Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τέτοια κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μόνο στο Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεϊν είχε υπάρξει! Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν βουλευτές με μάτια και αυτιά;



Είναι ν' απορεί κανείς με το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα τα ¾ της Μεταπολιτευτικής περιόδου! Και εν πολλοίς σε αυτό οφείλεται το σημερινό χάλι της χώρας! Ένα χάλι στο οποίο μας έφερε το άσυλο της πολιτικής νομενκλατούρας, που με τον μπαμπούλα της Χούντας, διέλυσε κυριολεκτικά τη χώρα! 

Όσο και να κατηγορείς όμως ένα κόμμα , έρχονται στιγμές που αναρωτιέσαι!

Πριν μερικά χρόνια, πάνω από 3.5 εκατομμύρια Έλληνες δήλωναν και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ με τόση υπερηφάνεια, που όταν μιλούσες μαζί τους σε … «αποστόμωναν» λέγοντας ότι «εμείς φτιάξαμε τη νέα Ελλάδα»!
Και το πίστευαν αυτό!

Σήμερα, από τα 3.5 εκατομμύρια αυτούς ανθρώπους, ζήτημα είναι να βρεις καμιά 50αριά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που να δηλώνουν το ίδιο υπερήφανα ότι είναι ΠΑΣΟΚ!

Και πάλι όμως! Σε αυτούς τους 50.000 δεν υπάρχουν εκατό-διακόσιοι που να αλλάξουν ρότα στο γηρασμένο και τσακισμένο αυτό κόμμα και να το βάλουν σε μια νέα πορεία χωρίς τα παλιά στοιχεία ;

Ακόμη και στο Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν, παρότι είχαν το φόβο της αγχόνης, υπήρχαν περισσότερες φωνές που αντιστέκονταν στην ηγεμονία του Δικτάτορα!

Σε τούτο εδώ το κόμμα, τι διάολο συμβαίνει και δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή κίνηση που να ακούγεται στην κοινή γνώμη ως η εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ;

Εάν εξαιρέσει κανείς τους διάφορους «λαγούς» του Παπανδρέου, που ενίοτε τους χρησιμοποιεί ως αναλώσιμα υλικά για να μετατρέπει τις πολιτικές του ήττες σε «φυγή προς τα εμπρός» , δεν έχω δει ούτε μια σοβαρή πρόταση, αλλαγής πορείας του φαύλου αυτού κόμματος και επιστροφή στις αξίες που πρέσβευε με την ίδρυση του!

Προσωπικά πιστεύω ότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

ή 

ολάκερο το ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά βουτηγμένο στη λάσπη, από τον αρχηγό του μέχρι και το τελευταίο κομματικό στέλεχος

ή

έχουν αποδεχτεί την διάλυση του κόμματος και αυτή τη στιγμή γίνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό ενός νέου κομματικού πυρήνα που θα διαδεχτεί το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την σαρωτική ήττα που θα υποστεί στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: