Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Για δέσιμο οι φίλοι του (μπούλη) Alexis. Ακόμη και μαγγανείες κάνουν για να κερδίσουν τις εκλογές. Λέτε να δούμε τον δικό μας να κάνει βουντού;

Ο προστατευόμενος του Τσάβες επικαλείται αρχαία κατάρα για όσους ψηφίσουν εναντίον του...



Προεδρεύων της Βενεζουέλας και υποψήφιος πρόεδρος Nicolas Maduro τραγουδάει κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Καράκας στις 5 Απριλίου 2013.  Ο κ. Maduro δήλωσε το Σάββατο μια μακραίωνη κατάρα θα πέσει πάνω στα κεφάλια όσων δεν ψηφίζουν γι 'αυτόν στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας για να πάρει το διάδοχο του εκλιπόντα ηγέτη Ούγκο Τσάβες.  (Carlos Garcia Rawlins / Reuters)Ο ασκών την προεδρία της Βενεζουέλας Nicolas Maduro δήλωσε το Σάββατο ότι μια μακραίωνη κατάρα θα πέσει πάνω στα κεφάλια όσων δεν τον ψηφίζουν στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας για την διαδοχή του εκλιπόντα ηγέτη Ούγκο Τσάβες.

Η επίκληση του Maduro της "κατάρας του Macarapana" ήταν η τελευταία αποστροφή σε έναν ολοένα και πιο σουρεαλιστικό αγώνα μεταξύ του ιδίου και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Henrique Capriles για τον έλεγχο του νοτιοαμερικάνικου έθνους  και χώρας του ΟΠΕΚ πληθυσμού 29 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η κατάρα Macarapana αναφέρεται στη ομώνυμη μάχη του 16ου αι. όταν...
οι Ισπανοί κατέσφαξαν τον τοπικό πληθυσμό.

Φορώντας ένα καπέλο τοπικών ιθαγενών σε ένα συλλαλητήριο στον Αμαζόνιο, σε μεγάλο βάθος μέσα στην   ζούγκλα στα σύνορα της Βραζιλίας και 
της Κολομβίας, ο Maduro συνέκρινε το πρόγραμμά του   με αυτό του συνασπισμού της αντιπολίτευσης την οποία παρομοίασε με τους Ισπανούς κατακτητές.

"Αν η νίκη πάει στην αστική τάξη, πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει την υγεία και την εκπαίδευση, πρόκειται να πάρουν τη γη από τους Ινδούς, και η κατάρα του Macarapana θα έρθει σε σας", πρόσθεσε.

Αποκαλώντας τον εαυτό του ο «γιος» του Τσάβες, ο Maduro έχει πάνω από 10 βαθμούς προβάδισμα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, αν και ο Capriles και οι υποστηρικτές του προβλέπουν μια καθυστερημένη μεταστροφή προς το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης  ενώ εξασθενεί η επηροή συμπάθεια συμπάθειας  από το θάνατο του πρώην προέδρου πριν από ένα μήνα.

Ο Capriles, 40 ετών, λέει ότι η Βενεζουέλα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα μετά από 14 χρόνια σκληρής σοσιαλιστικής διακυβέρνησης Τσάβες, και δεσμεύθηκε να εγκαταστήσει ένα βραζιλιάνικο στυλ διοίκησης των οικονομικών της ελεύθερης αγοράς με ισχυρές κοινωνικές πολιτικές ενώ γελοιοποίησε στην τελευταία ομιλία του τον Maduro που προσπαθεί με μαγγανείες να κερδίσει την ψήφο του λαού....
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: