Σελίδες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Διαφήμιση της Ισραηλινής κυβέρνησης: Εβραίοι, γυρίστε στο Ισραήλ και μην παντρεύεστε Εβραίους της Διασποράς, για να μείνετε "καθαροί"


 

Οι λευκοί που ανησυχούν για το μέλλον της φυλής τους και για τη διατήρηση του πολιτισμού τους είναι κατακριτέοι και περιθωριακοί και θεωρούνται ηθικά διεφθαρμένοι και χρήζοντες ψυχιατρικής βοήθειας, καθώς δεν χωράνε στα σημερινά πολύ-πολιτιστικά πολύ-φυλετικά δεδομένα. Όμως ανάλογες ανησυχίες στους Εβραίους είναι η απολύτως επικρατούσα τάση, τόσο στο Ισραήλ όσο και στην εβραϊκή διασπορά στη Δύση....
Υπό την πίεση των Εβραίων της Αμερικής, η ισραηλινή κυβέρνηση απέσυρε τελικά τις τηλεοπτικές διαφημίσεις με τις οποίες προτρέπονται οι Ισραηλινοί να επιστρέψουν στο Ισραήλ για να αποφύγουν να "μολυνθούν" από τις επιμειξίες και τη μη-εβραϊκή κουλτούρα.
Σε μία από τις διαφημίσεις για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Εβραίοι της Αμερικής δείχνει μία νεαρή κόρη Ισραηλινών μεταναστών να κάθεται με τους γονείς της, ενώ μιλάει μέσω skype με τον παππού και τη γιαγιά της στο Ισραήλ, οι οποίοι έχουν αναμμένη μία Μενορά (επτάφωτη λυχνία) στο παρασκήνιο. Όταν ο παππούς και η γιαγιά ρωτάνε το κορίτσι τι γιορτή...
είναι αυτή, λέει, «Χριστούγεννα!». Και η διαφήμιση– που έχει κατέβει πλέον από το youtube... – τελειώνει με το σύνθημα: "Θα είναι πάντα Ισραηλινοί. Τα παιδιά τους δεν θα είναι».
Σε μια άλλη διαφήμιση, ένας ισραηλινός μπαμπάς της διασποράς έχει αποκοιμηθεί και δεν ακούει τις εκκλήσεις του μικρού γιου του που λέει “Daddy!”, μέχρι που το παιδί λέει τελικά "Αββά!" (“Abba!”): Η διαφήμιση τελειώνει με το "Πριν το "Abba" μετατραπεί σε "Daddy", ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στο Ισραήλ".
Μία άλλη δείχνει ένα ζευγάρι - ο άντρας είναι Αμερικάνος και η κοπέλα είναι από το Ισραήλ.
Ο αδέξιος φίλος της φαίνεται να κοιτάει πάνω από τον ώμο της φίλης του και δεν γνωρίζει το γεγονός ότι εκείνη παρατηρεί την Yom HaZikaron, την ημέρα πένθους του Ισραήλ.
Μια φωνή ακούγεται στη συνέχεια να λέει: «Θα παραμείνει πάντα Ισραηλινοί. Οι σύντροφοί τους δεν θα καταλαβαίνουν πάντα τι σημαίνει αυτό. "
«Αν και αναγνωρίζουμε τα κίνητρα πίσω από την διαφημιστική καμπάνια, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα μηνυμάτων ότι οι Αμερικάνοι Εβραίοι δεν καταλαβαίνουν το Ισραήλ», έγραψαν ηγέτες των Εβραϊκών Ομοσπονδιών. "Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που πολλοί από εσάς έχετε εκφράσει ότι αυτό το εξωφρενικό και προσβλητικό μήνυμα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις Ισραήλ-Διασποράς."
Σχετικά με τις διαφημίσεις, ο Jeffrey Goldberg σχολιάζει με άρθρο στο The Atlantic που έχει τίτλο "Η Κυβέρνηση τουΝετανιάχου προτείνει στους Ισραηλινούς να Αποφύγουν ναΠαντρεύονται Αμερικάνους Εβραίους». Goldberg ισχυρίστηκε ότι
«…η ιδέα, η οποία μεταδόθηκε με αυτές τις διαφημίσεις [είναι] ότι η Αμερική δεν είναι μέρος για ένα σωστό Εβραίο, και ότι ένας Εβραίος ο οποίος ανησυχεί για το Εβραϊκό μέλλον θα πρέπει να ζει στο Ισραήλ ... Το μήνυμα είναι: Αγαπητοί Αμερικάνοι Εβραίοι, σας ευχαριστώ για την άσκηση πιέσεων για την αμερικανική ενίσχυση της άμυνας (και για το μεγάλο σόου στο συνέδριο της AIPAC κάθε χρόνο!), αλλά, παρακαλώ, μείνετε μακριά από τους γιους μαςκαι τις κόρες μας.
Όπως σημειώνει ο Goldberg, η πραγματική αμαρτία της ισραηλινής κυβέρνησης στα μάτια των Εβραίων της Αμερικής ήταν ότι δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ Εβραίων της Αμερικήςπου έχουν παντρευτεί με Αμερικάνους μη-ΕβραίουςΤοσιωπηρό μήνυμα της ADL και άλλων Εβραίων πουδιαμαρτυρήθηκαν για τις διαφημίσεις είναι ότι η ισραηλινή ενδογαμία είναι ένα θαυμάσιο πράγμα, αλλά είναι μια προσβολή στους Αμερικάνους Εβραίους να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν πολιτισμικά ξεχωριστοί και φυλετικά καθαροί στη Διασπορά.
Σχολιάζοντας την είδηση ο Kevin MacDonald γράφει στοOccidental Observer:
Οι διαφημίσεις αυτές δίνουν έμφαση σε ένα κεντρικό κίνητρο του σιωνισμού: την εβραϊκή φυλετική καθαρότητα. Ένας από τους πρώτους Σιωνιστές, ο Βλαδίμηρος Ζαμποτίνσκι, ο πατέρας της παράταξης Λικούντ που κυριαρχεί τώρα στο Ισραήλ) ήταν βαθιά ανήσυχος ότι οι Εβραίοι της Διασποράς στη Δύση υπέκυπταν σε επιγαμίες. Ο Σιωνισμός είχε πάντα σεπροτεραιότητα το έργο της διατήρησης της φυλής. Όπως ο Εβραίος φυλετικός επιστήμονας Elias Auerbach διατύπωσε «ο σιωνισμός θα επιστρέψει τους Εβραίους πίσω στη θέση που απολάμβαναν πριν από τον δέκατο ένατο αιώνα - πολιτικήαυτονομία, πολιτισμική ολότητα και φυλετική καθαρότητα».
Οι λευκοί που ανησυχούν για το μέλλον της φυλής τους και για τη διατήρηση του πολιτισμού τους είναι κατακριτέοι και περιθωριακοί και θεωρούνται ηθικά διεφθαρμένοι και χρήζοντες ψυχιατρικής βοήθειας, καθώς δεν χωράνε στα σημερινά πολύ-πολιτιστικά πολύ-φυλετικά δεδομένα. Όμως ανάλογες ανησυχίες στους Εβραίους είναι η απολύτως επικρατούσα τάση, τόσο στο Ισραήλ όσο και στην εβραϊκή διασπορά στη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: