Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

O ταχυδρόμος «χτύπησε» τέσσερις φορές!

Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος


Όλοι οι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα – όταν υπέγραφαν το μνημόνιο ας πρόσεχαν - και εγώ είμαι μαζί τους. Ακούσατε όμως έστω και έναν βουλευτή ή ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να υποβάλει μία εναλλακτική πρόταση για την κάλυψη του ελλείμματος; Αφού λοιπόν δεν θέλουμε νέα μέτρα και συγχρόνως είμαστε ανίκανοι να αναπτυχθούμε, μία λύση μένει: Η πτώχευση. Και είμαι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πιθανότητα, αφού οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον ασφυκτικό έλεγχο πάνω μας παρά για την ανάπτυξή μας (Η πτώχευση δεν πρέπει να αποκλειστεί ως σκέψη).
Όταν η εκλεγμένη μας κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει, και μάλιστα ανεπιτυχώς, την άδεια ενός υπαλλήλου του ΔΝΤ για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, την οποία ολόκληρος ο ελληνικός λαός αναμένει, αυτό ισοδυναμεί με απόλυτο εθνικό εξευτελισμό, ασχέτως αν παρουσιάζεται ως ανεπιτυχής διαπραγμάτευση!
Από την άλλη όμως πλευρά, όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι το λαθρεμπόριο πετρελαίου

οργιάζει στη χώρα μας και εμείς είτε εσκεμμένα είτε λόγω ανικανότητας –εγώ πιστεύω λόγω και των δύο - δεν το σταματάμε εδώ και τώρα, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Και ενώ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσελκύσουμε επενδύσεις, συγχρόνως κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τις αποθαρρύνουμε. Έτσι, ενώ οι ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τις ελληνικές επιχειρήσεις, κατόπιν εντολής της τρόικα, εμείς εμποδίζουμε με κάθε τρόπο την πρόσβαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στη διεθνή κεφαλαιαγορά και προσπαθούμε να την εγκλωβίσουμε στην ανύπαρκτη ελληνική κεφαλαιαγορά, δίνοντας έτσι ένα καλό παράδειγμα για το τι πρόκειται να υποστεί όποιος αφελής τολμήσει να επενδύσει στη χώρα μας.
Πρόσφατα άκουσα τον κύριο Στουρνάρα να λέει ότι είναι οπαδός του Κέινς και πραγματικά διερωτήθηκα σε ποιον Κέινς αναφέρεται. Γιατί αν κρίνω από τις πράξεις του, σίγουρα δεν αναφέρεται στον Τζων Μέιναρντ Κέινς. Αν όμως είχε αυτόν στο μυαλό του, σίγουρα έχει ξεχάσει τη θεωρία «του κύκλου του χρήματος», γιατί εδώ και καιρό αυτός και το οικονομικό του επιτελείο τον έχουν διακόψει και έχουν διαλύσει την ελληνική οικονομία και τον προγραμματισμό κάθε ελληνικής οικογένειας (Μόλις «χτύπησε» ο ταχυδρόμος και μου έφερε τον τέταρτο κατά σειρά φετινό ΦΑΠ. Φυσικά δεν μιλάω για χαράτσια, κλπ.)!

Σημείωση
Μπορεί ο κύριος Στουρνάρας και το επιτελείο του να οραματίζονται ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014. Το θέμα όμως δεν είναι αν θα βγούμε στις αγορές το 2014. Το θέμα είναι τι θα μας δώσουν οι αγορές. Πιστεύω όμως ότι όλοι μας μπορούμε να μαντέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: