Σελίδες

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Χριστόφιας ακύρωσε Εθνικές Ασκήσεις

Οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρου-ράς "Νικηφόρος" και των κατοχικών δυνάμεων "Ταύρος" ακυρώνονται, προκειμένου να διατηρη θεί    το κλίμα ύφεσης μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.                   
Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι σε διαβού λευση με την Τουρκία ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση "Ταύρος" στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. 
"Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνά μεων και το αρχηγείο των Δυνάμεων Ασφαλείας αποφάσισαν όπως μην πραγματοποιήσουν φέτος την άσκηση", δήλωσε ο Χασάν Ερτσάκιτζα, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα.
Ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων είπε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να εκφράσει την αποφασιστικότητά της να βελτιώσει την πολιτική ατμόσφαιρα ,ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει προ ημερών ότι η τουρκική πλευρά θα ακύρωνε την άσκηση αν ματαιωνόταν η άσκηση "Νικηφόρος", ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η πρόταση για αμοιβαία ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων είχε υποβληθεί από τον πρόεδρο Χριστόφια στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και αναμενόταν η τουρκική απάντηση.
Μετά την Τουρκοκυπριακή ανακοίνωση αναμένεται ότι θα εκδοθεί και ανακοίνωση από την κυβέρνηση, ενδεχομένως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: