Σελίδες

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι σοσιαλιστές εξοντώνυν τους πολιτικούς τους αντιπάλους

 
 Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ, στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Intereconomia’ για τη προβολή μιας σειράς από διαφημίσεις που, κατά την κυβέρνηση, αποτελούν «επίθεση στην αξιοπρέπεια» των ομοφυλοφίλων.
Τα διαφημιστικά σποτς, δείχνουν σκηνές με άτομα που συμμετέχουν στις πορείες των ομοφυλόφιλων, γνωστές ως "Gay Pride", να εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί ή με προκλητικές ‘σκανδαλιστικές’ ενδυμασίες, να κάνουν χειρονομίες με σεξουαλικά υπονοούμενα μπροστά στην κάμερα και να επιτίθενται λεκτικά στις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Οι σκηνές αυτές, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές (και πολύ συνηθισμένες) σε τέτοιες εκδηλώσεις «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», είναι τόσο «άσεμνες» που η Google απαιτεί όποιος θέλει να τις δει στο YouTube, να δηλώνει ότι είναι τουλάχιστον 18 ετών.
Σε μία από τις διαφημίσεις, στις εικόνες που εμφανίζονται, παρεμβάλλεται μια σειρά από ερωτήματα, όπως "είναι αυτή η κοινωνία που θέλετε;" και κατά πόσον ή όχι ο θεατής θα ήθελε να «υποστηρίξει αυτό (το θέαμα) με το δημόσιο χρήμα;» Τελειώνει με την ερώτηση: «Υπερήφανοι; Για ποιο;;;»
Την διαφήμιση που απαγορεύτηκε μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ. Προειδοποίηση: Το βίντεο περιέχει σκηνές από τέτοιες παρελάσεις, που μπορεί να σοκάρουν. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι παρελάσεις λαμβάνουν χώρα δημόσια, «σε κοινή θέα», προβάλλονται σκηνές τους από τα κανάλια, ενώ πολλές φορές υποστηρίζονται από κρατικούς φορείς…. *
Ένα άλλο – «πιο σεμνό» - σποτ δείχνει μια σειρά από φωτογραφίες ομοφυλόφιλων ακτιβιστών και μετά ακολουθούν φωτογραφίες που απεικονίζουν οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους και καθημερινούς ανθρώπους και καταλήγει, «Μια μέρα Gay Pride, («Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας»), 364 ημέρες Υπερηφάνειας για κανονικούς, καθημερινούς ανθρώπους."
Δείτε το:
Μετά από καταγγελία που κατατέθηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας, τον φετινό Ιανουάριο, η διαφήμιση κρίθηκε «απαράδεκτη» από την κυβέρνηση του Θαπατέρο, η κυβέρνηση του οποίου που θέσπισε τον «γάμο» μεταξύ ομοφυλόφιλων και που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ατζέντας των ομοφυλοφίλων. Το πρόστιμο που ανακοινώθηκε στις 2 Ιουνίου 2010.
Πολιτική εκδίκηση;
Η επίθεση της κυβέρνησης Θαπατέρο κατά του Intereconomia μπορεί να είναι κάποιου είδους πολιτικής εκδίκησης έναντι του καναλιού, το οποίο είναι σταθερά ένα «αγκάθι» στα πλευρά των σοσιαλιστών στην Ισπανία.
Το Intereconomia προβάλει τακτικά διαφημίσεις που επιτίθενται στον Θαπατέρο και τον «σοσιαλισμό». Μια διαφήμιση ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «οι σοσιαλιστές ποτέ δεν έπαψαν να σκοτώνουν», μετά το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από «σοσιαλιστές δικτάτορες», όπως ο Στάλιν, ο Χίτλερ και ο Μάο Τσε Τουνγκ, και το αντίστοιχο φόρο θανάτου που συνδέεται με τον κάθε ένα. Μετά εμφανίζει το πρόσωπο του πρωθυπουργού Θαπατέρο και αναφέρεται «Ισπανικός σοσιαλισμός, 100.000 θάνατοι ετησίως. - Πριν από τη γέννηση» (αμβλώσεις).
Το Intereconomia εξέδωσε μια επίσημη απάντηση για το πρόστιμο, λέγοντας: «Αναλύοντας το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Intereconomia από το Υπουργείο Βιομηχανίας για μια διαφημιστική εκστρατεία για την υπεράσπιση της οικογένειας, είναι σωστό να θυμόμαστε ότι στην Ισπανία δεν κατασκευάσαμε μια δημοκρατία με τον σκοπό να υπάρχει αστυνόμευση της σκέψης».
"Οι Ισπανοί και τα μέσα ενημέρωσής τους έχουν το δικαίωμα να επισημαίνουν την παρέμβαση της κυβέρνησης στα δημόσια ήθη», λέει η δήλωση. «Ακόμη περισσότερο, όταν αυτή η ανάμιξή της γίνεται, όπως στην περίπτωση του ‘γάμου’ ομοφυλοφίλων, σε ανυπακοή προς την τρέχουσα κοινωνική συναίνεση που υπάρχει στην τεράστια πλειοψηφία των ανεπτυγμένων χωρών, καθώς και με την υποστήριξη ιδρυμάτων όπως το Δικαστήριο του Στρασβούργου».
"Αν το «gay λόμπι» - που αποτελεί μία μειονότητα - μπορεί να ασκεί τον παραδοσιακό του πολιτικό ακτιβισμό, είναι θεμιτό να δοθεί φωνή και στις επικρίσεις," γράφει το κανάλι, προσθέτοντας ότι η εν λόγω κριτική, γίνεται "με βάση την ανθρωπολογία, την επιστήμη, και την ίδια την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας."
Παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είναι υψηλό, η «Κολεκτίβα των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ της Μαδρίτης» (COGAM) έχει πει ότι δεν είναι αρκετό.
Η οργάνωση είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι στην Ισπανία είναι "πολύ ευάλωτοι," και ζήτησε "το κανάλι αυτό να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και με την αλλαγή των νόμων που ισχύουν, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: