Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στρατός κατοχής, αντίποινα και ελπίδα.


Γράφει :ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Στις 6 Απριλίου του 1941 γίνεται η εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας με την κωδική ονομασία “Μαρίτα” και το πρωί της 27ης Απριλίου του 1941μπαίνουνστην έρημη Αθήνα. Η φωνή του εκφωνητή Κώστα Σταυρόπουλου ακούγεται συγκινημένη από τον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό που υπήρχε στη χώρα.
Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι… Έλληνες! οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. 
Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με κατάκλειστα...
σπίτια. Και προσπαθώντας να εμψυχώσει τον ξαφνιασμένο λαό αναφωνεί.
Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές! 
Τους Γερμανούς υποδέχτηκαν με χαρά οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας μαζί με κάποιους Έλληνες προδότες που εξελίχτηκαν σε καταδότες και δωσίλογους.
Οι Γερμανοί κατέλαβαν την πατρίδα μας, άρπαξαν τις ράβδους χρυσού που δεν πρόλαβε να πάρει μαζί της η εξόριστη κυβέρνηση του βασιλιά Γεωργίου Β ! και του πρωθυπουργού Ε. Τσουδερού στο Κάιρο και επιτάξανε τα αποθέματα τροφίμων.
Οι μεγάλοι όπως πάντα τα παράτησαν, το βάλανε στα πόδια και πίσω έμεινε ο Ελληνικός λαός να υποφέρει τα πάνδεινα, τραβώντας κουπί για την απελευθέρωση της πατρίδας.
Φτώχια, πείνα εκτελέσεις σε όσους αντιστέκονταν στον κατακτητή και κρεματόρια σε όσους δεν τους άρεσαν .
Και ερχόμαστε τώρα στο 2010 που ο στρατός της ΕΚΤ και του ΔΝΤ καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά μέσα σε 70 χρόνια μια όμορφη και ιστορική χώρα την Ελλάδα.
Τα σύνορα αυτή τη φορά τα άνοιξε ένας προδότης όπως γίνεται πάντα όταν μια χώρα μπαίνει στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων.
Πάντα θα υπάρχει κάποιος Εφιάλτης για τη βρώμικη δουλειά. 
Ο Εφιάλτης της σύγχρονης ιστορίας είναι ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που από υιός του Αντρέα και της Margaret Tsant έγινε θανατηφόρος ιός για την Ελλάδα. Είναι αυτός που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με ψεύτικες και παραπλανητικές υποσχέσεις, με συνυπεύθυνους όμως όλους όσους χειροκροτούσαν τις όποιες αποφάσεις του και έβαλαν τις υπογραφές της συνυπευθυνότητάς τους στα διάφορα μνημόνια και πρωτόκολλα.
Υποδέχτηκαν και αυτοί τους κατακτητές υπό τον κ. Ράιχεμπαχ μετά βαΐων και κλάδων καθώς και με θερμές ομιλίες στη Βουλή όπως αυτή του κ. Ε Βενιζέλου που δήλωσε ευτυχής που τους φέραμε εδώ να μας σώσουν από τη χρεωκοπία, που αυτοί με δόλο δημιουργήσανε.
Δε θα ισχυριστώ πως τη χώρα την κατοικούσαν αγγελούδια, αλλά αν οι κάτοικοί της είχαν φτάσει στα όρια της διαφθοράς, της απληστίας και της κραιπάλης, υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που υποκρίνονταν τους ηγέτες, που ανεχόντουσαν αυτή την κατάσταση και  δεν έκαναν καμιά προσπάθεια για να σταματήσουν την κατρακύλα του υπερδανεισμού.
Τώρα όμως δεν υπήρξε ραδιόφωνο ή τηλεοπτικό κανάλι που οι δημοσιογράφοι τους να προειδοποίησαν το λαό για την επερχόμενη καταιγίδα γιατί κι’ αυτοί ήσαν μέσα στο κόλπο, πλην ελαχίστων που ακόμα αντιστέκονται με ηρωισμό.
Μέσα στα δύο χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα,έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να την αποδιαλύσουν. Δε θα σας αναλύσω το τι και πώς  γιατί όλοι μας τα έχουμε διαπιστώσει στην καθημερινότητά μας εκτός ολίγων βολεμένων.
Οι δυνάμεις κατοχής το ’41 έκαψαν ολόκληρα χωριά και εκτέλεσαν χιλιάδες Έλληνες σε αντίποινα γιατί θέλησαν να ζήσουν ελεύθεροι .
Έτσι και σήμερα αντί να κάψουν τα σπίτια, τα αρπάζουν μέσω των τραπεζών γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου και αντί να στήσουν εκτελεστικά αποσπάσματα να ξεφορτωθούν με μια σφαίρα τους Έλληνες, τους εξοντώνουν με την ανεργία, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και υποχρεώνουν πολλές χιλιάδες ανέργους να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρούνε κάτι που να τρώγεται να μη πεθάνουν από την πείνα.
Το κακό είναι πως δε μας φτωχύναμε, αλλά μας φτηνύναμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μας έκαναν.
Μας εξευτέλισαν για να μπορέσουν ευκολότερα να μας κατακτήσουν.
Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας αντιστάθηκαν με ηρωισμό στις κατακτητικές ορέξεις των Γερμανών με τους δύο παγκόσμιους πολέμους που αιματοκύλισαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο και με την υποστήριξή τους στην γενοκτονία και στον εξανδραποδισμό από τους Τούρκους, των Αρμενίων και των Ελλήνων από τα πατροπαράδοτα εδάφη της Μικράς Ασίας.
Καιρός είναι να αντισταθούμε και σήμερα σε όλους όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον μας σαν χώρα για το καλό των παιδιών μας.
Και εχθροί μας δεν είναι μόνο τα ξένα συμφέροντα αλλά και τα ντόπια, που μαζί με πολλούς δημοσιογράφους, με συνδικαλιστές και τους περισσότερους πολιτικούς που μας παρουσιάζονται για σωτήρες, έχουν υποκύψει και τα εξυπηρετούν για δικό τους όφελος.
Όμως εχθρός είναι και κακός εαυτός μας που χάσαμε την ανθρωπιά μας, ξεχάσαμε τα ιδανικά μας, τον αλτρουισμό μας, την αγάπη προς την πατρίδα και γίναμε διεθνιστές.
Μετά τη μεταπολίτευση δημιουργήθηκε ένα κράτος μπάχαλο με την καλλιέργεια ζιζανίων, που χρειάζεται να ξαναδημιουργηθεί από τα θεμέλιά του και ο πολίτης αυτό το βλέπει γι’ αυτό κάνει υπομονή και ελπίζει.
Όταν όμως χαθεί η ελπίδα και εξαντληθεί η υπομονή του κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδρασή του και πολλοί από τους υπαίτιους της συμφοράς του θα βρεθούν στην κρεμάλα πριν προλάβουν να τους σώσουν οι προστάτες τους.
Οι πολιτικοί που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη της χώρας, πρέπει να δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ψηφοφόρους για τις ικανότητές τους και όχι μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και μετά αφού του υφαρπάξανε την ψήφο του, να καβαλάνε το καλάμι της ανικανότητας,της διαφθοράς και της έπαρσης.
Το ’41 ο εκφωνητής Κωνσταντίνος  Σταυρόπουλος είχε αναφωνήσει :
Προσοχή! 
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέμματα! (όπως σήμερα τα μεγάλα κανάλια) 
Έλληνες! Μην τον ακούτε! 
Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης! 
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!
* ο Θεόφιλος Αιγινήτης  είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: