Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η απόδειξη της ξεφτίλας ορισμένων βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Μακεδονίας


Τα πράγματα είναι απλά:
Υπήρχαν δύο περιφερειακά Υπουργεία, τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέτρεψε αμέσως μόλις εκλέχθηκε σε Γενικές Γραμματείες.
Είχε τα -σεβαστά- επιχειρήματά του.
Πριν από δέκα μέρες, καταργήθηκαν και οι Γραμματείες.
Κοιτάξτε πώς λειτουργεί το "πολιτικό σύστημα":
Αν καταργούσε τις Γ.Γ. ή τα Υπουργεία η Ν.Δ., οι πασόκοι θα ούρλιαζαν ότι "αποδυναμώνεται ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της περιφέρειας". Τώρα που τα κατήργησε το ΠΑΣΟΚ, επειδή "ανήκουν" στο κόμμα, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και αυθυποβάλλονται ότι έπρεπε να καταργηθούν. Για λόγους οικονομίας ας πούμε. Η απάντηση σε αυτό είναι "και γιατί να μη συγχωνευθεί και το Υπουργείο Ανάπτυξης με το Οικονομικών";
Το άλλο επιχείρημα είναι "σιγά τι πρόσφεραν!". Ας δεχθούμε ότι δεν πρόσφεραν αυτά που έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να ενδυναμωθούν αντί να καταργηθούν;
Για να μην πλατυάζουμε, η ύπαρξη του ονόματος "Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης" είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ, ακόμη κι αν είναι "Υπουργείο σφραγίδα". Στη δεκαετία που ζούμε, ο κόσμος -καλώς ή κακώς- κινείται σε ρυθμούς google. Ιστορία μαθαίνουν οι λαοί κάνοντας search στο google. Δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο φαίνεται. Ένας Γερμανός ή Αμερικανός...
δημοσιογράφος, που θέλει να κάνει ρεπορτάζ για την επίσκεψη ενός υπουργού από τη FYROM, θα ψάξει στοιχεία με "υπουργός Μακεδονία" και άλλα παρόμοια.
Και μόνο για αυτό το να "πέφτει" κάποιος στο ελληνικό Υπουργείο ψάχνοντας για "Μακεδονία" είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ. Δεν κοστολογείται !
Το ίδιο συμβαίνει όταν κάποιος γράφει "newspapers macedonia" και "πέφτει" στη δική μας εφημερίδα "Μακεδονία" ή ακόμη περισσότερο όταν ψάχνει για "πανεπιστήμιο Μακεδονίας".
Ο συμβολισμός κάθε φορέα, θεσμού ή ιδρύματος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτοποίησης Μακεδονίας και Ελλάδας. Αφαιρώντας από παντού τη λέξη Μακεδονία την ώρα που η FYROM την προσθέτει παντού, δημιουργείται με τον καιρό, η εντύπωση στους τρίτους που δεν ξέρουν την ιστορία μας, ότι εμείς κλέβουμε την ιστορία των Σκοπιανών (που όλοι αποκαλούν Μακεδόνες), ότι εμείς έχουμε αλυτρωτικές τάσεις, ότι εμείς είμαστε οι ταραξίες των Βαλκανίων, που επιβουλευόμαστε τους "μακεδόνες" και τη "μακεδονία" τους.
Χθες, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Βαρδίκος, Ν. Ζωίδη, Γ. Κασσάρας, Δ. Κρεμαστινός, Γ. Παπαμανώλης, Π. Ρήγας και Ελ. Τσουρή εξέδωσαν κοινή δήλωση αναφορικά με την Κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και με την εκφράζουν την αντίθεση τους.







Λένε δηλαδή, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Γ.Γ. Αιγαίου.
Δηλαδή οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αιγαίου δεν φοβήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της Γ.Γ. Αιγαίου!
Οι Μακεδόνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρύβονται, δεν έβγαλαν άχνα για την κατάργηση της Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης, για να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν είναι ...εθνικιστές.
Διευκολύνοντας έτσι τον εθνικισμό του Γκρούεφσκι !
Σκεπτόμενοι βλακωδώς, ότι αφού αντιδρά η ΝΔ, εμείς πρέπει να πούμε ότι "καλώς έπραξαν" για να δείξουμε ότι διαφέρουμε από τη ΝΔ! Πάνω από όλα η διαφοροποίηση! Βάζουν τον κομματικό πατριωτισμό πάνω από τη χώρα τους.
Αν αύριο μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την ...οικονομία, συγχωνεύσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονία με το Αριστοτέλειο και βαφτίσει το νέο ΑΕΙ "Παν/μιο Εξοχής", πάλι θα το βουλώσουν, για να μη χάσει "πόντους" το κόμμα.
Αν κάποιος περίεργος Υπουργός, Πρωθυπουργός, συγχωνεύσει την περιφέρεια Μακεδονίας με αυτή της Θεσσαλίας και τη βαφτίσει "περιφέρεια Κεντροβόρειας Ελλάδας" και πάλι δεν θα βγάλουν άχνα.
Δεν δίνουν δεκάρα για τη γενέτειρά τους. Αρκεί να φανούν διαφωνούντες με τους κομματικούς εχθρούς....
Κρίμα, δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος ξεπέρασε τα κομματικά μίση, αδιαφορεί για την τύχη των κομμάτων και περιμένει από τους αντιπροσώπους του το αυτονόητο: να τον αντιπροσωπεύσουν!
Taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: