Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς έκανε το μεγάλο βήμα


Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την αυτοδυναμία από τις κάλπες των προσεχών, πρόωρων εκλογών, προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μάχης, αντί να ξεκινήσει ένας αδιέξοδος κύκλος συζητήσεων και επιδίωξης συμβιβασμών, για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, εκ των προτέρων θνησιγενή.
Μίλησε νωρίς για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία». Και με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η δυνατότητα σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης, θα καταστεί αναπόφευκτη η νέα προσφυγή...
στις κάλπες. «Το χειρότερο σενάριο θα είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση, και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή».
Όσο για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης αυτής, δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ζήτησε και πάλι από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει αποτελεσματικά. Σχολιάζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη ότι το κόμμα του αποτελεί σήμερα τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Γι’ αυτό και, όπως έσπευσε να προσθέσει, η Νέα Δημοκρατία είναι στόχος πολλών, ακόμη και εντός Ελλάδας, επειδή θέλει να τα αλλάξει όλα, και να ξεβολέψει πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: