Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Ευτυχής αυτός που, ως Έλλην βουλευτής, συμμετέχει στο πλιάτσικο» (Liberation)

Image
«Δεν είναι σύμπτωση που οι έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν “κλέφτες” περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος», αναφέρει σε άρθρο του στο blog του ο αναταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» στις Βρυξέλλες. 


«Ξέρετε ότι οι 300 της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερα πληρωμένους στην Ευρώπη; Ότι αρνούνται να δεχτούν μειώσεις των αμοιβών τους τη ίδια στιγμή που δε διστάζουν να πετσοκόψουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών..

τους; Πολύ ιδιάζουσα αίσθηση αλληλεγγύης».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος οι έλληνες βουλευτές είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, έχοντας και πολλά προνόμια ενώ όσον αφορά το πόθεν έσχες τους είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εύπορους συζύγους και συγγενείς. «Ευτυχής αυτός που, ως Έλλην βουλευτής, συμμετέχει στο πλιάτσικο», είναι η πιο χαρακτηριστική φράση του κειμένου στο ιστολόγιο της Liberation.Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μέση καθαρή αμοιβή ενός Έλληνα βουλευτή ξεπερνά τα 8.500 ευρώ το μήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα, κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΣΥ αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: