Σελίδες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΥΝ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή...

Eλλάδα: Ο ΣΥΝ, για τη συνέντευξη Γ. Παπανδρέου: "Τα εκβιαστικά διλλήματα, είναι κενά και ξεπερασμένα"

Eλλάδα: Ο ΣΥΝ, για τη συνέντευξη Γ. Παπανδρέου: "Τα εκβιαστικά διλλήματα, είναι κενά και ξεπερασμένα"

Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου. Τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
    Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα γιατί φοβάται την οργή του λαού από την πολιτική του. Τα νέα μέτρα ωστόσο, θα έρθουν μετά τις 15 Νοέμβρη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το κατάπτυστο μνημόνιο, που φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησής του. Την ίδια στιγμή, δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη γνώμη των πολιτών με τις μικροπολιτικές παροχολογίες τύπου «Μαυρογιαλούρου» λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
    Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι συμφωνήσει με την τρόικα.
    Η ευκαιρία που δίνεται στο λαό μας δεν θα πάει χαμένη. Θα δώσει στην κυβέρνηση το μήνυμα που της αξίζει. Θα καταψηφίσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ενθαρρύνει τις δυνάμεις της ανανεωτική και ριζοσπαστικής αριστεράς που, με τη συνάντησή τους με τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν νέους δρόμους και γεννούν ελπίδες για μια νέα πορεία του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: