Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ελληνική ΑΟΖ στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


Με πρόταση της ΝΔ στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εντάχθηκε τροπολογία με την οποία όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των κρατών μελών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος στην ΑΟΖ αλλά ενθαρρύνονται επιπλέον τα κράτη μέλη στην άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων τους.
Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από το Νότη Μηταράκη  στη συζήτηση επί προτεινόμενου ψηφίσματος για την ΑΟΖ της Κύπρου και τις Τουρκικές αντιδράσεις και έχει ως εξής: «Το ΕΛΚ πρέπει να ενθαρρύνει τα Κράτη Μέλη στην άσκηση των σχετικών κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με...
το διεθνές δίκαιο».
Κατά την χθεσινή του ομιλία στην Βουλή, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει κατά προτεραιότητα την ανακήρυξη ΑΟΖ, που ακόμα και η μικρή Κύπρος την αποτόλμησε. Κι εμείς δεν τολμήσαμε ακόμα, όπως είπε“Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον εαυτό της. Πρέπει να αξιοποιήσει τον πλούτο και τα πλεονεκτήματά της. Πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της. Στο θαλάσσιο και χερσαίο ορυκτό πλούτο της“, πρόσθεσε.
Λαθρομετανάστευση – προστασία Γεωργίας
Με πρωτοβουλία εξάλλου της αντιπροσωπείας της ΝΔ στο συνέδριο του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στην Μασσαλία υιοθετήθηκε πρόταση “να προχωρήσει άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη-μέλη σε συμφωνίες επαναπατρισμού παράνομων μεταναστών, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης“.
Με άλλη πρόταση ωθείται η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία της αγροτικής παραγωγής χωρών όπως η Ελλάδα να εφαρμόσει τα ίδια στάνταρτ που ισχύουν για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα και στα εισαγόμενα προϊόντα από  τρίτες χώρες (Αφρική κλπ)
Στις εργασίες του  Συνεδρίου του ΕΛΚ συμμετέχουν 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδροι κομμάτων, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 Σύνεδροι.  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται από τους: Χρήστο Σταϊκούρα,  Νότη Μηταράκη, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μουρούτη, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Μανώλη Μαυρομμάτη. Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: