Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αντικαταστάθηκε από Κ.Ε του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής. Τι σημασία έχει όμως; Άλλωστε όλα τα κομμουνιστικά γουρούνια την ίδια μούρη έχουν..

Αντικαταστάθηκε από τον Αθ. Παφίλη ο Σπ. Χαλβατζής ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ
Αντικαταστάθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, μετά από τη διαφοροποίησή του στο συνέδριο του ΚΚΕ, αλλά και την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αναπληρωτής του, Αθανάσιος Παφίλης, ενώ τη θέση του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε με έντονο τρόπο, όταν επιχειρήθηκε να του αποδοθεί ευθύνη για την οικονομική «κατηφόρα» του ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλιστα, παρότι ο κ. Χαλβατζής θεωρείται ως χαμηλών τόνων άνθρωπος, εξερράγη κατά των συντρόφων του, που επεχείρησαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ορισμένοι δεν δίστασαν να του ασκήσουν κριτική επειδή δεν καταδίκασε δημοσίως τις απόψεις που διατύπωσε ο γιος του, Αλέκος Χαλβατζής, ο οποίος αποχώρησε προ διετίας από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την ηγεσία του ως «φραξιονιστική ομάδα».
Στο Συνέδριο ο κ. Χαλβατζής καταψήφισε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος ενώ ζήτησε να μην είναι ξανά υποψήφιος στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται στο ΚΚΕ, η αντικατάσταση του κ. Χαλβατζή ήταν αναμενόμενη, εφόσον δεν είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το συνέδριο. Ωστόσο, η απόφαση θεωρήθηκε από πολλούς ως παραμερισμός του, λόγω της απόστασης των απόψεών του από τη «σκληρή γραμμή» που ακολουθείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: