Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Το άρθρο 99 παράγει απατεώνες»!


Οξύτατη επίθεση κατά της ισχύουσας πτωχευτικής νομοθεσίας και ιδίως στο άρθρο 99 περί προστασίας από τους πιστωτές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, καταγγέλλοντας ότι έχει μετεξελιχθεί σε βιομηχανία παραγωγής απατεώνων.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν φεσώσει άλλους επιχειρηματίες και τράπεζες γιατί ο νόμος τούς το επιτρέπει αυτό.

Αν δεν υπήρχε το άρθρο 99 θα έσφιγγαν λίγο οι κ… και θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος. «Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως ούτε το 5% όλων όσοι ζήτησαν προστασία μέσω του άρθρου 99 δεν έχει καταφέρει να διασωθεί», επισήμανε και ζήτησε άμεσα τη βελτίωση της νομοθεσίας, ενώ αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, άφησε να εννοηθεί πως θα ήταν καλύτερο να καταργηθεί εντελώς.

Εκρηξη διαγραφών

O κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε, επίσης, αποκαρδιωτικά στοιχεία όσον αφορά στο επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στις τάξεις του ΒΕΘ. Όπως προκύπτει, στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου του 2011 καταγράφεται έκρηξη των διαγραφών στο μητρώο του επιμελητηρίου που φθάνει το 43,3% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και συνοδεύεται με παράλληλη μείωση σε ποσοστό 20,7% των εγγραφών. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά κατά τη διάρκεια του 2011 εμφανίζεται αυξημένος 150%, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να δηλώνει πως η δραστηριότητά της ήταν ασύμφορη. ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: