Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Eμείς ξέραμε από τις 4 Μαίου το αποτέλεσμα! Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων γιατί δε το ... ήξεραν;;; Αλήθεια ποιος πιστεύει τις δημοσκοπήσεις;



Γιατί πρέπει να απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις ΤΡΕΙΣ μήνες πριν τις εκλογές; - Μια πρόταση στη νέα Κυβέρνηση με σκοπό να εξυγιάνει το αποτυχημένο σύστημα που παραπλανά τους Ελληνες. Γιώργος Αδαλής  στο aegeantimes.gr 


Τρεις μέρες πριν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου, στις 11 το πρωί, έγραφα στους αναγνώστες των AegeanTimes.gr, ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει ΤΡΙΑΝΤΑ ποσοστιαίες μονάδες και η ΝΔ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ. Αν δε ίσχυε η απαγόρευση, θα έγραφα –πιστέψτε με- κι άλλες λεπτομέρειες για το εκλογικό αποτέλεσμα! Μάλιστα, στο άρθρο αυτό, ήμουν τόσο πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα, που έγραψα από την Παρασκευή, ότι με το άρθρο αυτό κάνω μια … τηλεμεταφορά στο πρωί της Δευτέρας! [Δείτε το άρθρο εδώ]

Δεν θα σταθώ σήμερα στο τι άκουσα από τα … γνωστά-άγνωστα «παπαγαλάκια» των κομματικών γραφείων, γιατί κάθε φορά που εδώ και 2Ο χρόνια προβαίνω σε μια εκλογική πρόβλεψη, έχω συνηθίσει να μου την «πέφτουν» όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι!

Όμως …

Όμως, φίλες και φίλοι, είχα γράψει πολύ νωρίς, για την συντριβή των εταιριών δημοσκοπήσεων, και στο συγκεκριμένο άρθρο κατέληγα λέγοντας, ότι «δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα, αν δώσουν ένα ποσοστό της τάξης του +2% στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ με τις «μουσαντένιες δημοσκοπήσεις» που σέρβιραν στον Ελληνικό λαό!

Το τελευταίο τρίμηνο πριν τις εκλογές, με μοναδική εξαίρεση μια δημοσκόπηση που έκαναν κάποιοι ,… φοιτητές στην Αθήνα(!!!) δεν διάβασα ούτε μία που να πλησιάζει έστω, το εκλογικό αποτέλεσμα!

Οι περισσότερες παρουσίαζαν (με την αναγωγή) τη ΝΔ στο όριο της αυτοδυναμίας και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!!

Το σύνολο των εδρών των δύο κομμάτων πλησίαζαν άλλοτε τις 170 έδρες και άλλοτε τις … 200!!!

Και ερωτώ!

Πως είναι δυνατόν, εγώ που δεν έχω ούτε εταιρία δημοσκοπήσεων, ούτε έκανα κάποια δημοσκόπηση, να γνωρίζω τα ποσοστά των δύο κομμάτων, και οι εταιρίες αυτές να μην μπορούν καν να πλησιάσουν την πραγματικότητα?

Να μην μπορούν καν να ισχυριστούν ότι κάναμε ένα λάθος!

Διότι τα εργαλεία των δημοσκοπήσεων είναι τέτοια, που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια εταιρία να κάνει μια δημοσκόπηση σοβαρή και να κάνει λάθος +/- 2% !!!

Εδώ μιλάμε για λάθη που υπερβαίνουν τις ΔΕΚΑ ποσοστιαίες μονάδες ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν κατόρθωσαν ν βρουν το … δεύτερο κόμμα!!!

Και η προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ μετεβλήθη σε πλύση εγκεφάλου, που όποιος έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο ή τέταρτο κόμμα, ή όποιος τολμούσε να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα είναι ΠΕΜΠΤΟ κόμμα, τότε, χαρακτηριζόταν ως άσχετος ή ημίτρελος!

Εάν οι εταιρίες αυτές δραστηριοποιούνταν στην Ιαπωνία για παράδειγμα, σήμερα θα είχαμε πρώτο θέμα στις ειδήσεις, το χαρακίρι τουλάχιστον πέντε διευθυντών εταιριών δημοσκοπήσεων!

Με δικαιολογίες του τύπου «οι ψηφοφόροι αποφάσισαν το τελευταίο τριήμερο» το μόνο που κάνουν είναι να απολέσουν και την έσχατη ρανίδα αξιοπιστίας τους!

Απόδειξη ότι γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους είναι το exit poll στο οποίο έπεσαν μέσα ! 

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων λοιπόν, λειτούργησαν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των Μνημονιακών κομμάτων» και είναι υπόλογες γι αυτό. Συνεπώς η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει, τόσο το καθεστώς λειτουργίας τους όσο και τις σχέσεις των εταιριών αυτών με τα κόμματα!

Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν έξω!

Όταν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση πάντοτε πέφτουν μέσα! Οποτε οι διαφορές είναι στο όριο, εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

Μαζί λοιπόν με την κατάρρευση του δικομματισμού, κατέρρευσε και το δημοκοπικό σύστημα της χώρας, το οποίο ο Ελληνας πλέον, ούτε το εμπιστεύεται αλλά ούτε και το υπολήπτεται!

Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν ξεκάθαρα όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων τι από τα δύο συμβαίνει;:

1.      Είναι επιστημονικά ανεπαρκείς και δεν μπορούν να … «μυρίζουν» έστω το αποτέλεσμα όπως κάνει οποιοσδήποτε απλός αναλυτής ή δημοσιογράφος ή ...
2.      Είναι προέκταση του κομματικού συστήματος της χώρας, και τα ευρήματά τους αποτελούν την συνισταμένη της επιθυμίας των κομμάτων εξουσίας και των καναλαρχών; 

Κανονικά, οι δημοσκοπήσεις θα έπρεπε να επιτρέπονται μέχρι την τελευταία στιγμή των εκλογών! 

Όμως σε μια χώρα, όπου οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, δεν απαντούν ξεκάθαρα στο προηγούμενο ερώτημα που θέσαμε, και για να προστατευτεί η δημοκρατική βούληση του λαού, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι πρέπει να απαγορευτούν οι δημοσκοπήσεις, για ένα διάστημα ΤΡΙΩΝ μηνών πριν τις εκλογές!

Τουλάχιστον, μέχρι να βρουν έναν τρόπο οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να μας πείσουν ότι γνωρίζουν να κάνουν τη δουλειά τους!

Μια πρόταση λοιπόν προς την καινούρια κυβέρνηση είναι η εξής:

Αν μια εταιρία δημοσκοπήσεων, προβαίνει για ΔΥΟ φορές σε εκτιμήσεις που ξεπερνούν τα όρια του στατιστικού λάθους (για παράδειγμα αν κάνει δυο φορές λάθος πρόβλεψη κατά +/-5% ) τότε να χάνει την άδειά της για ένα χρόνο!!!

Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, που «πηγαίνουν» πάντα με το νικητή! Μια μερίδα ανθρώπων, που επηρεάζονται από τα μαϊμού αποτελέσματα και «προσκωλύονται» στο πρώτο ή στο δεύτερο κόμμα!

Ας σκεφτεί καλά την πρότασή μας η επόμενη Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή!
----

Ενα απόσπασμα από το άρθρο της 4ης Μαίου που είχε τίτλο: 
Δευτέρα 7 Μαίου 2012: Τα αποτελέσματα των εκλογών !
Για άλλους όνειρο ... για άλλους εφιάλτης! Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι!!!

Καλημέρα σας! Λίγο πριν επιστρέψω από το μέλλον, κοιτώντας το ρολόι μου είδα ότι είναι 07:45πμ, Δευτέρα 7 Μαΐου του 2012!!!

Την προηγούμενη μέρα είχα κοιμηθεί νωρίς γιατί κουράστηκα να τρέχω για την ειδησεογραφία όλη την εβδομάδα που πέρασε. Παρ όλα αυτά, πήγα και ψήφισα για να μη δώσω δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι "κρύβομαι"!

Ανοίγω λοιπόν τον firefox και διαβάζω στους AegeanTimes πως ψήφισαν οι Ελληνες και βλέπω τα αποτελέσματα των εκλογών!

Και αμέσως σκέφτομαι:

Πόσο μεγάλη ντροπή για ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, να πέφτει πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ποσοστιαίες μονάδες ! Ένα κόμμα που στοιχημάτισε στην «ΑΛΛΑΓΗ» και τα κατάφερε! Αλλαξε τόσο πολύ την Ελλάδα, προς το χειρότερο, που οι περισσότεροι διατελέσαντες υπουργοί του βλέπουν εφιάλτες ... με κελιά, δίπλα σε αυτό του Ακη!

Πόσο μεγάλη ντροπή, για ένα κόμμα όπως η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που αν δεν συρόταν σε συγκυβέρνηση, θα αποκόμιζε το μεγάλο μέρος της εκλογικής συμφοράς του ΠΑΣΟΚ. Ντροπή για ένα κόμμα που αντί να κερδίσει, έχασε ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές!....


Δεν υπάρχουν σχόλια: