Σελίδες

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Διζωνικοί βαυκαλισμοί. Ο ιός των «ηττημένων μυαλών» εξαπλώνεται.

από τον «ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ»


Στο κάτωθι άρθρο, ο συντάκτης συμμερίζεται μια διαστρεβλωμένη έννοια του «ρεαλισμού», με την οποία εδώ και χρόνια προσπαθούν να καλύψουν την οσφυοκαμψία τους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.Γιατί, είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, αλλά έπραξαν ουδέν για να αλλάξει η δυσμενής για εμάς κατάσταση. Παρέμειναν δέσμιοι της τουρκοβρετανικής εμπνεύσεως Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), η οποία νομοτελειακά οδηγεί σε αποτελμάτωση και ψευδοδιλήμματα. Ευτυχώς, υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που προβληματίζονται και δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην προτεκτορατοποίηση της Κύπρου, όπως δείχνει ΚΑΙ Η  πρόσφατη Εκδήλωση Της Α.Φ . Έπαλξης Παν. Κύπρου, «Κερυνειοποίηση τώρα!».
Η αναφορά, εκ μέρους του κ. Πετρίδη, 3 φορές στο σχέδιο Ανάν και στο 2004 φανερώνει πως κάποια συμπλέγματα δεν μπορούν να υπερπηδηθούν, όσο κι αν μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης θέλει να τα χρεώσει σε μιαν έτερη σχολή. Από τον τίτλο κάνει λόγο για την «αλήθεια». Ποιανού όμως την αλήθεια?. Τη δική του αλήθεια, ΠΟΥ Ως ευσεβής πόθος ΘΑ ήθελε ΝΑ γίνει κτήμα ΚΑΙ Των υπολοίπων Προάγοντας ΤΗ «θεωρία του μέσου διά του ακλόνητου ενός άκρου» προσπαθεί να φέρει τον αναγνώστη, και δη τον Ε / κ, στη θέση του ενόχου που πρέπει να καταβάλει το τίμημα του ανομήματός του. Η ποινή του δεν είναι άλλη από την απώλεια της πατρώας γης. Διαγραφή εδώ και τώρα για να μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό, σύμφωνα με την θεώρηση των «ρεαλιστικά διεκδικούντων».

Απαντήσεις επί των εγερθέντων σημείων
Ο αρθρογράφος, λοιπόν, που a priori και αβασάνιστα αποδέχεται ότι η λύση θα είναι ΔΔΟ, φαίνεται να «λυπάται» που θα πρέπει να πιστέψουμε τις «πικρές αλήθειες» που συνεπάγεται αυτή η λύση. Οπότε, θεωρούμε πρέπον να απαντήσουμε στα σημείο που τίθενται.
α) Η ελπίδα ότι όλοι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, έστω υπό τ / κ διοίκηση, στα πλαίσια μιας ΔΔΟ. Πολύ σωστά, ο συντάκτης επικαλείται το Σχέδιο Ανάν και τη «φυλετική καθαρότητα των δύο ζωνών» που προέβλεπε. Μα αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μιας διζωνικής λύσης: η δημιουργία δύο κρατιδίων με αμιγείς πληθυσμούς, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές τ / κ κράτος στον βορρά (διά της νομιμοποίησης της «ΤΔΒΚ»). Αυτό θα είναι και το όχημα της Τουρκίας για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, μέσω των ομοσπονδιακών οργάνων διακυβέρνησης. Ας μη λησμονούμε, ότι το Σχέδιο Ανάν τυποποίησε για πρώτη φορά τη ΔΔΟ , την οποία είχε ως βάση.Εξάλλου, οποιαδήποτε συζήτηση για παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο-μόνιμες τε και προσωρινές-παραβιάζει εκ. Των προτέρων ΤΗ βασική Αρχή ότι προκύψει ΔΕΝ πρέπει ΝΑ επιβάλλονται περιορισμοί ΣΤΑ θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά όταν απέναντι είναι η κατ 'εξακολούθησιν περιφρονούσα αυτά, Τουρκία . Ακόμα και αν ονομαστούν οι αποκλίσεις «προσωρινές», τότε, γνωρίζοντας την τουρκική πολιτική, αυτές δεν πρόκειται ποτέ να αρθούν. Προσέτι, δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο σε σχέση με παρεκκλίσεις από το πρωτογενές Κοινοτικό Δίκαιο.
β) Δεδομένης της πληθυσμιακής υπεροχής των Τ / κ στον βορρά , που υπαγορεύεται από τη διχοτομική φύση της ΔΔΟ, καθίσταται πασίδηλο ότι όσοι Ε / κ επιστρέψουν δεν πρόκειται να έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Κατ 'αρχάς, δεν θα έχουν το δικαίωμα εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, εφόσον οι αντιπρόσωποι του τ / κ κρατιδίου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι Τ / κ.Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορεί να εκλεγεί μικρός αριθμός Ε / κ για την τήρηση των τύπων. Στα πλαίσια αυτά, όλες οι βασικές ελευθερίες τίθενται εν αμφιβόλω και, σε κάθε περίπτωση, οι πλείστοι πρόσφυγες δεν πρόκειται να τις απολαύσουν, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν, ούτως ώστε να διατηρηθεί η πληθυσμιακή αναλογία υπέρ των Τ / κ.
Μόνο και μόνο η συζήτηση για το καθεστώς της διαβίωσης Ε / κ υπό τ / κ διοίκηση είναι προβληματική.Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες Απόψεις φαίνεται ΝΑ αγνοούν ΤΗΝ αμετάβλητη Τουρκική πολίτικη ΓΙΑ επανάκτηση Της Κύπρου, όπως εναργώς καταγράφεται στις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ από το 1956. Παράδειγμα προς αποφυγή για εμάς είναι και αυτό της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπου εφαρμόστηκε ένας τύπος διζωνικής ομοσπονδίας, ΜΕ Αποτελέσμα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται ΝΑ «χάριν επίτευξης της ειρήνης».
Ε ίναι ξεκάθαρό ότι προκύψει Στη μέγγενη Της ΔΔΟ ΔΕΝ μπορεί ΝΑ βρεθεί ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ σέβεται ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ανθρώπινα δικαιώματα όλων Των Κυπρίων. Πρώτο στόχο οφείλουμε να θέσουμε την απαγκίστρωση από αυτή τη ρατσιστική λύση και να προτάξουμε την απόλυτης τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια ενός ενιαίου κράτους . Όσο κι αν προσπαθούν οι ιδεολογικοί επίγονοι του Ερίμ, του Ντενκτάς και του Κληρίδη να εξωραΐσουν τη ΔΔΟ, αυτή δεν παύει να είναι μια λύση που θα καταστήσει την Κύπρο δορυφόρο της Τουρκίας. Όσο για εκείνους που προσπαθούν να ξεγελάσουν τη συνείδησή τους, αποδεχόμενοι «ρεαλισμούς» και «πικρές αλήθειες» για να δικαιολογήσουν την έλλειψη παρρησίας, λυπούμαστε. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε το ξεπούλημα των εδαφών μας και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με Αυθεντικό Ρεαλισμό την Απελευθέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: