Σελίδες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Έλλειπες εκτός Ελλάδος αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε; Ούτε που το καταλάβαμε !!!

Δεν το καταλάβαμε γιατί η αλήθεια είναι ότι και όταν είσαι εδώ, στην χώρα, η «απουσία» σου είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ αισθητή οπότε, πότε έφυγες - πότε ήλθες  χαμπάρι δεν πήραμε!

Θυμάμαι Ιερώνυμε την εποχή που ανταγωνιζόσουν τον λατρευτό μας Χριστόδουλο στην διεκδίκηση του «θρόνου» της αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Θυμάμαι τα εγκώμια που σου έπλεκαν οι προοδευτικάριοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι μέσω των ΜΜΕ και των φυλλάδων τους γιατί ήσουν το πουλέν τους. Ήσουν ο «προοδευτικός», ο «μοναδικός» με τα πολλά πτυχία, τα «μοναδικά προσόντα» και τις «αστείρευτες ικανότητες», ο «κατάλληλος» για την θέση του προκαθημένου της Ελλα-δικής τους, και όχι της Ελλα-δικής μας, Εκκλησίας.

Και έγινες αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμε για να αποδειχθεί ότι δεν «μετράς». Δεν μετράς γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν παίρνεις θέση στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και δεν ακούγεται η φωνή σου την στιγμή που ο Έλληνας έχει ανάγκη την Εκκλησία του. Τα πολυδιαφημισμένα πτυχία σου Ιερώνυμε έπρεπε να τα κρεμάσεις στους τοίχους της αρχιεπισκοπής, για να κολακεύουν τον εγωισμό σου και να διαθέσεις, τα επίσης πολυδιαφημισμένα προσόντα και τις ικανότητές σου, στον ελληνικό λαό γιατί εκεί ανήκουν εκτός και αν δεν έχεις ούτε 
προσόντα, ούτε ικανότητες και έγινες αρχιεπίσκοπος για να εξυπηρετήσεις συγκεκριμένα συμφέροντα και τα σχέδια των σκοτεινών κύκλων που «έφαγαν» τον Χριστόδουλο.
Τόσα χρόνια στην αρχιεπισκοπή και δεν ακούμε την φωνή σου Ιερώνυμε. Δεν σε «ακούμε» και δεν σε «βλέπουμε» την ώρα που ο ελληνικός λαός σταυρώνεται από τους δυνάστες του και είτε μαραζώνει, είτε αυτοκτονεί μην
αντέχοντας τα κάτεργα στα οποία τον έχουν καταδικάσει. Και αντί να αγωνίζεσαι για την σωτηρία του "λαού" σου Ιερώνυμε είσαι εσύ που συναινείς στην θανατική του καταδίκη. Και δεν παίζεις τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αλλά τον ρόλο των Εβραίων φαρισαίων αρχιερέων, του Ιούδα και εκείνων που έμπηγαν τα καρφιά στο σώμα του Ιησού.
Θαρρείς Ιερώνυμε ότι τα εδάφια 15-16 του κεφαλαίου Γ' της Αποκαλύψεως :« Γνωρίζω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός. Είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός. Έτσι, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου » ο Ιωάννης τα έγραψε έχοντάς σε πρότυπο αρχιεπίσκοπε της Λαοδικίας. Ακόμη και για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο δεν έχεις αντιρρήσεις!

Ο ελληνικός λαός Ιερώνυμε σε θέλει ηγέτη με όλη την σημασία της λέξεως. Σε θέλει «μπροστάρη» και όχι να ακολουθείς αλλά εσύ Ιερώνυμε είσαι ουραγός του πανάθλιου πολιτικού κατεστημένου στον δρόμο που διάλεξε για την καταστροφή της Ελλάδας μας με τον αποχριστιανισμό της. Ο ελληνικός λαός σε θέλει να εκφράζεις αυτό που αισθάνεται εσώψυχα ο Έλληνας και δεν μπορεί να το εκφράσει επειδή δεν το επιτρέπει η απροκάλυπτη δικτατορία των ΜΜΕ και της καθεστηκυίας τάξεως γιατί βλέπεις Ιερώνυμε ,τα ΜΜΕ έχουν και τηλεοπτικά συνεργεία και τηλεοπτικό χρόνο (ακριβοπληρωμένο) για τον κάθε ηλίθιο καραγκιόζη πολιτικό, τον κάθε ατάλαντο ηθοποιό, τον εκτός αποστολής ιερωμένο  ή τον κάθε τυχοδιώχτη-δολοφόνο-έμπορο ναρκωτικών αλλοδαπό στην Μανωλάδα (και αλλού) αλλά μηδέν χρόνο για τον Έλληνα πολίτη. Αφήνεις τον Έλληνα να βράζει με το ζουμί του Ιερώνυμε αλλά θα έρθει η στιγμή που η βαλβίδα δεν θα αντέξει και τότε... «αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του». Ο Έλληνας θα σε «εξεμέσει εκ του στόματός του»....

Ναι ξέρω, θα μου πεις για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ναι Ιερώνυμε, μόνο που δεν απευθύνεται στους Έλληνες αλλά σε όλους  τους λάθρους του Καμίνη, και των λοιπών προοδευτικών δυνάμεων, που γέμισαν την Αθήνα και όλη την πατρίδα. Αντί να σταθείς στην οικογένεια της Κρήτης με τα έξι παιδιά που κινδυνεύουν να τους τα πάρουν τα ιδρύματα (εδώ) εσύ ταΐζεις τους φανατισμένους ισλαμοφασίστες και να σου πω κάτι; Στον Έλληνα λείπει περισσότερο η πνευματική τροφή παρά τα γεύματα που ίσως να μοιράζεις. Η πνευματική τροφή που εσύ  ή δεν θέλεις, ή δεν έχεις την δυνατότητα να του την προσφέρεις και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος της επιλογής σου στην σημερινή σου θέση όπου με τίποτε δεν θα μπορέσεις να αναπληρώσεις το κενό που δημιουργήθηκε με την «δολοφονία» του πολυαγαπημένου μας Χριστόδουλου.

Έμαθα Ιερώνυμε, πως το ταξίδι σου στην Αμερική πήγε καλά και πέτυχες αυτό που ήθελες μια και, όπως πληροφορήθηκα, αναγορεύθηκες «Επίτιμος Διδάκτορας Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης». Άλλος ένας τίτλος τιμής για το εγώ σου! Ελπίζω μόνο, κατά την επταήμερη παρουσία σου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μην έκανες και εκεί αισθητή την «απουσία» σου και ειδικά στην εκεί ελληνική ομογένεια. 


Ελπίζω επίσης μακαριότατε αυτά που μόλις σου είπα να μην ταράξουν τον «μακαριότατο» ύπνο σου. Συνέχισε δυνατά όπως μόνον εσύ ξέρεις αρχιεπίσκοπε του Καμίνη αλλά όχι των Ελλήνων.


«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

ΥΓ Σε ένα από τα τελευταία του δίκαια και ιερά ξεσπάσματά του ο σεβ. μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλέιας κ. Αμβρόσιος, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες έκανε ένα τρομερό λάθος σαλπίζοντας το: 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΔΙΑΚΟΙ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΠΑΠΑΔΕΣ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δηλαδή σεβασμιότατε, μόνον οι αρχιερείς αξίζουν την προσφώνηση του αδελφού σας; Εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε αδελφοί σας εν Χριστώ; Δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι χωρίς εμάς τους περιφρονημένους δεν θα είχατε κι εσείς το αρχιερατικό σας αξίωμα. Λίγος περισσότερος σεβασμός προς το συμ-πλήρωμα της Εκκλησίας δεν βλάπτει. «ΗηΠμ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: