Σελίδες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις Αγάπης, παράδειγμα προς μίμηση....

impex@hol.gr
Πέταξαν ψηλά μαζί μας ! (Βίντεο - αφιέρωμα στα ΑμΕΑ)
Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Ήταν τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), που μας «έδειξαν», χθες, γλαφυρά από σκηνής και με τον τρόπο τους την «διαφορετικότητα» και τη δύναμη της ψυχής τους. 
Μια σύντομη και συνάμα τόσο συμβολική θεατρική παράσταση που περικλείει το νόημα της κατανόησης, της αγάπης και της βοήθειας που καλούμαστε να προσφέρουμε στα ΑμΕΑ συνεχώς και αδιαλείπτως, για να παραμένουν ενταγμένα στην κοινωνία μας, ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

Χθες, λοιπόν, το «ΚΑΠΠΑ 2000» (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) της Περαίας Δήμου Θερμαϊκού, συμβάλλοντας στον κατ' εξοχήν σκοπό του που είναι η προσφορά του στην άθληση των ΑμΕΑ και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3 Δεκεμβρίου), διοργάνωσε ΤΡΕΙΣ εκδηλώσεις: Παράσταση θεάτρου σκιών, θεατρική παράσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης, καθώς και αγώνα Badminton. 
Οι θεατές των εκδηλώσεων ήσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας του «Σχολείου της Φύσης» Τριλόφου Θεσσαλονίκης, καθώς και 2 νηπιαγωγείων και τρόφιμοι ειδικών σχολείων της περιοχής του Δ. Θερμαϊκού.
Η θεατρική παράσταση είχε τον τίτλο: «Φιλία και Μουσική ... Γεφύρι για τη ζωή».
Στην υπόθεση του έργου κρύβεται και το πανανθρώπινο νόημα της αλληλεγγύης:
« Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μία πασχαλίτσα που ήθελε να μάθει να πετάει. Επειδή όμως είχε ένα πρόβλημα, οι άλλες πασχαλίτσες δεν την ήθελαν στην παρέα τους και δεν της έδειχναν τον τρόπο για να πετάξει.
Έτσι μια μέρα αποφάσισε να το κάνει μόνη της και παραλίγο να χάσει τη ζωή της. Για καλή της τύχη όμως, εκείνη τη στιγμή περνάει μια πεταλούδα από δίπλα της και την σώζει. Ξεκινούν ένα ταξίδι μαζί, μέσα από το οποίο η πασχαλίτσα θα μάθει να πετάει γνωρίζοντας τον κόσμο, τη φιλία, τη μουσική, να ξεχωρίζει το καλό από το κακό και φυσικά να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της».
Τα παιδιά τραγούδησαν ακολούθως την προπαίδεια του «7»
Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ γίνονται τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, των καλλιτεχνικών, της μουσικής, της γυμναστικής, της κοινωνικής αγωγής , της κεραμικής και της κηπουρικής.
Οι μαθητές του σχολείου μας προέρχονται τόσο από την πόλη της Ξάνθης όσο και από τα πεδινά αλλά και ορεινά χωριά του νομού, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι σε κάθε νέα σχολική χρονιά ο αριθμός τους αυξάνεται, αποδεικνύοντας ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα προς το θεσμό της ειδικής αγωγής.
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έχουν συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2010 και απέσπασαν χρυσά μετάλλια.

" ΚΑΠΠΑ" Περαίας - Εκδηλώσεις ΑμΕΑ (2.12.11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: