Σελίδες

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κυνική έμμεση ομολογία

Απίστευτη έμμεση ομολογία συνέργειας από την Γερμανία στην δραπέτευση του Φόλκερ Γιούνγκ Εκτύπωση E-mail


18-11-2010 11:58:32
Η μπανανία, η αποικία, η υπό ξένη κυριαρχία χώρα: Απόδραση από την Ελλάδα και ατυμωρησία με την επίσημη συνέργεια  του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερεβλε και τα εύσημα της γενικής εισαγγελίας του Μονάχου για τον Γερμανό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Siemens Φόλκερ Γιούνγκ, περιγράφει στο χθεσινό φύλλο της η έγκυρη γερμανική εφημερδία  «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Επιστροφή από το νησί». Όπως αναφέρει ο Φόλκερ Γιουνγκ "βρίσκεται ήδη στην Γερμανία και αρνείται τις κατηγορίες" και όλοι οι Γερμανοί, από τον υπουργό Εξωτερικών μέχρι την γενική εισαγγελέα του Μονάχου θεωρούν ότι "είναι αθώος", άρα καλώς δραπέτευσε! 
Οι δικηγόροι του τον προστατεύουν από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τις συστάσεις γερμανικών Αρχών. Οι ειδικοί του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης τηρούν προσεκτική στάση. «Μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά», δηλώνει διπλωμάτης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον Γιουνγκ, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα στις αρχές του έτους. «Αυτό που κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι σωστό για ένα κράτος δικαίου», δηλώνει ο Οτο Βιεσάου, πρώην υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας. «Ο Γιουνγκ θα αποτελέσει θύμα της Δικαιοσύνης, όπως φαίνεται», συμπλήρωσε".
Ετεροδικία λοιπόν και αθώος ο καρηγορούμενος... Ούτε στην γερμανική κατοχή στην Β'Π.Π. συνέβαιναν αυτά. Τι θα πει τώρα το ελληνικό κράτος στην Γερμανία; Ποια η απάντησή μας σε αυτή την απίστευτη πρόκληση; Φυγαδεύουν και περιθάλπτουν κατηγορούμενους, όπως κάποτε η Ουρουγουάη και η Βραζιλία
Η γενική εισαγγελέας Μπόμλερ Χεσλ, αναφέρεται, "είναι πεπεισμένη -ύστερα από έρευνες και ανακρίσεις- ότι ο Γιουνγκ δεν φέρει καμία ευθύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς του γερμανικού ομίλου στην Ελλάδα" αναφέρει η εφημερίδα. Ο Βιεσάου πιστεύει ότι ο Γιουνγκ χρησιμοποιήθηκε ως μέσο άσκησης πίεσης προκειμένου ο γερμανικός όμιλος να υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης.
Μα, τότε γιατί έχουμε στην Ελλάδα δικαστήρια και δήθεν "δικαιοσύνη και δεν φέρνουμε τους Γερμανούς να δικάζουν; Αφού γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ελληνική Δικαιοσύνη;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: