Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η κυβέρνηση εξόκειλε στον ύφαλο της ηθικής που φέρει τιμής ένεκεν την ονομασία «ΠΑΣΟΚ»

Εγώ γνωρίζω ότι κατά το άρθρο 81 του Συντάγματος «3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους. 4. Νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού και του Υφυπουργού και προς άλλα έργα.»
Συνεπώς, αυτοδικαίως από της ορκωμοσίας του ουδείς υπουργός ή υφυπουργός ασκεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Είναι π.χ. δικηγόρος; Από της ορκωμοσίας δεν μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές, ουδέ να εκπροσωπεί πελάτη του ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής, της Δικαστικής προεχόντως συμπεριλαμβανομένης. Άρα, ων υφυπουργός δεν μπορούσε ο κ. Βερνίκος ούτως ή άλλως να ασχολείται με τις εξωχώριες εταιρείες του.
Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό. Στον πλου τού κ. Βερνίκου προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον περίμενε ο ύφαλος του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του κ. Χάρη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, οι οποίοι έφριξαν όταν άκουσαν ότι ο Βουλγαράκης μετείχε σε κυπριακή εταιρεία. Μια και δυο, λοιπόν, ευθύς ως ψήφισαν το Μνημόνιο Ι και ξέσκισαν...
τον διεφθαρμένο λαό, βάλθηκαν να αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή των πολιτικών. Για τον Άκη δεν ήξεραν τίποτε. Ήξεραν τα πάντα μόνο για τον Βουλγαρ-Ακη. Έφεραν, έτσι, εν σπουδή προς ψήφιση τον νόμο 3849/2010, με τον οποίο τροποποίησαν δήθεν τα περί ευθύνης υπουργών έχοντας αφήσει άθικτο το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο από μόνο του θέτει στο απυρόβλητο όλα τα λαμόγια που έχουν κατά καιρούς υπουργεύσει. Με τον νόμο αυτόν προστέθηκε το ακόλουθο άρθρο στον ν. 3213/2003.
« Συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία
1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς Υπουργείων, στους γενικούς γραμματείς περιφερειών, στους προέδρους των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, στους νομάρχες και τους δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ` και ι` της παραγράφου 1 του άρθρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών.
2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ."

Αντί, δηλαδή να προβλέπεται αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα όποιου παραβιάζει την εν λόγω διάταξη, προβλέπεται ποινή φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματική ποινή. Αν δε πρόκειται για υπουργό, την υπόθεση αναλαμβάνει η Βουλή και μόνον, για να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, να αποφασίσει τη δίωξη κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Ζήσε Μάη μου …..
Με πιο απλά λόγια: μπορεί ο υπουργός να έχει οποιαδήποτε μη εξωχώρια εταιρεία, να μην πληρώνει φόρους, να παίρνει τα δάνεια του Θεού, να …, να …. και να είναι κατά πάντα νόμιμος. Βάρδα μην έχει εξωχώρια εταιρεία, μέσω της οποίας θα κάνει τα ίδια πράγματα.
Εγώ θα διακινδυνεύσω μία εκτίμηση: ο Βερνίκος παραιτήθηκε, επειδή τον άφησαν εκτεθειμένο οι διάφοροι αρμόδιοι που έπρεπε να του έχουν επισημάνει το κώλυμα, και όχι επειδή συνέτρεχε στο πρόσωπό του το εν λόγω κώλυμα. Και τούτο, διότι μπορούσε κάλλιστα να μεταβιβάσει σε έμπιστο πρόσωπό του τη συμμετοχή του στις εξωχώριες εταιρείες και να ασκήσει τα καθήκοντα τού υφυπουργού. Άσε που δεν αποκλείω καθόλου να ήταν η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ υποβολιμαία. Σιγά μην ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη λεπτομέρεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θεωρούσε το ευρώ φετίχ [Τσίπρας] και ήταν έτοιμος να ρισκάρει έναν πόλεμο με την Τουρκία απλώς για να περιστείλει γενικώς και αορίστως τις αμυντικές δαπάνες [Μπαλάφας] θα ησχολείτο με αυτό το ήσσονος σημασίας ζήτημα [ΣΗΜ: ξεσκίστηκαν οι Μπουμπούκοι με τη δήλωση Μπαλάφα, αλλά δεν λένε κουβέντα τώρα που βλέπουν τον Αντώνη να συνεχίζει τις μαλακίες τού Γιωργάκη περί κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Τουρκίας – Ελλάδος και κολοκύθια στο πάτερο].
Παιδί μου Βερνίκο, δεν είχες καταλάβει σε ποιό λάκκο έπεσες. Τη γλίτωσες φθηνά και γρήγορα. Για σκέψου ότι ήδη φημολογείται πως οι ναυλοχούντες στην πισίνα του Αντωνάκη συνάδελφοί σου επιθυμούν Μπουμπούκο στο πόστο που εγκατέλειψες με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια.
Τελικά τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα από πάρα πολλά. Και όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν φέουδα, εννοούμε ότι δεν υπάρχουν πολλά φέουδα. Υπάρχει ένα και μοναδικό φέουδο, η Ελλαδίτσα μας, και πολλοί μα πάρα πολλοί συμφεουδάρχες, πολλοί δε περισσότεροι συμφεουδαρχίδες.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: