Σελίδες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μέση Ανατολή: «Ο στρατηγός Σίσι έσωσε την Αίγυπτο από συνωμοσία των ΗΠΑ»


Το σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα που επικαλείται η αιγυπτιακή εφημερίδα
Η αμερικανική εφημερίδα «World Tribune» αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχεδίαζαν να αποσταθεροποιήσουν τουλάχιστον δύο αραβικές χώρες κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.
Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορά του στρατηγού των ΗΠΑ, Hugh Shelton, πρώην διοικητής της Μεικτής ομάδας των αρχηγών, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε εργασθεί για να αποσταθεροποιήσει την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν.
Ο Shelton είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν το Μπαχρέιν ως κλειδί για την κατάρρευση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) και τους κανονισμούς του και ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκτήσει τον έλεγχο των γιγαντιαίων εταιρειών πετρελαίου και των έλεγχο των πετρελαιοπηγών στον Κόλπο.
Και συνέχισε:
Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν το 2011, όταν επετεύχθη συμφωνία σε ένα ψήφισμα το οποίο υποστηρίχθηκε από τη Σαουδική Αραβία για την αποστολή χιλιάδων στρατιωτών στο Μπαχρέιν, να βοηθήσουν την καταστολή της σιιτικής εξέγερσης».
Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τον πρόεδρο GeorgeW.Bush, είπε ότι η Αίγυπτος ήταν στο σχέδιο της αστάθειας που είχε προγραμματισθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2013.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ήταν σε θέση να ανιχνεύσει την αμερικανική συνωμοσία με την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία κατάφερε να ανατρέψει ο Σίσι και να σώσει την Αίγυπτο.
Ο Shelton προέβλεψε ότι η ηρεμία θα επιστρέψει και πάλι στην Αίγυπτο κατά το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι ο στρατηγός Σίσι θα θέσει τέλος στα σενάρια της Μέσης Ανατολής, γράφει η akhbarway.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια: