Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Σγουρός προτείνει την… απαγόρευση του ΠΑΣΟΚ


Από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός έχει στα χέρια του, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, εξουσία λίγο μικρότερη από αυτή του… πρωθυπουργού. Ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικαιούται δια να ομιλεί για το πώς βλέπει το καινούριο… μοντελάκι που προωθείται υπό τη νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενώ, ως παλιός… ολυμπιονίκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που είχε χορτάσει την Ελλάδα μετάλλια, προτού κατηγορηθεί...
για ντοπάρισμα, διατηρεί την ευχέρεια να ελίσσεται και να αντέχει στα βάρη.
Η πρότασή που έκανε προ μερικών ημερών, για να εξαιρεθούν από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές που έρχονται, στελέχη τα οποία… σεργιανίζουν στον δημόσιο βίο από το 1974, ή τουλάχιστον από το 1981 και μετά, είναι συναρπαστική. Εφόσον αξιοποιηθεί για περαιτέρω χρήση.
Παράδειγμα: Τη μεγαλύτερη φθορά από όλους τους βουλευτές και στελέχη που τους αφορά η πρόταση Σγουρού, την παρουσιάζει… το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί λοιπόν να μην μεταφραστεί η πρόταση Σγουρού σε εισήγηση… απαγόρευσης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται; Σε μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του ιστορικά διαβρωτικού ρόλου του, και των ολέθριων συνεπειών των πολιτικών που ακολούθησε.
Μια τέτοια εξέλιξη άλλωστε, θα ήταν ευεργετική και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Θα του επέτρεπε να ομφαλοσκοπήσει, και να αναγεννηθεί. Όχι φυσικά με την… αναπαλαίωση που επιχειρείται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: