Σελίδες

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εισηγήσεις για νέο -καθαρά δεξιό- κόμμα στον Σαμαρά!


Είναι αργά Αντώνη Σαμαρά. Δεν έχεις πια την στήριξη των δεξιών. Το πολύ-πολύ να σε στηρίζουν τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια που δυστυχώς λυμαίνονται τον χώρο μας από εποχής Μητσοτάκη. Νέο καθαρό δεξιό κόμμα υπό άλλη ηγεσία ναι αλλά όχι με σένα. Είσαι πλέον καμένο χαρτί... Ο.Π.

Ξανά στο τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά, έχουν αρχίσει να πέφτουν οι προτάσεις για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. Η ανάλυση που έχει φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, από στενό συνεργάτη του, του οποίου το όνομα δεν χρειάζεται να αναφερθεί για την ώρα, είναι πως με την υπάρχουσα δομή, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Η ΝΔ προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην συγκυβέρνηση, τις εσωτερικές της έριδες, την αριστερό περιβάλλον της μεταπολίτευσης, τις διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της και την ασφυκτική πίεση από το εξωτερικό, πιο πολύ αναλώνεται σε ένα παιχνίδι δίχως μέλλον, παρά κάνει την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Σαμαράς.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η πολύ αρνητική εντύπωση που είχαν κάνει στον στενό σαμαρικό πυρήνα , οι "λυσσώδεις" -όπως τις είχαν χαρακτηρίσει - αντιδράσεις βουλευτών

και μόνο στο άκουσμα της "Νέας Ελλάδας" που ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν είχε πει ευθέως, απλά υπονόησε.

Με αυτό κατά νου, οι καινούργιες εισηγήσεις δεν αφορούν στην μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, καθώς το "πείραμα" της Νέας Ελλάδας, φαίνεται πως έχει μπει στο συρτάρι, αλλά στην σταδιακή αλλαγή της ΝΔ σε ένα σκληρό δεξιό κόμμα, το οποίο θα μπορέσει να επαναπατρίσει ψήφους από την Χρυσή Αυγή και να συνεργαστεί εκλογικά με άλλα πιο μετριοπαθή κεντροδεξιά κόμματα ή κεντρώα 'η φιλελεύθερα κόμματα. Με αυτό το τρόπο ο Σαμαράς θα κρατήσει μέρος της εξουσίας στα χέρια του, αφού θα είναι πιο εύκολες οι κυβερνήσεις συνεργασίας.

Κρατήστε αυτό που σας λέμε.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από το site antinews, που επιβεβαιώνει το ρεπορταζ μας:

"Η δημιουργία συνεπώς ενός «κανονικού» ΔΕΞΙΟΥ πολιτικού σχηματισμού (ανεξαρτήτως ονομασίας) όπου θα στεγαστούν οι φιλελεύθεροι έλληνες, είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αναδιάρθρωση εκ βάθρων της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση, η πολιτική μονομέρεια του συστήματος που το στρέφει αναφανδόν στον αποτυχημένο κρατισμό, θα εμποδίζει εσαεί την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας και την αλλαγή του σκάρτου οικονομικο-πολιτικού της μοντέλου. Αυτό το νέο ΔΕΞΙΟ κόμμα θα μπορούσε άνετα να προέλθει από την Νέα Δημοκρατία, καθώς σιγά-σιγά απομακρύνονται οι κρατιστές και οι α-δέξιοι προς άλλα πολιτικά μορφώματα που εν τέλει τους «πηγαίνουν» καλύτερα. Έτσι μονάχα, και με ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ τον Μάνο και τον Τζήμερο (ουλτρα-φιλελεύθερους), θα ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα με «κανονικές» πολιτικές δυνάμεις και κόμματα αρχών που θα μπορούν να αποδίδουν στο μέλλον συμμαχικές κυβερνήσεις (αριστερές ή δεξιές) στην βάση ιδεολογικών συγγενειών και προγραμματικών συγκλίσεων"

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: