Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνούμε στον στόχο αλλά όχι στον τρόπο.


 Ο Αιτωλός γράφει..

Αυτό το «επιχείρημα» της ΝΔ μοιάζει σαν ένας  δικαστής να έχει  καταδικάσει κάποιον σε θάνατο και ο κλητήρας να ρωτά τον θανατοποινίτη πως θέλει να τον εκτελέσουν, με απαγχονισμό, στην ηλεκτρική καρέκλα ή με θανατηφόρο ένεση.
Ποιος είναι τελικά ο στόχος; Ποιος τον όρισε;
Αυτό που προβάλει σαν στόχος είναι η μετατροπή του χρέους  σε ενυπόθηκα δάνεια κάτω απ’ το Αγγλικό δίκαιο.
Αυτό που προβάλει σαν στόχος είναι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Σ’ αυτά, δλδ στην ταμπακέρα, τι έχουν να πουν οι «φωστήρες» της ΝΔ.
Ο στόχος για μετατροπή του χρέους  σε ενυπόθηκα δάνεια υπό το Αγγλικό δίκαιο είναι... στόχος που μας επιβάλουν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.
Ο στόχος για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι που μας επιβάλει η ΕΕ δλδ οι Γερμανοί.
Τα περί δημοσιονομικής εξυγίανσης και «αξιοποίησης» της εθνικής περιουσίας είναι τριτεύοντα.
Τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα δλδ μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια κλπ είναι όλα αναστρέψιμα από μία δημοκρατική κυβέρνηση που θα διαδεχθεί τον δοτό πρωθυπουργό.
Ότι όμως αφορά τις δανειακές συμβάσεις και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ειδικότερα αν ψηφιστούν από διευρυμένη πλειοψηφία, θα δεσμεύουν την όποια κυβέρνηση θα προκύψει απ’ τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και επί το σωστότερο όποτε μας επιτρέψουν να κάνουμε εκλογές. Μιλάμε για τέτοια ξεφτίλα, για τέτοια κατάφορη παραβίαση του συντάγματος και της λαϊκής βούλησης.
Ο στόχος είναι η πτώχευση να γίνει μετά την μετατροπή του χρέους σε ενυπόθηκα δάνεια έτσι ώστε οι τοκογλύφοι σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο να πάρουν την υποθηκευμένη δημόσια περιουσία. Σ’ αυτή την πιθανότητα τι απαντά η ΝΔ; Συμφωνεί με τον στόχο αλλά όχι με τον τρόπο; Θα μας τρελάνετε τελικά.
Απαντήστε σ’ αυτά κοι της ΝΔ.
Εμείς πάντως θα απαντήσουμε και μάλιστα ηχηρά, οι εκλογές γαρ εγγύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: