Σελίδες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το φυσικό αέριο ως ευκαιρία για τις ΗΠΑ να «αποχωριστούν» την Τουρκία

Σε αυτό το αρκούντως ενδιαφέρον άρθρο, ο Seth Cropsey επαναλαμβάνει ΤΗΝ Άποψη ΠΟΥ διατύπωσε Ξανά , Σχετικά ΜΕ ΤΗΝ ανάγκη στροφής Των ΗΠΑ Πώληση Ελλάδα ΚΑΙ Κύπρο ΚΑΙ ΤΗΝ εγκατάλειψη Της Τουρκίας . Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας για το φυσικό αέριο, καθώς οι χώρες αυτές είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και προσφέρουν σταθερότητα στην περιοχή. Προτείνει, επίσης, όπως ενισχυθούν οι δεσμοί των ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο και να αναβαθμιστεί ο ρόλος των δύο τελευταίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Απεναντίας, ο συντάκτης τονίζει πως η νεο-οθωμανική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή .

Είναι πολύ σημαντικό να γράφονται τέτοιες απόψεις από Αμερικανούς. Διαφαίνεται πως η συγκυρία είναι ευνοϊκή για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αρκεί να επιλέξουμε σωστό στρατόπεδο αυτή τη φορά.Η διασφάλιση του ενεργειακού άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και η γεωπολιτική μας αναβάθμιση θα πρέπει να είναι η πρώτιστοι στόχοι μας, έτσι ώστε να πετύχουμε περισσότερα στο διπλωματικό πεδίο.Εάν οι ΗΠΑ θεωρήσουν, εν τέλει, ότι τα δικά μας συμφέροντα εξυπηρετούν και τους δικούς τους σκοπούς, τότε θα έχουμε πολλά να κερδίσουμε.

----------------------------------------
«PJ Media»
"Mediterranean Gas Find: μια ευκαιρία για τις ΗΠΑ να σπάσει με την Τουρκία"
Seth Cropsey
19 Αυγούστου 2013
Το μέλλον βρίσκεται στο Ισραήλ, Κύπρου και Ελληνική συνεργασία στον
πρόσφατα ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Η στρατηγική και η ενεργειακά πλούσια περιοχή που αρχίζει στην ανατολική Μεσόγειο και εκτείνεται 600 μίλια ανατολικά στην Κεντρική Ασία διασχίζεται από τρεις ηπείρους, από τη Λιβύη στο Αζερμπαϊτζάν. Η περιοχή υφίσταται αλλαγές τόσο μεγάλες όσο αυτές που περιγράφονται Ντίκενς μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού επαναστατική. Τεράστια κοιτάσματα ενέργειας έχουν ανακαλυφθεί ταυτόχρονα ότι οι πολιτικές αναταραχές θολώνω την περιοχή. Σε αυτό το καζάνι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και τις ευκαιρίες.

Πολιτική και συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν, και το πλαίσιο της ασφάλειας της περιοχής είναι διάσπαση. Η περιοχή χωρίζεται πλέον, τόσο στο εσωτερικό του μουσουλμανικού κόσμου και μεταξύ αυτής και των μη μουσουλμανικών κρατών.
Μια νέα τάξη πραγμάτων αναδύεται ως αποτέλεσμα τρία σημαντικά γεγονότα: η επαναχάραξη του χάρτη υδρογονανθράκων της περιοχής , με την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή και την ισραηλινή αποκλειστικών οικονομικών ζωνών? υιοθέτησης από την Τουρκία μιας εχθρικής νεο-οθωμανική ιδεολογίας για να την καθοδηγήσουν στην τον 21ο αιώνα? και η "Αραβική Άνοιξη ". Στο μέσον αυτής της πολιτικής αλλαγής, την Ελλάδα και Κύπρος - συντονισμό με το Ισραήλ - παρέμειναν τα κύρια κράτη της περιοχής που είναι φιλικά προς τη Δύση. Όταν η αστάθεια και ο φόβος είναι σε άνοδο, η προβλεψιμότητα γίνεται ιδιαίτερα βραβευθείς



Οι ρόλοι της Ελλάδα και η Κύπρος σε θέματα πολιτικής και ασφάλειας προσφοράς πλαίσιο χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ της Δύσης, ένα τόξο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα φέρει την ΕΕ σε μέσα σε 45 λεπτά από τα σύνορα του Ισραήλ. Port χρήσης, ναυτικές εγκαταστάσεις, καθώς και στρατηγικές αεροπορικές βάσεις ότι η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν από καιρό επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν έκτος Στόλος των ΗΠΑ - εάν οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει να επιστρέψει ότι από τη στιγμή-ισχυρή ναυτική δύναμη για ακόμα και ένα κλάσμα του πρώην δύναμή του - για τη διαφύλαξη θαλάσσιες γραμμές της περιοχής της επικοινωνίας. αυξανόμενη αστάθεια της περιοχής έχει αυξημένα τους στρατηγικούς ρόλους Ελλάδα και η Κύπρος, και προσφέρει ένα κίνητρο για τους Αμερικανούς πολιτικούς να προωθήσει μια νέα σειρά που καθιερώνει στενότερες σχέσεις με τις δύο χώρες και ενισχύει την περιφερειακή θέση τους.

Ωστόσο, η ανατολική Μεσόγειος είναι μάρτυρες νέων πολιτικών, στρατιωτικών και ενεργειακών κέντρων της βαρύτητας όπως ακριβώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να «άξονα» στην Ασία.

Ενώ η Κίνα και η Ινδία θα απαιτήσει την προσοχή των ΗΠΑ τουλάχιστον για το υπόλοιπο αυτού του αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την επιρροή της στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να διακινδυνεύσει νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την ίδια τη Συμμαχία εάν το Ιράν γίνει πυρηνική δύναμη (αφήνοντας το Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό της ), και χωρίς περαιτέρω υπογραμμίζοντας την εμφάνιση της μια μεγάλη δύναμη στη στρατηγική υποχώρηση.

Συμφέρον των ΗΠΑ και η συμμετοχή στις μεσογειακές ημερομηνίες στην Jefferson διοίκηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεδίωκαν μια σταθερή περιοχή, δεδομένου ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ μαχόταν πειρατές Βαρβαρίας στις αρχές του 19ου αιώνα για να τους κρατήσει από καιροφυλακτούν για την αμερικανική εμπορικά συμφέροντα από τους λιμένες τους στη Βόρεια Αφρική. Η άνοδος του ριζοσπαστικού Ισλάμ ως η πιο δυναμική πολιτική δύναμη της περιοχής, και η εμβάθυνση συνδέσεις των ριζών με την «Αραβική Άνοιξη», είναι μια μεγάλη απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ - όπως το πρόσφατο κλείσιμο της 19ης πρεσβειών των ΗΠΑ από τη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και ως μακρινό νότο όπως η Μαδαγασκάρη αποδεικνύει. Ισλαμιστές και αυταρχικά καθεστώτα έχουν προκύψει μετά την κατάρρευση του ancien της περιοχής καθεστώς. Η περιφερειακή μετατόπιση προς την αυταρχική ισλαμισμός είναι μια υπενθύμιση της προειδοποίησης του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ καθηγητής Samuel Huntington σχετικά με την σύγκρουση των πολιτισμών, και προτείνει έναν αγώνα όσο και επικίνδυνο, όπως αυτή που καταλαμβάνει την προσοχή της Ευρώπης σε όλη τη μακραίωνη βασιλείας του κανόνα αυτοκρατορικής οθωμανικής.
Διάδοχος των Οθωμανών », η σύγχρονη Τουρκία, έχει εγκαταλείψει το κεμαλικό επιχείρηση και διέπεται από μια όλο και πιο καταπιεστικό, εχθρικό, και ισλαμικό καθεστώς. οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας έχει ενθαρρύνει τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να βγάλουμε με κόπο στην ιδεολογία του, χύτευση μέρος σύγχρονης Τουρκίας δυτικά-αναζητούν και κοσμικού χαρακτήρα, που διαδέχθηκε την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη θέση του, ο κ. Ερντογάν έχει προσανατολιστεί η Τουρκία προς την Ανατολή, με έμφαση σουνιτική μουσουλμανική αλληλεγγύη και την εχθρότητα έναντι των μη μουσουλμανικών των ΗΠΑ συμμάχους στην περιοχή. Πολιτική του Ερντογάν φαίνεται να αποκαταστήσει την ηγεμονία ότι η Οθωμανική προκατόχους του πέτυχε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της πολιτικής, όπως η πρόσφατη παρέμβαση του τουρκικού ναυτικού με τις προσπάθειες του Ισραήλ και η Κύπρος την εδραίωση των προσπαθειών για την απομάκρυνση των υδρογονανθράκων από τα κρεβάτια στη θάλασσα εντός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών τους? Μαρτίου υπόσχεση Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να "δέσει και πάλι στο Σεράγεβο στη Δαμασκό, στη Βεγγάζη για να ... Batumi "(της Μαύρης Θάλασσας της Γεωργίας ακτή)? και του Λονδίνου με βάση το Διεθνές Ινστιτούτο για την παρατήρηση Στρατηγικών Μελετών», ότι «το Μάρτιο του 2012 η τουρκική κυβέρνηση εισήγαγε ένα πενταετές στρατηγικό σχέδιο για να κάνουν εξοπλισμών βιομηχανίας της χώρας μία από τις δέκα η μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι το 2016. "Ένας συνδυασμός των ισλαμιστών κανόνα, μια νεο-οθωμανική, η ιδεολογία και η απόπειρα της Τουρκίας να επιστρέψει ως ηγεμόνα της περιοχής αντιτίθεται το στόχο των ΗΠΑ για μια δημοκρατική και ειρηνική περιοχή. Απειλεί τους συμμάχους της Αμερικής - Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, και τα νέα μέλη της ΕΕ Βουλγαρία, η οποία κατήγγειλε τον έλεγχο της Τουρκίας και στις δύο παραδόσεις και τις τιμές του φυσικού αερίου που διέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: