Σελίδες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ»!....



Μου έστειλε το Δελτίου Τύπου με mail ο φίλος Κων/νος Κονής. Αν ήταν άλλες εποχές θα χαιρόμουν για την διχογνωμία που υπάρχει στους κόλπους του μισητού ΠΑΣΟΚ και θα διασκέδαζα με την αφέλεια στελεχών του που παραμένουν πιστά και «επιμένουν» στα παραδοσιακά φούμαρα του Ανδρέα (διακήρυξη 3ης Σεπτεμβρίου). Σήμερα όμως αισθάνομαι ακριβώς όπως οι προβληματισμένοι ΠΑΣΟΚοι και νομίζω το ίδιο αισθάνεται κάθε Έλληνας. Εγώ εκφράστηκα λίγο πιο πριν, στο ιστολόγιό μου εννοείται, με ανάρτηση επί του θέματος... Οδυσσεύς
        
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
               ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                     Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ!



1. Ζούμε το τέλος του οράματος της Ευρώπης των λαών, της συνεργασίας, της ισότιμης συμμετοχής και της δημοκρατίας. Η οικονομική κρίση επιβεβαίωσε και ανέδειξε, με τον πιο καταλυτικό τρόπο, την Ευρώπη των ανισοτήτων, την Ευρώπη του βορρά, την Ευρώπη του διευθυντηρίου, την Ευρώπη των συμφερόντων του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου. Ο φτωχός Νότος μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, με τους λαούς να βρίσκονται στο δρόμο της πλήρους εξαθλίωσης και της μετατροπής τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό, το οποίο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα μπορεί να εξασφαλίζει υπερκέρδη στις κατακτητικές επενδύσεις του Γερμανικού Κεφαλαίου. Οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις
δίνουν την απαραίτητη πολιτική στήριξη, προκειμένου, μέσω του γαλλογερμανικού άξονα, να οδηγηθούμε στη «Γερμανική Ευρώπη», που δε διαφέρει σε τίποτα από ένα μεγάλο και σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το σχέδιο, πέρα από την οικονομική εξάρτηση και αποστράγγιση κάθε δυνατότητας εθνικής παραγωγικής διαδικασίας, απαιτεί νέα Κυβερνητικά σχήματα, πλήρως υποταγμένα και εξαρτημένα από το κεντρικό διευθυντήριο και την διάλυση κάθε ίχνους εθνικής αξιοπρέπειας. Η οικονομική κατοχή και εξάρτηση μετατρέπεται σε πολιτική κατοχή.


2. Η χώρα μας ζει πρώτη τα αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας. Ο πραγματικά αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, κυρίως λόγω των οικονομικών πολιτικών που ασκήθηκαν την τελευταία 10ετία, και δη από το 2001 και μετά μετατρέπεται στο πρώτο ζωντανό παράδειγμα της γερμανικής ιμπεριαλιστικής τακτικής. Στη χώρα εξελίσσεται και ολοκληρώνεται με την ψευδεπίγραφη «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» η πιο βίαιη και πιο ωμή ξένη επέμβαση που έχει γίνει ποτέ, για να φιμώσει τον ελληνικό λαό και να ενταφιάσει για πολλές δεκαετίες τις ελπίδες του για καλύτερο μέλλον.


3. Η εθνική ανεξαρτησία καταλύεται. Το μέλλον της χώρας υποθηκεύεται μέσα από αλλεπάλληλες δανειακές συμβάσεις που ακολουθούνται από απαράδεκτες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, που στόχο έχουν από τη μία το μικρότερο δυνατό κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη την κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης.


Το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων λειτούργησαν και λειτουργούν ως «υποθηκοφύλακες» και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και του λαού κατ’ επιταγήν του ευρωπαϊκού ιερατείου.


Η λαϊκή κυριαρχία εξοβελίζεται, καθώς η ψήφος των πολιτών σε μια Κυβέρνηση μετατρέπεται σε αποδοχή μιας Κυβέρνησης «μαριονέτας» που αφού δεσμεύσει τη χώρα και το λαό, θα οδηγήσει σιδηροδέσμιες τις πολιτικές ηγεσίες, σε εκλογική διαδικασία με δεδομένη την πολιτική που θα πρέπει να ασκηθεί.


Το Σύνταγμα παραβιάζεται με τρόπο προκλητικό καθώς οι υποτελείς εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων αναγνωρίζουν πάνω από αυτό τις έξωθεν εντολές των δανειστών.


Το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και η εύρυθμη λειτουργία του εδράζονται στη δημοκρατική δομή των κομμάτων και στο σεβασμό της βούλησης των πολιτών.


Οι ιδρυτικές συνθήκες της Ενωμένης Ευρώπης είναι κενό γράμμα αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκε η σιωπηλή συνενοχική συμφωνία όλων των μερών.


4. Απαραίτητη προϋπόθεση η φίμωση του κυρίαρχου ελληνικού λαού και η συνέχιση της καταστρεπτικής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής της άγριας αγοράς και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Θέλουν να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια την ολοκλήρωση του έργου τους και να τσακίσουν κάθε δύναμη αμφισβήτησης, διεκδίκησης και ανατροπής.

Η κατοχική λογική τους οδηγεί σε ιταμές απαιτήσεις (μέχρι και υπογραφές), σε μόνιμες απειλές περί εκδίωξής μας από το ευρώ και σε καθημερινή τρομοκρατία για το μέλλον του καθένος μας, με συνοδοιπόρους και εκτελεστές τα κεντρικά ΜΜΕ, που παίζουν το ρόλο, όχι του διαμορφωτή της κοινής γνώμης, αλλά των μαζικών εκπροσώπων τύπου της νέας κατάστασης.

5. Παρά τις πολλαπλές δημόσιες προειδοποιήσεις μας, τις αγωνιώδεις επισημάνσεις μας για τις ιδεολογικές στρεβλώσεις και τη νόθευση της ψήφου του λαού μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης ως τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, καθώς και η ηγετική ομάδα του Κινήματος, ερήμην των οργάνων του κόμματος και του συνόλου των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ - πλην των ελάχιστων κρατικοδίαιτων χειροκροτητών της- συμμαχώντας με την εγχώρια διαπλοκή, αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στις κάλπες.

Απέρριψε τις εκκλήσεις μας για έγκαιρη πολιτική νομιμοποίηση για μια άλλη πολιτική, συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

6. Ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Και ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε τα αδιέξοδα, όταν ένιωσε το βρόγχο που του ετοίμασαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ οι «σύμμαχοι», οι «εκλεκτοί» και οι «σύμβουλοι- κηπουροί» του.

Έπεσε θύμα των ανιστόρητων χειρισμών και τεχνασμάτων του στο θέμα του δημοψηφίσματος, εκβίασε και εκβιάστηκε, υπαναχώρησε και παραιτήθηκε των ευθυνών του ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός. Εκβιάστηκε και υπέκυψε στα φερέφωνα της διαπλοκής και εντός του ΠΑΣΟΚ και στους γνήσιους εκφραστές τους (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) για δήθεν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στο όνομα του λαού, αλλά στην ουσία υπέρ της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς και ελληνικού παρασιτικού κεφαλαίου, που θα αναλάβει να δεσμεύσει για δεκαετίες τον ελληνικό λαό σε μια σύμβαση καταστροφική.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ούτε να αντιληφθεί το σχέδιο ανασύστασης της κεντροδεξιάς που εξυφάνθηκε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, ούτε θέλησε να αντιδράσει, έχοντας υπονομεύσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης από το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έχοντας διαλύσει κάθε κοινωνική συμμαχία. Το σχέδιο είχε αρχή μέση και τέλος.

7. Ας αναλογιστεί ο κ. Παπανδρέου τι θα συνέβαινε αν εμπιστευόταν την οργάνωση ΠΑΣΟΚ και δεν την διέλυε, αν δε φίμωνε τις φωνές της κριτικής που του ασκούσαμε, αν οι θεσμοί και τα όργανα του Κινήματος λειτουργούσαν, αν έστω και πριν από λίγο δρομολογούσε τις διαδικασίες για Συνέδριο, όπως επιτακτικά του ζητούσαμε εδώ και ένα χρόνο!

Ας αναλογιστεί σήμερα, που βρίσκεται απαξιωμένος στη γωνία των πολιτικών εξελίξεων, την εξέλιξη αν πίστευε στις φωνές μας για την αναγκαιότητα αλλαγής της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης και του κόμματος και το ρόλο των πολιτικών αλεξιπτωτιστών που ο ίδιος αποφάσισε να μετατρέψει σε κεντρικούς πρωταγωνιστές αυτού του πολιτικού δράματος για τη δημοκρατική παράταξη.

Είχε τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σαν ο Πρωθυπουργός που θα σηματοδοτούσε μια άλλη δημοκρατική πορεία της χώρας αλλά δυστυχώς συμβιβάστηκε με τη μετριότητα της διαχείρισης των ανιστόρητων «αυλικών» του.


8. Οι κρίσιμες στιγμές αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν επιτακτικά, περισσότερο από ποτέ σήμερα, την άμεση αναγκαιότητα για ΣΥΝΕΔΡΙΟ πριν τις εκλογές, όπως αυτές επίσης προσδιορίστηκαν χωρίς τη συμμετοχή του κινήματος.


Συνέδριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερασπιστεί και τη δημοκρατική νομιμότητα και την προοδευτική του φυσιογνωμία αλλά και τη συνέχεια της ύπαρξης του.


Συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει και για το σήμερα αλλά και για την πορεία μας από τώρα και στο εξής.


Συνέδριο σύγκρουσης και ανατροπής κάθε λογικής συμβιβασμού με τις εκβιαστικές ξένες επεμβάσεις και τις πολιτικές που τις συνοδεύουν.


Συνέδριο αναζήτησης και σχεδιασμού προοδευτικής πορείας εξόδου από την κρίση, με αδιαπραγμάτευτο στοιχείο ότι η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία δεν εκχωρούνται για κανένα λόγο και με οποιοδήποτε κόστος.


Συνέδριο που θα προσδιορίσει τον τρόπο προσφυγής στις κάλπες του κυρίαρχου ελληνικού λαού ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και θα αρνηθεί κάθε λύση υποτέλειας, ψευδεπίγραφης εθνικής ενότητας, αλλά και πολύχρονης δέσμευσης της χώρας στη «Γερμανική Ευρώπη», της λιτότητας και του εργασιακού Μεσαίωνα.


Συνέδριο ανατροπής των πολιτικών αλλά και των ηγεσιών που οδήγησαν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στην απαξίωση και στα πρόθυρα της διάλυσης.

9. Σε ότι μας αφορά: Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η Ελλάδα ήταν, είναι και οφείλει να παραμείνει στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ. Σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής και του σεβασμού της αξιοπρέπειας των λαών. Δηλώνει παρούσα και αποφασισμένη να διαφυλάξει την παράταξη από την καταστροφή και τη χώρα από τη δουλική εκχώρηση κάθε παραγωγικής και αναπτυξιακής δυνατότητας στους δανειστές μας και τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

Είμαστε παρόντες για να δώσουμε αυτή τη μάχη με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας γιατί πιστεύουμε και στην εθνική υπερηφάνεια και στην αξιοπρέπεια αυτού του λαού.

10. Σε όσους σχεδιάζουν εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητα τους να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο Κυβέρνησης και κόμματος δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: