Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Τα μυστικά περάσματα των δουλεμπόρων και ο δρόμος του ονείρου Μια έρευνα των AegeanTimes που έγινε το 2000 και δημοσιεύτηκε έξι μέρες πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους!



Γιώργος Αδαλής 


Ηταν 5 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν οι AegeanTimes.gr στην πρώτη ιστορικά έρευνα για τους Λαθρομετανάστες αποκάλυπταν τα κρυφά μονοπάτια των δουλεμπόρων και τις διαδρομές που έκαναν οι λαθρομετανάστες για να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Αποκαλύπταμε το κόστος της μεταφοράς «ανά κεφάλι»!

Μια έρευνα που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2000 κι έμελλε να δημοσιευτεί έξι μέρες πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν!

Ολη την προηγούμενη χρονιά, αναζητούσαμε τις πηγές της Διεθνούς Τρομοκρατίας, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και ερευνούσαμε την...

κατάσταση στη χώρα απ όπου ξεκινούν τα καραβάνια των Μεταναστών με προορισμό την Τουρκία!

Μιλήσαμε με εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πριν δημοσιεύσουμε την έρευνα αυτή!

Όπως ήταν φυσικό από την πρώτη μέρα της δημοσίευσης αλλά κυρίως μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, η έρευνα έγινε ανάρπαστη και μεταφράστηκε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη.
Μετά την αναστολή της λειτουργίας μας το 2010, η έρευνα αυτή χάθηκε από το διαδίκτυο!

Αποφασίσαμε σήμερα να την αναδημοσιεύσουμε !

Σε πρώτη φάση σήμερα, θα δημοσιεύσουμε την έρευνά μας όπως ακριβώς είχε δημοσιευτεί πριν ΕΝΤΕΚΑ ολόκληρα χρόνια και αύριο, θα δημοσιεύσουμε το δεύτερο μέρος που αφορά στην σημερινή συζήτηση και την μεταστροφή των κομμάτων εξουσίας , σε θέσεις που εκφράζαμε όλο αυτό το διάστημα και τα κόμματα εξουσίας απαξιούσαν καν να τις σχολιάσουν!

Είναι γεγονός, ότι ή έρευνά μας τότε είχε απασχολήσει τις Αρχές γειτονικών χωρών όπως η Ιταλία που ήρθαν σε επαφή μαζί μας! Ποτέ όμως δεν απασχόλησαν τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες , προσποιούνταν επί χρόνια, ότι ουδέποτε συνέβησαν όσα περιγράφαμε με ακρίβεια!

Επιπρόσθετα, ουδέποτε μας ρώτησε κανείς, ΠΟΥ και ΠΩΣ μάθαμε όλα αυτά τα στοιχεία!

Σήμερα, η κατάσταση αλλάζει, και η λαθρομετανάστευση γίνεται κεντρικός πολιτικός άξονας όλων των κομμάτων! ΤΟ ΓΙΑΤΙ θα το δούμε αύριο.

Προς το παρόν, διαβάστε τι αποκαλύπταμε τότε, όταν η χρήση του διαδικτύου δεν ήταν τόσο διαδομένη στην Ελλάδα αλλά η δημοσιογραφική ομάδα των AegeanTimes, αποκάλυπτε, άγνωστες –για τότε- πτυχές της υπόθεσης !

*
(ΔΕΙΤΕ την ΠΛΗΡΗ και ενδιαφέρουσα έρευνα όπως υπάρχει στο ιστορικό αρχείο των AEGEANTIMES. H έρευνα διενεργήθηκε από τον Γ. Αδαλή και συνεργάτες των Aegean Times από τις αρχές του 2000 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2001. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 στους www.AegeanTimes.gr , δηλαδή 6 μέρες πρίν την 11 Σεπτεμβρίου 2001 μαζί με την παρουσίαση του Αφγανιστάν πατώντας ΕΔΩ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: