Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Χίλια ευρώ και αεροπορικό εισιτήριο - Αλλιώς απέλαση. Το Ισραήλ παίρνει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβραικής Jerusalem Post 8.6.2012 ο Υπ. Εσωτερικών του Ισραήλ πληροφόρησε τους Νοτιο-Σουδανούς μετανάστες ότι έχουν μία εβδομάδα προθεσμία να εγκαταλείψουν τη χώρα εθελοντικώς. ΄Οσοι μετανάστες δέχονται την προσφορά θα πάρουν 1000 ευρώ στο χέρι και ένα αεροπορικό εισιτήριο πληρωμένο από την κυβέρνηση του Ισραήλ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σημειώνεται ότι με το «Νότιο Σουδάν» το Ισραήλ διατηρεί καλές σχέσεις) Αλλοιώς μετά την προθεσμία της μίας εβδομάδας θα συλλαμβάνονται και θα απελαύνονται. Την περασμένη, Πέμπτη γράφει το δημοσίευμα, το περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απέρριψε αίτηση από ομάδες για τα δικαιώματα των μεταναστών που αντιτίθενται στις απελάσεις.

Ο υπ. Εσωτερικών του Ισραήλ Eli Yishai επαίνεσε την δικαστική απόφαση λέγοντας « είναι το πρώτο βήμα για την απέλαση όλων των λαθραίων (από το Ισραήλ)».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη, υπάρχουν δυσκολίες στην απέλαση των Αφρικανών αυτών το 40% των οποίων προέρχεται από την Ερυθραία όπου τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι απέλασή τους θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους και το 30% προέρχεται από...

το Σουδάν, η οποία είναι εχθρική χώρα.

Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών της χώρας και όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, υπάρχουν περίπου 35,000 μετανάστες από την Ερυθραία και 15,000 από το Σουδάν. Παραδέχθηκε ότι δεν μπορούν να απελαθούν όλοι, όμως, είπε, μέχρι που όλοι οι μετανάστες φύγουν από το Ισραήλ, θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανέγερση περιφραγμένης πόλης με διευκολύνσεις για την κράτησή τους, ούτως ώστε να μην σκορπιστούν στις πόλεις παντού στο Ισραήλ.

«Αυτός δεν είναι πόλεμος εναντίον των λαθραίων, αλλά πόλεμος για την διατήρηση του Ζιονιστικού και Εβραικού ονείρου στη γή του Ισραήλ».

Ο δε πρωθυπουργός του Ισραήλ Benyamin Netanyahu σε υπουργική σύσκεψη μετά την δικαστική απόφαση, ανακοίνωση ότι παίρνονται μέτρα για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και το ξεκίνημα για τη λύση του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι όπως οι παράνομοι κρατούνται σε συγκεκριμένο μέρος μόλις περάσουν τα σύνορα της χώρας και να μην τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε καμία πόλη του Ισραήλ. Και το πρώτο βήμα της πολιτικής αυτής είναι όπως τιμωρούνται οι εργοδότες που δίνουν δουλειά στους μετανάστες αυτούς.

Ο Netanyahu, γράφει το δημοσίευμα, είπε ότι ο υπ. Εσωτερικών ετοιμάζει το υπουργείο του για τις απελάσεις και παράλληλα άλλα υπουργεία θα συνεργαστούν με την Αστυνομία των Συνόρων για να συλληφθούν οι εγκληματίες μεταξύ των μεταναστών στο Τέλ Αβίβ, ενώ ο υπ. Άμυνας θα αρχίσει την ανοικοδόμηση των διευκολύνσεων χωρητικότητας 20,000 Αφρικανών μεταναστών ενόψει της απέλασής τους. Παράλληλα επισπεύδεται το τοίχος στα σύνορα με την Αίγυπτο, το 95% του οποίου αναμένεται να τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο. Μέχρι στιγμής έχουν κτιστεί τα 170 από τα 240 χιλιόμετρα του τοίχους.

Φανούλα Αργυρού - Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: