Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οργή Κίνας κατά ΗΠΑ: «Να προσέχετε τι γράφετε και τι κάνετε»!

Σε κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις, φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε το Πεκίνο σήμερα, για τις θέσεις που ανέπτυξε πρόσφατα το αμερικανικό Πεντάγωνο σε θέματα γεωστρατηγικής.
«Να είστε προσεκτικοί τόσο σε ότι λέτε και σε ότι κάνετε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης προσθέτοντας ότι η χώρα του παρακολουθεί προσεκτικά το νέο γεωστρατηγικό δόγμα των ΗΠΑ –το οποίο δίνει έμφαση στην άνοδο του επιπέδου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων- και τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει ανεβάζοντας το...
θερμόμετρο.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο, μέσω του εκπροσώπου Geng Yansheng αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Παρατηρήσαμε ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν το νέο γεωστρατηγικό τους δόγμα και πρόκειται να παρατηρούμε προσεκτικά τις επιπτώσεις που έχει αυτή η στρατηγική προσαρμογή στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αλλά και την ασφάλεια συνολικά του πλανήτη» είπε ο Geng για να προσθέσει με έντονο ύφος:
«Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας από την αμερικανική πλευρά στην συγκεκριμένη έκθεση είναι εντελώς αβάσιμες. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι να είναι προσεκτικές σε ότι γράφουν και σε ότι πράττουν».
Οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα την ετήσια έκθεσή τους αναφορικά με την αμυντική στρατηγική τους στην Ασία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του Πεκίνου στην περιοχή, προκαλώντας όμως έτσι την οργή του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: