Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Σκόπια εμπλέκουν την Ελλάδα σε υπόθεση κατασκοπίας

Picture 0 for Τα Σκόπια εμπλέκουν την Ελλάδα σε υπόθεση κατασκοπίας
Χωρίς να γίνεται αναφορά σε όνομα, ο σκοπιανός Τύπος κάνει λόγο για πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, ο οποίος υπήρξε κατάσκοπος των Ελλήνων και Ούγγρων. Αλλά υπαινίσσεται και συμμετοχή ηγέτη σκοπιανού πολιτικού κόμματος. Όπως είναι σαφές, οι κατηγορίες απευθύνονται σε πολιτικούς αντιπάλους του κ. Γκρούεφσκι, διότι -πλην του δημοσίου οργανισμού- ο Τύπος των Σκοπίων είναι στο σύνολό του ελεγχόμενος από το κυβερνητικό κόμμα.
Η «αποκάλυψη» δεν προκάλεσε όμως τις αντιδράσεις που ανέμενε ο κ. Γκρούεφσκι, επειδή η αντιπολίτευση αμέσως χαρακτήρισε την "Spiuni" (κωδική ονομασία της επιχείρησης = σπιούνος-κατάσκοπος) ότι πρόκειται για τέχνασμα του κ. Γκρούεφσκι, αφενός να στιγματίσει πολιτικούς αντιπάλους του, αφετέρου να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, επειδή διαβλέπει πως έρχονται χειρότερες μέρες.
Τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει όμως η αντιπολίτευση, με την κα. Σεκερίνσκα, αναπληρωτή πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δηλώνει ότι «το κόμμα της θα κάνει το παν ώστε να μην διεξαχθούν ξανά στη χώρα "εγκληματικές" εκλογές».
Ο κ. Γκρούεφσκι, δεν έκρυψε την επιθυμία του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, έως τον Δεκέμβριο, και επειδή οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του να χάνει έδαφος (στο 30%

η ανεργία, με ελάχιστες ελπίδες βελτίωσης, όσο διαρκεί μάλιστα η κρίση στα Βαλκάνια) το μόνο του όπλο για να βγει από την δύσκολη θέση είναι να εξάψει όσο μπορεί το εθνικιστικό φρόνημα των Σκοπιανών, στρέφοντάς τους -πάλι- κατά της Ελλάδας.
Το μεγαλοϊδεατικό παραλήρημα του κ. Γκρούεφσκι, τον ευνοεί μέχρι στιγμής πολιτικά, αλλά οδηγεί σε αστάθεια την περιοχή, γεγονός που ενοχλεί φυσικά τις μεγάλες δυνάμεις. Αρκετές είναι οι φλεγόμενες περιοχές, δεν χρειάζονται άλλες. Ίσως πιστεύει πως φέρνει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, αλλά μάλλον δυσκολεύει τον εαυτό του και το κράτος του.
Και τούτο διότι, ενώ η Ελλάδα προέβη σε ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις, ο κ. Γκρούεφσκι εξακολουθεί να μη δέχεται ούτε τις προτάσεις που ευνοούν απολύτως τα Σκόπια. Κατά την εκτίμηση του γράφοντος, δύο πρέπει να είναι οι αιτίες αυτής της συμπεριφοράς του.
Αφενός, ότι σε περίπτωση που λυθεί το ζήτημα κατά τρόπο ικανοποιητικό για τα Σκόπια, ο κ. Γκρούεφσκι θα πρέπει στη συνέχεια να κριθεί για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του στα εσωτερικά θέματα, στα οποία τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, σε όλους τους τομείς.
Αφετέρου, θα στερηθεί της αστείρευτης πηγής εισοδήματος από τους απόδημους Σκοπιανούς, που ζουν με το όραμα της δημιουργίας της «Αιγαιακής Μακεδονίας», και οι οποίοι προσφέρουν αφειδώς για τον «αγώνα των Μακεδόνων», χωρίς να ελέγχει κάποιος πού διοχετεύονται όλα αυτά χρήματα.
Για την ιστορία, ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι κατάγεται από την Αχλάδα της Φλώρινας. Ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος (όπως είναι το προγονικό επώνυμο) πολέμησε ως στρατιώτης του Ελληνικού Στρατού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, όπου κατ’ άλλους φέρεται ως εξαφανισθείς, κατ’ άλλους ότι πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Φλώρινας. H μητέρα του είναι βλαχικής καταγωγής, από τον Αρχάγγελο της Πέλλας. Ο κ. Γκρούεφσκι, πήρε κι αυτός την ίδια αγωγή όπως τα παιδιά του «Παιδομαζώματος», ως εκ τούτου δεν εκπλήσσει ο μισελληνισμός του. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να συνεχίσει πλέον έντονα να υποστηρίζει την ύπαρξη κατασκοπευτικού δικτύου σε βάρος της χώρας του.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: