Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Αν συνεχιστούν οι εκπτώσεις, η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί»


Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Μακαριότατος δήλωσε σε έντονο ύφος πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό, τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, εξέφρασε την επιθυμία, όπως είπε, την Εκκλησίας για νέα ηγεσία του τόπου,  η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής. 
«Είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας», ανέφερε ο Μακαριότατος, μιλώντας στο περιθώριο του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου «Κυπριακής Αγιολογίας»
Κληθείς να σχολιάσει όσα περιέχονται στο γενικό περίγραμμα θέσεων της ε/κ πλευράς και στο έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου του 2010 που δόθηκε την Τρίτη στα κόμματα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «πολύ μας ανησυχούν» όσα...
περιέχονται στα έγγραφα αυτά.
«Εάν συνεχίσουμε αυτή τη γραμμή των εκπτώσεων, αυτός ο τόπος θα τουρκοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε πως «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές. Εμείς επιθυμούμε μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το εθνικό μας θέμα, είναι θέμα εισβολής και κατοχής, με τους Τουρκοκυπρίους ζήσαμε επί αιώνες ευτυχισμένοι και επιθυμούμε να ζήσουμε ξανά. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι και το στρατό της και τους έποικους της πρέπει να τους πιάσει και να φύγει από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.
Πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να βάλουμε την Τουρκία «στον τοίχο» με τα δώρα που μας έστειλε ο Θεός και εκείνη δεν θα μπορεί να κάνει οτιδήποτε εις βάρος μας. Είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας μέσα στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιτέλους να εφαρμοστεί και στην Κύπρο» ανέφερε.
Αυτό, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος «εξαρτάται από εμάς, εμείς πρέπει να το ζητήσουμε, να μην περιμένουμε να το ζητούν οι ξένοι. Αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας και θέλω να πιστεύω ότι ο λαός μας, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχει μια εθνική εγρήγορση που θα μας δώσει τη χαρά να δούμε να υλοποιείται αυτή η εθνική γραμμή για τη σωτηρία αυτού του τόπου και αυτού του λαού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: