Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

1300 βρωμοκομμούνια καμικάζι καθηγητές απειλούν την μαθητιώσα νεολαία της χώρας....

Το παρακάτω κείμενο είναι του Κυριάκου Ιωαννίδη από την εισήγησή του στο 19° συνέδριο του ΚΚΕ. Και έχεις μετά τον ελλειπή (όχι βέβαια στα κιλά) Βενιζέλο και από πίσω, κατά πόδας,  τον Σαμαρά, στον οποίο πολλές ελπίδες στηρίξαμε αλλά μας βγήκε τελείως διαφορετικός, να μας μιλούν για κόμματα εντός του «συνταγματικού τόξου» και πράσινα άλογα. Είπα πράσινα άλογα και θυμήθηκα... Θυμάστε την εποχή του αρχιπροδότη Αντρέα που είχαμε αντικαταστήσει την λέξη «μ@λ@κί@» με την λέξη «πρασινάδες»; Έχοντας χάσει αυγά και πασχάλια ο Βενιζέλος και τρώγοντας καθημερινά χαστούκια από τους «δικούς του» ξεστομίζει «πρασινάδες» προς πάσα κατεύθυνση και προσπαθεί να κρατηθεί στα πράγματα στηριζόμενος στις πλάτες ξένων είτε δυτικο- Ευρωπαίοι είναι αυτοί, είτε άνθρωποι του ενταύθα ΚΙΣ (αυτοί κι αν είναι ξένοι!). Τους ενοχλεί η Χρυσή Αυγή γιατί χάνουν ψηφοφόρους και καλά κάνουν και αμύνονται αλλά να τοποθετούν εντός «συνταγματικού τόξου» το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ; Από που κι ως που; Και πώς είναι δυνατόν να είναι εντός «συνταγματικού τόξου» ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ (και συνακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ) που δεν άλλαξε σε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια; Επειδή υπέγραψε κάποτε, ο Χ. Φλωράκης μόνος του, ένα κωλόχαρτο με το ελληνικό κράτος με το οποίο δεσμευόταν ότι το ΚΚΕ «θα είναι φρόνιμο και δεν θα υπονομεύσει την αστική δημοκρατία» θα πει ότι αυτά τα δύο κόμματα θα τηρήσουν την δέσμευσή τους; Το λιγότερο που έχει να κάνει το ΚΚΕ είναι να βγάλει τον Φλωράκη προδότη, πράχτορα του κεφαλαίου, οπορτουνιστή  και...
ότι άλλο θελήσετε , που υπέγραψε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος. Συνηθισμένη τακτική που εφαρμόσθηκε από το ΚΚΕ για όλους σχεδόν τους πρώην ΓΓ του κόμματος και γιατί να ξεφύγει από τον κανόνα ο Φλωράκης αν αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς του. Το θέμα μας όμως δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε ο, σαρξ εκ της σαρκός του, ΣΥΡΙΖΑ  αλλά οι πάντα ανεπαρκείς και καιροσκόποι αστοί πολιτικοί που δεν θέλουν να δουν την τύφλα τους. Είναι οι Βενιζέλος και Σαμαράς οι οποίοι, ως γνωστόν, ενεργούν μέσω ΕΕ να βγάλουν «εκτός νόμου» την Χρυσή Αυγή αλλά αφήνουν «εντός νόμου» το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους προβλημάτισε η,  επ' ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, οργανωμένη επίθεση της αριστεράς εναντίον των ηρώων του 1821 αλλά και της ίδιας της Ιστορίας! Δεν τους προβληματίζουν εισηγήσεις σαν αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και που το ΚΚΕ μας πληροφορεί διά του «Ριζοσπάστη» ότι ήταν ουσιαστικές και χρήσιμες. Αν έχουν πληροφόρηση οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για την δράση των κομμουνιστών καθηγητάδων γιατί «τα πράγματα είναι συμφωνημένα» να μας το πουν έγκαιρα για να πάψουμε να ασχολούμαστε με το θέμα αυτό και να στρέψουμε την προσοχή μας στους βασικούς εχθρούς της αστικής δημοκρατίας που είναι ο Καμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Ο Νικολόπουλος, ο Ζώης, οι «αποστάτες του ΠΑΣΟΚ» και η ΧΑ.
Διαβάστε στην συνέχεια την εισήγηση του «σύντροφου» Κυριάκου Ιωαννίδη. «Ήπειρος η πατρίδα μας»

Θα ήθελα να θέσω ορισμένα ζητήματα πείρας από την παρέμβασή μας στους χώρους της μόρφωσης κυρίως ως χώρο δράσης της νεολαίας.
Εγιναν προσπάθειες για την παρέμβαση μέσα στο μάθημα, τη σχολική αίθουσα, οι οποίες είναι αναντίστοιχες με τις ανάγκες. Κυρίως έχουν κεντρικό χαρακτήρα και ξεδιπλώνονται στη βάση ιστορικών επετείων. Ωστόσο, υπάρχει καθυστέρηση στο να εκφράζεται αυτή η προσπάθεια στο επίπεδο της τάξης, να παίξει το ρόλο του ως κομμουνιστής εκπαιδευτικός μέσα σε αυτή. Υπάρχουν επίσης δυσκολίες στο να κατανοείται από τις κομματικές δυνάμεις στο χώρο των εκπαιδευτικών η ευθύνη για τους μαθητές, ότι αυτό είναι βασικό καθήκον και όχι δευτερεύον.
Η συμφωνία με τη στρατηγική μας, με το πρόγραμμα και τις θέσεις απαιτείται να έχει βάθος, πρωτοβουλία επεξεργασίας στο χώρο λαμβάνοντας υπόψη ότι στο χώρο αυτό πέρα από τη συνδικαλιστική δουλειά, το Κόμμα αναδεικνύει ως σοβαρό μέτωπο το πώς θα διαμορφώνεται, θα ισχυροποιείται και θα διευρύνεται ένας πυρήνας εκπαιδευτικών που θα απευθύνονται με όρους επιστημονικής και ιδεολογικής υπεροχής στη νέα γενιά, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε ηλικίας.
Θα φέρω το εξής παράδειγμα: στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ σε εκπαιδευτικούς σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συσπειρώνει κοντά 1.300 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι...
με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς απευθύνονται καθημερινά σε πάνω από 50.000 μαθητές.
Τι έχουμε κατακτήσει έως τώρα.
Οι πρωτοβουλίες -που σηκώνονται κυρίως από τα πάνω- έχουν επετειακό χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση είναι αναγκαίες αλλά χρειάζεται να επικεντρώνουν στην προετοιμασία για το μάθημα αυτό καθαυτό.
Για τη δουλειά μας στους μαθητές. Εχει απασχολήσει το Κόμμα, υπάρχει απόφαση του ΚΣ. Παίρνονται μέτρα και πρωτοβουλίες στο να ενισχυθεί η κομματική βοήθεια. Σε ποια επιπλέον ζητήματα χρειάζεται να επικεντρωθεί η κομματική συμβολή. Να μελετηθεί επιστημονικά η πορεία διαμόρφωσης της μαθητικής νεανικής συνείδησης, στο έδαφος της κρίσης, η επίδραση των αναδιαρθρώσεων, οι σχετικά πιο αυτοτελής φορείς επίδρασης στην νεανική μαθητική συνείδηση (μουσική, σινεμά, αθλητισμός, κτλ), να δούμε το ζήτημα της μελέτης, της ποιότητας του ελεύθερου χρόνου. Τα παραπάνω δεν αποτελούν ακαδημαϊκές αναζητήσεις. Είναι προϋπόθεση προκειμένου η παρέμβαση μας να βαθαίνει, να έχει την ικανότητα κατάλληλης επιλογής συνθημάτων, μορφών. Χρειάζεται να μελετηθεί και η εμπειρία της δεκαετίας του '90 σύντροφοι, η οποία χωρίς απολυτοποιήσεις και μηχανιστικές μεταφορές, δίνει παραδείγματα για το πώς μπορείς να δουλεύεις στα πλαίσια αρνητικών συσχετισμών. Θέτω έναν προβληματισμό: νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε εκδόσεις όπως κομμουνιστικές αξίες και σοσιαλισμός ή κομμουνισμός νιότη του κόσμου. Δεν πρέπει να μας φοβίζει στο όνομα της αποφυγής της σχηματοποίησης να μην επιμένουμε σε βασικά ζητήματα που καίνε και διαμορφώνουν συνείδηση σε αυτές τις ηλικίες.
Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να δοθεί βοήθεια στο τι σημαίνει μαζική δουλειά, ποια είναι η στάση του νέου κομμουνιστή. Είναι ευθύνη του κόμματος να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση του νέου συντρόφου ότι μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο, ότι η δράση του βασίζεται σε μια επιστημονική κοσμοθεωρία, μια πρωτοπόρα ιδεολογία που είναι μήτρα ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: