Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Αλέξης κι ο υπόδικος πρώην συνδικαλιστής

του Νικ. Γ. Σακελλαρόπουλου

Πήγε ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί τα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κι είχε δίπλα του τον υπόδικο και ελεύθερο με εγγύηση πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.
Σημειολογικά δείχνει πολλά στην κοινωνία, αλλά αυτό δεν του παρόντος πονήματος (sic).
Θα υποθέσουμε απλά ότι ήταν άλλη μια αντισυμβατική πράξη του προέδρου Αλέξη.
Θέλει θάρρος να βγαίνεις φωτογραφίες με κάποιον που έχει σοβαρά –σοβαρότατα μπλεξίματα με τον νόμο κι εσύ το ξέρεις και χαριεντίζεσαι μαζί του.
Αλλά, αυτό είναι ήσσονος σημασίας γεγονός, αφού τόσοι και τόσοι αστέρες του παρακμιακού απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος έχουν βρει στέγη και ζεστές αγκάλες στο κόμμα που προεδρεύει ο Αλέξης Τσίπρας.
Κι είναι περίεργο που δεν ήταν παρόντες στην επίσκεψη του προέδρου Τσίπρα για να τον χειροκροτήσουν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής μας ζωής, όπως ο Κουρουπλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Σοφία Σακοράφα, ο Μπαλασσόπουλος (με την ευχή ίσως να κρατικοποιηθούν τα σκουπίδια ως εθνικό προϊόν), ο κορυφαίου διαμετρήματος Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Παναγούλης, ο δηλών αναρχικός Διαμαντόπουλος, οι πάλαι ποτέ συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και πλείστοι όσοι επαναστάτες του 21ου αιώνα.
Προφανώς η απουσία τους ήταν άμεση εξαρτημένη από την ευγενή προσήλωσή τους στο κοινοβουλευτικό και κομματικό καθήκον.
Αφήστε που ο κατά δήλωσή του «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», αξιότιμος καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, μπορεί να είχε και υποχρεώσεις με τις αρχές για να δείξει για ποιον λόγο δεν δήλωσε στην εφορία χρηματικό ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, παρουσία του υπόδικου Νίκου Φωτόπουλου, εξαπέλυσε βολές εναντίον οιουδήποτε εν δυνάμει επενδυτή (και) στην ενέργεια, λέγοντας περίπου ότι όποιος επενδύσει….θα χάσει και τα λεφτά του και θα είναι υπόλογος έναντι του νόμου.
Ο πρόεδρος Αλέξης είπε κι άλλα, πάντα παρουσία του γνωστού υπόδικου τέως συνδικαλιστή, ο οποίος στεκόταν δίπλα του και φούντωνε ως ταώς, κοινώς παγώνι.
Είπε, ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, περίπου τρέμουν που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά.
Η υπογραμμισμένη φράση του προέδρου, δεν αποτελεί δική μας πρωτοβουλία, αλλά προέρχεται από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δια χειρός του έτερου γίγαντα της πολιτικής διανόησης Σκουρλέτη κι έχει ως στόχο να δοθεί βαρύτητα από τους δημοσιογράφους που θα τη μεταφέρουν στην κοινή γνώμη.
Η φημολογία που αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη φράση του προέδρου Τσίπρα πόνεσαν τα χέρια του Νίκου Φωτόπουλου από τα χειροκροτήματα, δεν επιβεβαιώνεται.
Ούτε επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπόδικος δάκρυσε από συγκίνηση όταν άκουσε τον πρόεδρο Αλέξη να λέει:
«Οι επενδύσεις πρέπει να έρθουν μέσα από το Δημόσιο τομέα και από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλά να υπάρξει και ένα περιβάλλον ασφάλειας, ώστε να έρθουν και οι ιδιώτες επενδυτές όχι για πλιάτσικο, αλλά για παραγωγικές επενδύσεις».
Να σας πω την αλήθεια, περίμενα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει που θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια που απαιτούνται για να ηλεκτροδοτούνται τα νησιά από τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς να επαναλαμβάνονται «φάρσες» τύπου Σαντορίνης με το καλοκαιρινό εβδομαδιαίο black aout, ή χωρίς τις επενδύσεις ή ιδιωτικοποιήσεις.
Περίμενα και κάτι ακόμη.
Να μας πει με ποιον τρόπο θα διαχωρίζει τις παραγωγικές επενδύσεις ιδιωτών, από αυτές των κερδοσκόπων με τα «ζουμιά και τα κουτάλια».
Αλλά, ως συνήθως, δεν άκουσα τίποτα εκτός από κορώνες που έκαναν τον υπόδικο Φωτόπουλο να ανατριχιάζει για την εμφάνιση του νέου Ανδρέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: