Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ, την Κυριακή στις Κορυσχάδες, θα τιμήσει τους ασπόνδυλους ηγέτες του, πράκτορες του Στάλιν.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) θα τιμήσει με εκδήλωση που διοργανώνεται το πρωί της Κυριακής 19 Μάη, στο χωριό Κορυσχάδες, την επέτειο της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε, το Μάη του 1944, στο ομώνυμο χωριό της Ευρυτανίας όπου η έδρα της κυβέρνησης του Βουνού, της ΠΕΕΑ (Ριζοσπάστης)
Τι θα τιμήσει; Αυτά που ενδεικτικά αναφέρει ο Δημήτρης Βλαντάς, υποστράτηγος του κομμουνιστικού στρατού Ελλάδας, και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τότε και αργότερα και εδώ θέλω να πω ότι δεν ξέρω ποια είναι η θέση του Βλαντά σήμερα στο ΚΚΕ. Τι σημασία έχει όμως αν το κόμμα τον διέγραψε, τον αποκατέστησε, τον ηρωοποίησε ή τον αφόρισε.... Σημασία έχει ότι τα βιβλία του υπάρχουν. 
Θα τιμήσει λοιπόν ότι το συγκληθέν αυτό Εθνικό(;) Συμβούλιο «...στις αρχές του Μάη 1944, κατά την διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου - Βουλής της Αντίστασης στο χωριό Κορυσχάδες Ευρυτανίας, μαθεύτηκε ότι η αντιπροσωπεία μας στο Λίβανο έκανε απαράδεκτες παραχωρήσεις. Υπό την πίεση το Εθνικού Συμβουλίου, των τμημάτων του ΕΛΑΣ που φρουρούσαν το χώρο των Κορυσχάδων και χιλιάδων αγροτών, συνήλθε
έχταχτα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και αποφάσισε: "Καταγγελία της συμφωνίας του Λιβάνου. Ανάκληση της αντιπροσωπείας μας. Μόλις αυτή φθάσει στη Λεύτερη Ελλάδα, να παραπεμφθεί σε ανταρτοδικείο".
Η απόφαση ήταν δεσμευτική για το Πολιτικό Γραφείο. Την τσαλαπάτησε με βάναυση επέμβαση του Στάλιν, γιατί οι τότε ηγέτες του ΚΚΕ ήταν το λιγότερο ασπόνδυλοι. Αυτό το απαίτησε από τον Στάλιν ο Τσώρτσιλ. Έτσι, ο Στάλιν έστειλε στη Λεύτερη Ελλάδα με αγγλικό αεροπλάνο τον συνταγματάρχη Ποπώφ. Στις 30-7-1944, αυτός συναντήθηκε με τον τον Σιάντο και τον Ιωαννίδη και τους μετέφερε τη διαταγή του Στάλιν εφαρμογής της ''Συμφωνίας του Λιβάνου''. Οι ανάξιοι ηγέτες συνθηκολόγησαν.   Τα παραπέρα, η εφαρμογή της προδοσίας αυτής, της άλλης της στη Γκαζέρτα, οι αθλιότητες του Δεκέμβρη 1944 που οδήγησαν στη στρατιωτική ήττα μας στην Αθήνα, η αισχρή ανακωχή του Γενάρη 1945... Το συμπέρασμα είναι ότι η τότε ρωσική ηγεσία μας πούλησε... άρα η βαριά ήττα μας στο τέλος της  χιτλερικής κατοχής, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της αποπνιχτικής εξάρτησης του ΚΚΕ από το Κρεμλίνο...».
Αυτά θα τιμήσει την Κυριακή στις Κορυσχάδες. Το ότι τις αποφάσεις του Εθνικής Συμβουλίου τις διέγραφε με μια κονδυλιά ο Στάλιν και την δουλοπρεπή στάση των Ελλήνων κομμουνιστών, την «αποπνιχτική» εξάρτησή τους από το Κρεμλίνο (πράχτορες της ΕΣΣΔ  χωρίς ντροπή), την εθνοπροδοτική μετέπειτα στάση τους και την απόφαση να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο στην Ελλάδα, με προβλεπόμενες συνέπειες, στην πρώτη ευκαιρία. Ναι, αυτά εννοούσε  και η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χωρίς ντροπή ότι και οι τσιπραίοι μένουν αμετακίνητοι στις «αρχές» της «Βουλής» των Κορυσχάδων
Η Ιστορία του ΚΚΕ, όσο και να την παραχαράσσουν σήμερα εκεί στο φρούριο της Περισσού,  είναι καταγεγραμμένη και αλλάζει μόνο για τα πρόβατα που ενημερώνονται μόνο από τον Ριζοσπάστη.


«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: