Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι !


Όταν έγραψα το πρώτο μου άρθρο στις 6/5/10 μετίτλο “εσύ τι λες” δεν ήξερα το πόσο κουράγιο θα είχα να συνεχίσω.Έλα όμως που γλυκάθηκα μιας και άρεσε και έτσι συνέχισα να γράφω ακάθεκτος!
Το προηγούμενο άρθρο μου χωρίς να το καταλάβω, έφτασε στο σεξιστικό αριθμό 69.
Θα μου πείτε και με το δίκιο σας πως σ’ αυτή την ηλικία είναι πολύ αργά να σκέφτεται κάποιος τέτοιους αριθμούς με τις όποιες αναμνήσεις από εικόνες και αρώματα.
Με το 69 όμως απολαμβάνουν και οι δυο πλευρές ενώ με το οθωμανικό μόνο η μία.
Τώρα γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί η σημερινή πολιτική κατάσταση, μου θυμίζει την εξουσία των πολιτικών και το λαό που έχει κυριολεκτικά γονατίσει και οι πολιτικοί συνεχίζουν το χαβά τους απολαμβάνοντας την ηδονή της εξουσίας όσο...
και να υποφέρει ο λαός.
Δεν αντέχω άλλο φωνάζει ο λαός και οι πολιτικοί μας του απαντάνε: σκύψε και  σκάσε,το λέει το μνημόνιο και σου υπόσχονται πράσινα άλογα με γαλάζιες κορδέλες.
Θαυμάζω ρε παιδιά την αντοχή, την υπομονή και το μαζοχισμό αυτού του λαού που ενώ βλέπει να καταστρέφεται και να ξεπουλιέται η Ελλάδα, τα μαγαζιά να βάζουν λουκέτα με όλα τα συνακόλουθα, η ανεργία να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, να  μειώνονταιοι συντάξεις του κάθε λίγο και λιγάκι, να πληρώνουν του κόσμου τα χαράτσια, να υποβαθμίζεταιη υγεία και η παιδεία, να βλέπουν τη διαφθορά και την ασυδοσία των πολιτικών των δύο κυρίως μεγάλων κομμάτων που κουκουλώνουν ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου και  να σου λέει: εγώ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιανα μη χαθεί το κόμμα, δηλαδή να συνεχιστεί αυτή η απελπιστική κατάσταση με τους κλέφτες και τους πολιτικούς απατεώνες, ή θα ψηφίσω ΝΔ για να καλυτερέψουν τα πράματα.
Μα το μυαλό τους το έχουνε βάλει στην κατάψυξη;
Δεν πήρανε χαμπάρι πως τα κόμματα δεν έχουν πια ιδεολογίες παρά μόνο σκοπιμότητες;
Δεν καταλάβανε πως με τις υπογραφές που βάλανε στο μνημόνιο τα δυο μεγάλα κόμματα μαζί με τα αποκόμματα του ΛΑΟΣ και της ΝΤΟΡΑΣ, μας δέσανε χειροπόδαρα για δεκάδες χρόνια;
Καλά αυτοί οι δεινόσαυροι με το αλτσχάϊμερ που έχουν καταχρεώσει τα ασφαλιστικά ταμεία τους με τις σακούλες φάρμακα που παίρνουν, θα καταστρέψουν την Ελλάδα ξαναψηφίζοντας τα μεγάλα κόμματα!
Λέω όλες αυτές τις κακίες, γιατί τα διάφορα γκάλοπ όπως λέγονται ελληνιστί οι δημοσκοπήσεις, λένε πως οι μεγάλες ηλικίες είναι αυτές που επιμένουν ακόμα στα μνημονιακά κόμματα.
Στην αρχαία Σπάρτη όπως θα ξέρετε υπήρχε ο Καιάδας. Σήμερα αντ’ αυτού υπάρχει το ΕΣΥ.
Στην αρχαία Αθήνα επιβαλλόταν η εξορία σ’αυτούς που υπήρχε έστω και υπόνοια ότι μπορεί να βλάψουν την πατρίδα τους.
Έ ρε Θεέ μου και να βλεπα να εφαρμόζεται καισήμερα ο Καιάδας σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο και ας πεθάνω.
Ο Ανεξάρτητος, άρα ελεύθερος Έλληνας
Θεόφιλος Αιγινήτης
  Ζωγράφος-Συγγραφέας    
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: