Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σύντροφοι συναγωνιστές, μην σας νοιάζει που οι άλλοι σας λένε ηλίθιους. Και την ηλιθιότητα ο θεός την δίνει!

Ένα πολύ ξεχωριστό πολίτευμα για πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους που δεν είναι παρά.... ο κομμουνισμός. 

Μόνο για ξεχωριστούς ανθρώπους και όταν μιλάμε για «ξεχωριστούς» να μην είμαστε φειδωλοί. Ιδίως όταν πρόκειται για «ορθόδοξους Έλληνες κομμουνιστές» να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και να παραδεχόμαστε ότι πρέπει να μιλάμε για πολύ ξεχωριστούς... . Μα πολύ ξεχωριστούς τόσο πολύ, που να ανήκουν αυτή την στιγμή στο «προνομιακό» ποσοστό του 4% με τάσεις περαιτέρω αύξησης του ποσοστού τους, με πρόχειρους υπολογισμούς, στο 4,5% την επόμενη χιλιετία.
Ο κομμουνισμός είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο - πολίτευμα προορισμένο να προσφέρει σε δυστυχισμένους ανθρώπους την χαρά και την ευτυχία γιατί.:
α. Δεν σε απασχολεί ούτε το πως να φοροδιαφεύγεις, ούτε καν σαν έννοια η λέξη φόρος. Τι να σου φορολογήσουν άλλωστε αφού, όσα θα σου δίνουν θα σου φθάνουν ίσα-ίσα για να ζεις(;).
β. Δεν θα πληρώνεις ενοίκιο, ούτε χαράτσι για το σπίτι σου γιατί ευτυχώς, τα σπίτια είναι κρατικά άσε που θα έχεις την χαρά να εκδηλώνεις καθημερινά την κοινωνικότητά σου μιας και θα μοιράζεσαι τον κοινόχρηστο «μπάνιο» με άλλες δύο ή τρεις οικογένειες...
γ. Δεν σε απασχολεί το σε ποια τράπεζα θα τοποθετήσεις τα χρήματά σου και με τι επιτόκιο γιατί πρώτον οι τράπεζες θα είναι είναι όλες (η εξής μία...) κρατικές και δεύτερον και κυριότερο δεν θα σου περισσεύουν για αποταμίευση. Λαμπρός τρόπος και για να μην (δια)φεύγουν τα χρήματα στις ξένες τράπεζες της Ελβετίας ή στους διάφορους φορολογικούς παραδείσους γεγονός που σε απαλλάσσει από έναν ακόμη πονοκέφαλο..

δ.Δεν θα ανησυχείς για την άνοδο των τιμών στα σούπερ-μάρκετ καθ' όσο αυτά είναι κρατικά και μοιράζουν τα τρόφιμα δωρεάν! Με το δελτίο!!!
ε. Έχεις εξασφαλισμένες θερινές διακοπές στα θέρετρα (τα λέμε και γκούλαγκ) όπως αυτό της φωτογραφίας που μόνος σου έφτιαξες από το τίποτε και αν είσαι τυχερός έχεις εξασφαλισμένες και τις χειμερινές σου διακοπές, ακόμη και πολυετείς.
ζ. Δωρεάν παιδεία και υγεία γιατί όλα είναι πληρωμένα με τα χρήματα που δεν σου δίνουν για την εργασία σου.
Όλα αυτά και πολλά άλλα σου προσφέρει εντελώς ανέξοδα το κράτος. Έχεις την ησυχία και την ψυχική σου ηρεμία εκτός πια και αν ανήκεις στην νοσηρή εκείνη μερίδα του λαού - μπορούμε να την πούμε και νομενκλατούρα- ντροπή του πολιτισμού μας και παράδειγμα προς αποφυγήν, ανθρώπων που δεν ξέρουν που να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους, που «διακόπτουν» στις μεσογιακές παλιο-Ριβιέρες (πληρώνοντας τα μαλλιά της κεφαλής τους), που μπαίνοντας στα ειδικά γι αυτήν πολυκαταστήματα δεν ξέρουν τι να πρωτο-διαλέξουν και ένα σωρό άλλες αιτίες για να χάσουν την ηρεμία τους.
Σταθερά εσείς συναγωνιστές μου για φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. και μην ιδρώνει το αυτί σας αν κάποιοι, κάνοντας τον έξυπνο, σας πουν ηλίθιους. Εξ άλλου η ηλιθιότητα χαρακτηρίζει ένα μεγάλο της σύγχρονης κοινωνίας και δεν είναι ντροπή. 

Είναι ντροπή η αρρώστια; Ο Θεός την δίνει...

Οδυσσεύς Πάτσης, epirus-our-homeland.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: