Σελίδες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Παπαδήμου, με στήριξη μόνο από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς εκλογές!


Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, χωρίς προσφυγή στις κάλπες, είναι το νέο σενάριο που αρχίζουν να συζητούν ως ενδεχόμενο, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!

Ως επιχείρημα, προτάσσουν πως μια πιθανή αποχώρηση του Α. Σαμαρά από τον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συνιστά αθέτηση της υπάρχουσας συμφωνίας από μέρους του, γιατί «ναι μεν συμφωνήθηκε εκλογές να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά αυτή η ημερομηνία δεν ήταν δεσμευτική»!

Οι συζητήσεις για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εντάθηκαν από προχθες το απόγευμα, όταν κατέστη σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς, στην χθεσινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν θα συναινέσει σε αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής...

των εκλογών, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ενδεχόμενο ενισχύει και η προχθεσινή «ατάκα» του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργικό ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τη δεδηλωμένη, ενώ ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε (NET FM) ότι δεν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού διότι με αυτή τη λογική μπορεί να μη χρειάζεται να υπάρχει υπουργός Δικαιοσύνης. Φυσικά, αν μια τέτοια πρόταση υιοθετηθεί, θα γίνει… χαμός.

Διότι είναι σαφές ότι καταστρατηγείται η συμφωνία που επετεύχθη για να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, κάτι που θα οδηγήσει τη ΝΔ να… ανεβεί στα κάγκελα. Από την άλλη, αντιδράσεις θα υπάρξουν και από την Ιπποκράτους, γιατί ήδη ακούγονται φωνές ότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελαχιστοποίηση των ποσοστών του. Η κυβέρνηση Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ, θα αναγκαστεί να πάρει νέα επώδυνα μέτρα, χωρίς νωπή εντολή, διογκώνοντας τη λαϊκή αγανάκτηση.

Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως βολεύει μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου, αν δεν έχει πάρει την οριστική απόφαση να δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής του.

Θέμης Δαγκλής στον ΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: