Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ισχύει το «οίος ο στρατηγός (ναύαρχος, πτέραρχος), οίος και ο υφυπουργός» στην περίπτωσή σας κ. Ελευσινιώτη; Κάνατε τα παιδιά μας υπηρέτες δημαρχίσκων!

Ανέκαθεν η θέση μου ήταν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει να υπάγονται απ' ευθείας στον φυσικό τους αρχηγό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς την μεσολάβηση υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων των εκάστοτε γενικώς ανίκανων κυβερνήσεων που όπως αποτυγχάνουν σε όλους τους άλλους τομείς  δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξεφύγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αρκεί βέβαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι άξιος να σηκώσει αυτό το βάρος, περιβεβλημένος με όλες τις εξουσίες που αφαίρεσαν από τον Θεσμό πολιτικάντηδες τύπου Ανδρέα Παπανδρέου.
Αφορμή για τα παραπάνω μου έδωσε το κείμενο ιστολογίου ( defence-point) ότι επ' ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου και στα πλαίσια εφαρμογής των αρχών περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης- με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου- ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων να καθαρίσουν τις ακτές σε συνεργασία με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.
Είμαι και εγώ της γνώμης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να δραστηριοποιούνται με κάθε τρόπο ώστε να  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο αλλά μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας και στο περιθώριο της βασικής  δραστηριότητας   που είναι η εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφάλεια τόσο του ίδιου (του προσωπικού) όσο και της χώρας όταν χρειασθεί, ενώ όταν  πρόκειται για συνθήκες εκτάκτων αναγκών  η εκπαίδευση και όλα τα άλλα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Κανείς λοιπόν δεν έχει αντίρρηση να χρησιμοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όπου μπορούν να ωφελήσουν το γενικό καλό αρκεί να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους επιτήδειους όπως τότε
στις δασικές πυρκαγιές που οι δασικοί καρπώνονταν  τις «υπερωρίες», τα «εκτός έδρας» και το «επίδομα επικινδυνότητας» ενώ τις φωτιές τις έσβηναν οι στρατιώτες μας όλων των βαθμών, χωρίς μάλιστα να φιλοτιμούνται οι αδρά αμειβόμενοι κρατικοί υπάλληλοι να τους προσφέρουν έστω ένα μπουκαλάκι νερό για να μην αναγκάζονται να γεμίζουν τα παγούρια τους από την σκουριασμένη στρατιωτική υδροφόρα ή τότε που μάζευαν τα σκουπίδια, στις απεργίες των υπαλλήλων ΟΤΑ, χωρίς να τους δίνουν γάντια και ένα ποτήρι γάλα βρε αδελφέ.
Και έρχομαι στο στον καθαρισμό των ακτών. Γιατί υφυπουργέ Ελευσινιώτη αναλάβατε τέτοια πρωτοβουλία; Είδατε κάποιον άλλο φορέα ή υπουργείο να «ευαισθητοποιηθεί» τόσο πολύ για τον καθαρισμό των ακτών εν όψει της  τουριστικής περιόδου; Και καλά το υπουργείο παιδείας λόγω εξεταστικής περιόδου δεν θα μπορούσε αλλά και να μπορούσε δεν θα αναλάμβανε τέτοια υποχρέωση, τα άλλα υπουργεία δεν έχουν εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα, η Εκκλησία της Ελλάδος, τα κόμματα -ιδίως τα ευαίσθητα πράσινα-, οι λοιπές  και μάλιστα επιδοτούμενες οργανώσεις  αδυνατούσαν και αυτές; Είδατε μέλη θρησκευτικών οργανώσεων με επικεφαλής ιερείς να καθαρίζουν ακτές; Είδατε επιδοτούμενες ΜΚΟ να κινητοποιούν τα μέλη τους γι αυτήν την εργασία άσε που αυτοί μόνον για τα gay pride ενδιαφέρονται ή μήπως είναι σαν εκείνη που διαφημίζει το MEGA σύμφωνα με την οποία διαφήμιση, πενήντα πέντε χιλιάδες (55000) άνθρωποι κατάφεραν να μαζέψουν από τις ακτές 15000 πλαστικά ποτήρια, 15000 πλαστικά μπουκάλια και 15000 καλαμάκια ήτοι σύνολο 45000 (λιγότερα είναι αλλά  στρογγύλεψα τα νούμερα προς τα πάνω για να μην κάνω πράξεις); Θαυμάστε έργο! Ούτε ένα πλαστικό ποτήρι στον συμμετασχόντα δεν αντιστοιχεί η προσφορά τους αλλά κατά τα άλλα αυτή η οργάνωση χρηματοδοτείται από το κράτος, δίνει χρήματα για να διαφημισθεί (όλο και κάτι θα μένει στα ταμεία της) και έρχεσθε σεις υφυπουργέ να βάλετε τα δικά μας παιδιά να συνδράμουν το έργο τους.
Μπορείτε να μας πείτε επίσημα και με στοιχεία αν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές κινητοποίησαν τους υπ' αυτές. πολιτιστικούς συλλόγους και πόσα μέλη τους διέθεσαν;
Μας λέτε υφυπουργέ, μάλλον για να δικαιολογήσετε τον οσφυοκαπτισμό σας, ότι στηριζόμενος σε ένα από τα άρθρα  του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΚΑ και ΥΠΕΘΑ  ενεργήσατε ώστε «Πέρα από την έμπρακτη ευαισθησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτεύχθηκε και ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του μονίμου και κληρωτού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχε σ’ αυτή τη δράση». Θέλετε να μας πείσετε δηλαδή  ότι τους στείλατε για να ενισχύσουν την συνείδησή τους πάνω σ' αυτά τα θέματα, σ΄αυτές τις ηλικίες που ήδη θα έπρεπε να έχει προηγηθεί  δουλειά με βάσεις από γονείς και σχολεία, και όχι για να εξυπηρετήσετε φιλικά προσκείμενους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, έτσι δεν είναι; Έχετε δει άλλους στρατούς να κάνουν το ίδιο;
Εμείς υφυπουργέ, να τα πείτε και στον υπουργό, τα παιδιά μας τα στέλνουμε να εκπαιδευτούν και να γίνουν καλοί στρατιώτες, να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τα όπλα τους για να μην αυτοτραυματίζονται, να εκπαιδευθούν στρατιωτικά, να μάθουν τους τρόπους προφύλαξής τους σε καιρό πολέμου και όταν απολυθούν με το καλό να είναι ολοκληρωμένοι άνδρες αφού έκαναν το χρέος τους προς την πατρίδα μας. Δεν τους στείλαμε να γίνουν οι υπηρέτες και τα όργανα προβολής του κάθε άχρηστου δημαρχίσκου επειδή αυτός είναι ανίκανος να κινητοποιήσει το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό του δήμου του. Και αφού δεν μπορούν αυτό, γιατί δεν δίνουν δουλειά σε μερικούς νέους ανθρώπους που έχουν μήνες να δουν ευρώ στην τσέπη τους πληρώνοντάς τους έστω και με τα «μαύρα» κονδύλια ή, γιατί δεν υποχρεώνουν αυτούς στους οποίους θα νοικιάσουν τις ακτές ή θα τις εκμεταλλευθούν με οποιοδήποτε τρόπο (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ) να καθαρίσουν τις ακτές και πρέπει τα δικά μας παιδιά να κάνουν τον υπηρέτη τους; Γνωρίζετε ότι με αυτό που κάνατε στερήσατε μερικά μεροκάματα από άτυχους άνεργους νέους και νέες που εσείς και κάποιοι σαν εσάς στις διάφορες κυβερνήσεις  φέρατε σ' αυτό το χάλι; Γνωρίζετε ότι λειτουργώντας έτσι μεταδίδετε στα περήφανα Ελληνόπουλα τον ραγιαδισμό που κρύβετε μέσα σας; Κάτι στρατηγοί (ναύαρχοι, πτέραρχοι) σας εσάς διέλυσαν το στράτευμα διαχέοντας πνεύμα κομματικοποίησης, ηττοπάθειας και απαξίας.
Και κάτι τελευταίο που, επειδή  περάσατε την μισή ζωή σας στον στρατό, δεν θα έπρεπε να σας διαφεύγει εκτός και αν είσαστε «ένας απλός περαστικός». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!!  Η ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.... 
Αλλά είπαμε. Οίος ο στρατηγός (ναύαρχος, πτέραρχος), οίος και ο υφυπουργός...

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: