Σελίδες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βόρεια Κορέα: Φάτε ψάρια ...σύντροφοι. Το ακούτε οι εγχώριοι σύντροφοι; Στείλτε κανένα συγχαρητήριο......


Προσφορά στους εκλεκτούς του κόμματος
24 Δεκ 2011 - 10:20
Picture 0 for Βόρεια Κορέα: Φάτε ψάρια ...σύντροφοι
Καθώς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας οργανώνει τη μεταβίβαση της εξουσίας μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, οι αρχές μοίρασαν φρέσκα ψάρια στους κατοίκους της Πιονγκγιάνγκ, ένα σπάνιο έδεσμα για την πάμφτωχη χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Κόμματος των Εργατών, την Ροντόνγκ Σινμούν, η διανομή των ψαριών είχε διαταχθεί από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μία ημέρα πριν από το θάνατό του, το περασμένο Σάββατο. Τη διανομή επέβλεψε ο γιος και διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.
"Έμποροι και πολίτες ξέσπασαν σε λυγμούς μέσα στα καταστήματα της πρωτεύουσας την Παρασκευή", σημειώνει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες με νοικοκυρές να κλαίνε από χαρά μπροστά σε λεκάνες γεμάτες με ψάρια.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θεωρούνται προνομιούχοι σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Στην Πιονγιάνγκ ζουν στελέχη του κόμματος και του στρατού, κρατικοί υπάλληλοι και πολίτες επιλεγμένοι από το καθεστώς. Ο εφοδιασμός τους με τρόφιμα είναι συνήθως πιο τακτικός ενώ τους παρέχονται σπίτια και καλύτερη εκπαίδευση. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: