Σελίδες

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


  Πατήστε για μεγέθυνση

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την επιστολή του Κώστα καραμανλή. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην προανακριτική την χαρακτηρίζουν "μνημείο συγκάλυψης της αλήθειας".

Ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, "δεν θέλει να συμβάλλει στην ουσιαστική προσπάθεια της Επιτροπής, αλλά επικαλείται ένα σωρό ανακρίβειες - αλλάζει για τρίτη φορά θέση: Μιλά για ευθύνες υπουργών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και λέει πως δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου, ενώ ακόμα και με τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών υπάρχει ζημία ύψους 110 εκ. ευρώ".

Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών του Κώστα Καραμανλή. "Να κάνουν καλύτερα τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις τους. Να μην αμφισβητούν πραγματικά στοιχεια που είναι αδιάσειστα και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει'.

Από πλευράς ΚΚΕ, ο Αντώνης Σκυλλάκος παρατήρησε πως η επιστολή Καραμανλή, "κινείται στα πλαίσια της υπερασπιστικής γραμμής της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ".

"Η ουσία ήταν να έρθει εδώ ο Κώστας Καραμανλής και όχι να αποστείλει υπόμνημα. Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε το παιχνίδι του πρώην Πρωθυπουργού" υποστήριξε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης.

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας τόνισε πως ο κ. Καραμανλής "προσπαθεί με τεχνάσματα να σκεπάσει την πραγματικότητα, ειδικά εκεί που αμφισβητεί την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου και που αναφέρεται στις αρμοδιότητες των υπουργών του".

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δ. Τσιρώνης, ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την μη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που να αποδεικνύει την ζημία του Δημοσίου από την υποτίμηση της αξίας των ανταλλαγέντων εκτάσεων, ή την υπερεκτίμηση της λίμνης Βισθωνίδας, υπενθύμισε πως η πρώτη Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, συγκροτήθηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να παραγγείλει τέτοια πραγματογνωμοσύνη.

Από την άλλη, "ένα τέτοιο επιχείρημα, θα είχε νόημα, μονάχα αν η λίμνη Βισθωνίδα ανήκε στην Μονή Βατοπεδίου και εμείς ερευνούσαμε τις αξίες των οικοπέδων που ανταλλάχθηκαν με αυτή. Η λίμνη όμως, ανήκει στο Δημόσιο και οι υπουργοί του κ. Καραμανλή, παραιτήθηκαν από κερδισμένη δίκη, για να δοθούν στη συνέχεια στη Μονή Βατοπεδίου, τα καλύτερα οικόπεδα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προχωράμε στην ανάθεση νέας πραγματογνωμοσύνης" ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: