Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Προετοιμάζουν κοινωνικές συγκρούσεις;

Picture 0 for Προετοιμάζουν κοινωνικές συγκρούσεις;
Μυρίζει μπαρούτι το πολιτικό κλίμα, με τις εξελίξεις να δικαιολογούνται ελάχιστα από τη συνήθη ροή των κομματικών εκδηλώσεων. Και το ερώτημα είναι, αν όσα συμβαίνουν οφείλονται σε λανθασμένες εκτιμήσεις των πρωταγωνιστών ή υπάρχει σκοπιμότητα στην λήψη τους.
Αυτά με αφορμή ένα νομοσχέδιο, που καλούμενο «αντιρατσιστικό», υποτίθεται ότι θα θέσει φραγμό σε ακραίες συμπεριφορές των μελών της Χρυσής Αυγής. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά το νομοσχέδιο ανοίγει και δρόμους απαγόρευσης κάθε έκφρασης, προερχόμενης από οποιαδήποτε πλευρά, που το Σύστημα θα θεωρήσει ενοχλητική. Γι’ αυτό άλλωστε και η αντίδραση του ΚΚΕ.
Πρόκειται άραγε για την ίδια τακτική, όπου προκειμένου να τεθούν περισσότεροι φραγμοί, αφήνονται οι «γνωστοί άγνωστοι» να δημιουργήσουν επεισόδια, ώστε η θορυβημένη κοινή γνώμη να δεχθεί ευκολότερα αύξηση των κατασταλτικών μηχανισμών και περιορισμό ελεύθερης έκφρασης και δράσης ακόμη και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, όπως αυτή νοείται σήμερα;
Ποια είναι τα δεδομένα: Φαίνεται πως υπάρχει κοινή γραμμή συμπεριφοράς των κομμάτων (πλην ΚΚΕ) έναντι της Χρυσής Αυγής. Και μάλιστα, με την συνεργασία των πανελλήνιας εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μεταδίδουν ομοιομόρφως συγκεκριμένες ειδήσεις, λες και κάποιο χαρτάκι αποστέλλεται στους παρουσιαστές, χωρίς καν να καταβληθεί ο κόπος να διαφοροποιείται λίγο από σταθμό σε σταθμό, για να «μη μυρίζει».
Αυτό φάνηκε εχθές, κατά τα επεισόδια στο Αγρίνιο, με την απόπειρα κατάθεσης στεφανιού
από πλευράς βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Άπαντα τα καθεστωτικά Μέσα ανάγγειλαν: «Πρωταγωνιστής επεισοδίων βουλευτής της Χρυσής Αυγής». Το προβαλλόμενο όμως βίντεο, έδειχνε τον βουλευτή να κατευθύνεται προς το Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας για κατάθεση στεφάνου, και μέλη του τοπικού ΚΚΕ να τρέχουν μπροστά του να τον εμποδίσουν. Και επακολούθησε φυσικά σύρραξη. Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής;
Αν η δημοσιογραφία εξακολουθούσε να είναι λειτούργημα, και να υπηρετεί τον λαό, προφανώς και άλλος θα ήταν ο τίτλος και ο σχολιασμός των επεισοδίων, όπου εκλεγμένος βουλευτής κόμματος (με ολοκληρωτικές αντιλήψεις, αλλά εκλεγμένος) εμποδίστηκε από κάποια στελέχη άλλου ολοκληρωτικού κόμματος, που πήρε το νόμο στα χέρια του.
Ο υπογραφόμενος, όχι μόνο το έχει δηλώσει, αλλά φαίνεται από τα γραπτά του, στέκεται σθεναρά απέναντι σε κόμματα με ναζιστικές και σταλινικές τάσεις. Ποτέ όμως δεν υποστήριξε πως πρέπει να παύσει να λειτουργεί το ΚΚΕ, έστω και αν δεν υποβάλλει στον Άρειο Πάγο την προβλεπόμενη υπό του Συντάγματος δήλωση, περί σεβασμού του πολιτεύματος, και ως εκ τούτου η συμμετοχή του στις εκλογές είναι παράνομη (είπαμε όμως, τι είναι νόμιμο και παράνομο, το καθορίζει αυτοβούλως το Σύστημα, κατά τα συμφέροντα του).
Εκείνο που με ανησυχεί, είναι ότι ψεύδονται (ή δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται), όταν υποστηρίζουν πως επιδιώκουν να θέσουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή. Και τούτο διότι, όλες οι ενέργειές τους, αποσκοπούν στο εντελώς αντίθετο. Κι αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Επειδή, φερόμενοι αντιδημοκρατικά στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας (την οποία εξ ιδεολογίας αρνούνται, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίζουν την Χρυσή Αυγή ως θύμα και όχι ως θύτη. Όταν μάλιστα πολλές ενέργειές της, βρίσκουν σύμφωνους πολλούς, χωρίς να είναι ψηφοφόροι της.
Αν το Σύστημα ήθελε να περιθωριοποιήσει την Χρυσή Αυγή, έχει άπειρους τρόπους να το πράξει. Με λίγα εκατομμυριάκια δεν είναι δύσκολη μια διάσπαση. Ή με την επαπειλούμενη χρήση κάποιων κασετών - πάντα έχει απόθεμα το Σύστημα και τις χρησιμοποιεί όταν παραστεί ανάγκη. Ή ακόμη και με προβοκατόρικη ενέργεια. Αλλά και με εκφοβισμούς. Και πολλές άλλες  μεθόδους, από αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, άπειρες φορές.
Φοβούμαι, πως απεναντίας ενδυναμώνει σκόπιμα την Χρυσή Αυγή, για να υπάρχει ο δεύτερος πόλος. Σύγκρουση με έναν, δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχει και ο δεύτερος. Και υπάρχουν ένα εκατομμύριο Έλληνες, που ίσως στις εκλογές γίνουν και περισσότεροι, που χωρίς να ενστερνίζονται τις καταστατικές αρχές της Χρυσής Αυγής, την ψηφίζουν, αηδιασμένοι από την μέχρι τώρα συμπεριφορά των συστημικών κομμάτων – όλων δηλαδή.
Δεν προβληματίζονται οι Έλληνες πολίτες, ότι ξαφνικά χάθηκαν οι «αγανακτισμένοι» καθώς και οι ρίπτες αντικειμένων κατά βουλευτών, οι δε «γνωστοί άγνωστοι» παραμένουν εν εφεδρεία στα Εξάρχεια, όπως και οι λαθρομετανάστες κατά κανόνα που λεηλατούν τα καταστήματα κατά τις πορείες; Τους «ψέκασαν» όλους αυτούς με ηρεμιστικά; Ή έπαψε η Ελλάδα να έχει τα ίδια προβλήματα με αυτά, όταν οι παραπάνω δραστηριοποιούνταν;
Είναι σαφές, πως περιμένουν το σύνθημα για να επανεμφανισθούν. Μέχρι τώρα δεν είχαν αντίπαλο. Τώρα όμως δημιουργήθηκε.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: