Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Νεο-Οθωμανοί & Νεο-Ραγιαδισμός

Α Ξ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΙ η υπενθύμιση ότι: Όταν ο εν Κύπρω και εν Αθήναις Νεο-Ραγιαδισμός τής και, απίστευτων διαστάσεων μορφωτικής ανεπάρκειας των Ηττημένων Μυαλών, συρόταν το 1995 στην υποστήριξη της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, ένα από τα κύρια επιχειρήματα ήταν για να ενισχυθεί το… «καλό» και «κοσμικό» κεμαλικό κράτος ώστε ν’ ανακόψει την άνοδο των «κακών» ισλαμιστών στην εξουσία! Τελικά κατάφεραν, αφενός ν’ απονεμηθεί (διότι περί απονομής επρόκειτο) η τελωνειακή κι αφετέρου να γίνει για 1η φορά πρωθυπουργός ο «κακός» ισλαμιστής Ερμπακάν, με την αιμοβόρα σουλτάνα Τσιλέρ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μέχρι το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» του 1997!
Ε Κ Ε Ι Ν Η η απόδειξη τού πόσο αχάμπαροι, ανίδεοι κι άσχετοι ήσαν οι κακή τη μοίρα τού Ελληνισμού ηγέτες μας, είχε το αντίστοιχό της, το ολέθριο 1974: Μήνες μόλις πριν από την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974 που διέταξε ο αριστερός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ετζεβίτ, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), η τότε ηγεσία του «πάνσοφου» ΑΚΕΛ, χαιρέτιζε την άνοδο του Ετζεβίτ και του CHP «των λαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων στην εξουσία [26.1.74] τής Τουρκίας, ως ελπιδοφόρα για το Κυπριακό»! Όταν ο τουρκικός στρατός, του αριστερού Ετζεβίτ με αντιπρόεδρο τον ισλαμιστή Ερμπακάν, εισέβαλλε στην προδομένη απ’ την αθηναϊκή χούντα Κύπρο, οι τότε ηγέτες του ΑΚΕΛ δεν βρήκαν, μετά το «γλυκό καρυδάκι», ούτε τα…
δίκαννά τους για να την αντιμετωπίσουν. Κρύβονταν στις σοβιετικές πρεσβείες…
Μ Ε ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ στραβωμάρα απέναντι στη διακηρυγμένη και γραπτώς Νεο-Οθωμανική επεκτατική πολιτική των ισλαμιστών, ο Νεο-Ραγιαδισμός έσπευσε απ’ τον Νοέμβριο 2002, που εμφανίστηκε το Σχέδιο Ανάν, σε πλήθος ενθουσιασμούς για το ότι ανήλθαν τον Οκτώβριο στην εξουσία οι «καλοί» και «δημοκράτες» ισλαμιστές του Ερντογάν, έναντι των «κακών» Κεμαλιστών.
Κι αντί να αναδυθούν σε διεθνείς εκστρατείες, εντός και εκτός ΕΕ, εντός και εκτός ΟΗΕ, για να εκθέτουν την επικινδυνότητα τής, εκπεφρασμένης και με βιβλία-τεκμήρια τού Νταβούτογλου, Νεο-Οθωμανικής επεκτατικής στρατηγικής του Ερντογάν, άλλοι έσπευδαν με τις προσκλαύσεις τους στην Άγκυρα να τον εντάξουν στα «αδελφά» εν ΕΕ κόμματα, όπως ο πρόεδρος ΔηΣυ Ν. Αναστασιάδης με τους Αβέρωφ, Χάσικο και Μητσόπουλο, Φεβρουάριο 2005 κι οι άλλοι, οι ΑΚΕΛιστές εν εξουσία, να διαβεβαιώνουν μέχρι και τις ΗΠΑ στο Brookings τής Ουάσιγκτον, όπως ο τότε πρόεδρος Χριστόφιας 27.9.2010, πόσο υποστήριζαν τους αγώνες του Ερντογάν για αναμόρφωση της Τουρκίας και πόσο εμπιστεύονταν τον Ερντογάν και τους ισλαμιστές για τη λύση του Κυπριακού.
Γνήσιος και θαρραλέος εκφραστής αμφοτέρων, επ’ αυτού, η πρόεδρος των Ε.Δη. κ. Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, δημοσίευσε χθες και άρθρο υπέρ Ερντογάν στην αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδα «Αλήθεια». «Αζουνά σhιστιμινί», όπως έλεγαν κι οι τουρκόπληκτες γιαγιάδες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: