Σελίδες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καλωσορίσατε στον μοντέρνο φασισμό

Καλωσορίσατε στον μοντέρνο φασισμό

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 27/11/2010

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω απο την Γερμανία. Πραγματικότητα, σκηνοθεσία ή τί κρύβεται πίσω απο όλη αυτή την αναστάτωση;

 του Εμμανουήλ Σαρίδη
Πάνω απο την Γερμανία πλανάται καί πάλι το φάντασμα της τρομοκρατίας. Πρίν λίγες μέρες «βρέθηκε» σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου μια βαλίτσα, την οποία είδαμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών να μεταφέρεται με ένα ειδικό μηχάνημα και συνοδεία πολλών αστυνομικών, σκύλων και ειδικών σ’ έναν κατάλληλο τόπο, όπου και ανατινάχθηκε. Η βαλίτσα, όπως απεδείχθει, ήταν άδεια. Προχθές, πάλι σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου, «βρέθηκε» ένας «εκρηκτικός μηχανισμός», μια τσάντα, η οποία πάλι απομακρύνθηκε με πολύ αστυνομία, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογραφους. Κι’ αυτή άδεια. Αδεια ήταν και μια άλλη βαλίτσα, που βρέθηκε στον κεντρικό σταθμό του Düsseldorf και αναστάτωσε την πόλη.  
Το Reichstag, το Κοινοβούλιο στο Βερολίνο, έχει εδω και μερες αποκλειστεί για το κοινό ερμητικά απο αστυνομικούς, γιατί, όπως λένε διάφοροι αξιωματούχοι, είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Πρωί, μεσημέρι βράδυ οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις για επικείμενη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών και για την σύλληψη κάποιων «υπόπτων» που όμως αφήνονται πάλι ελεύθεροι. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχει. Μπορώ τις ήμέρες των Χριστουγένων να ταξιδέψω με το τραίνο, ρωτάει στην τηλεόραση μια ηλικιωμένη γυναίκα. Και μια άλλη θέλει να μάθει, αν μπορεί άφοβα να επισκευθεί τα χριστουγεννιάτικα παζάρια που γίνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο στο Βερολίνο (βλέπε και το σατιρικό “Toll!”, απο την εκπομή “Frontal21″ της κρατικής τηλεόρασης ZDF http://frontal21.zdf.de/ZDFde/inhalt/20/0,1872,7514804,00.html).  
Λάδι στη φωτιά χύνει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere: Αν δεν προσέξουμε, λέει, θα έχουμε σε λίγο στην Γερμανία την Scharia. Καλλιεργώντας φόβους και σπέρνοντας την διχόνοια ανάμεσα στούς Γερμανούς και τα εκατομμύρια Μουσουλμάνων, που ζουν απο χρόνια στη χώρα αυτή και έχουν ήδη ενσωματωθεί στην κοινωνία. Άλλωστε όλοι οι μουσουλμανικοί σύλλογοι είναι διαβρωμένοι απο εγκαθέτους των μυστικών υπηρεσιών. Ο εκφοβισμούς του κόσμου έχει λοιπόν αλλους σκοπούς: Πρώτα είναι ο καλύτερος έλεγχο του πολίτη, γιατί τρομοκρατημένος είναι πάντα πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις που περιορίζουν όλο και περισσότερο την ελευθερία του. Δεύτερο, το Ισλαμ και κάποιες δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις (“Αλ Κάιντα”, φερ’ ειπείν), που δεν είναι ο εχθρός της Γερμανίας ή του κόσμου, αλλα ο μπαμπούλας που χρησιμοποιείται απο το Κέντρο (στο οποίο εγω περιλαμβάνω το σύμπλεγμα Ισραήλ/ΗΠΑ, την Γερμανία και κάνα-δυο πιο παρακατιανές χώρες) που δικαιολογει τις επιθέσεις εναντίον κρατών, τα οποία θέλει να θέσει υπο τον απόλυτο έλεγχο του (Αφγανιστάν, Ιράκ και προσεχώς Υεμένη και Ιραν). Και τρίτο για την ολοκληρωτική δυσφήμιση των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης, τους οποίους το Ισραήλ, με την βοήθεια των μεγάλων σιωνιστικών οργανώσεων που διατηρεί, έχει ήδη εξουδετερώσει και σχεδόν διαλύσει.  
Ας ασχοληθούμε λοιπόν λίγο αναλυτικότερα με την ερώτηση, ποιός είναι ο πραγματικός σκηνοθέτης αυτουνού του θεάτρου που παίζεται σήμερα στην Γερμανία (και σε μερικές ακόμη χώρες της Δύσεως). Ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες που μας απειλούν;  
Οι απαντήσεις βρίσκονται όχι σ’ αυτά που γράφουν και κακαρίζουν τα Μαζικά Μέσα, αλλά σ’ αυτά που δεν αναφέρονται, σ’ αυτά που βρίσκονται ανάμεσα στις προτάσεις και τις λέξεις των δημοσιογράφων. Και των πολιτικών. Αν ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρει συνεχώς την τρομοκρατική οργάνωση “Αλ Κάιντα” σαν τον επικείμενο δράστη, τότε αντιλαμβανόμαστε αμέσως, ότι η απειλή αυτή είναι ψεύτικη, γιατί μια τέτοια οργάνωση δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα το ονομά αυτό χρησιμοποιείται για μια ομάδα χρήσιμων ηλιθίων, οι οποίοι πρ’ιν στρατολογούνταν, εκπαιδεύονταν, εξοπλίζονταν και χρηματοδοτούνταν απο τη την CIA για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων, σήμερα σαν άλιμπι για τον απόλυτο εξανδραποδισμό του κόσμου. Η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες, ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι μουτζαχεντίν του δημιουργήθηκαν και μισθοδωτούνταν απο την CIA
Σε ότι δε αφορά τον σκηνοθέτη του θεάτρου που παίζεται και πάλι στην Ενωμένη Ευρώπη και γενικά στη Δύση, αυτός δεν είναι βέβαια το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και τα ανδρείκελα που τον επανδρώνουν, αλλα το Παραβούλιο των ισχυροτάτων ομάδων πιέσεως που ελέγχει ο διεθνής Σιωνισμός και οι τοκογλύφοι του απο την Wall Street και την City of London, παράρτημα των οποίων είναι και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες δήθεν κεντρικές ή εθνικές τράπεζες των ευρωπαικών χωρών.  
Ας μείνουμε στην Γερμανία. Η κατατρομοκράτηση του πληθυσμού της λοιπόν με σκιάχτρα τρομοκρατών, που γίνεται πάλι, έχει σαν βασικό σκοπό να κάνει το ήδη επικρατούν ολοκληρωτικό καθεστώς ακόμη πιο ολοκληρωτικό. Ειδικότερα, να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού απο τα τρέχοντα προβλήματα, που είναι η κρίση στην Ευρωπαική Ένωση και το Ευρώ, οι πτωχεύσεις και η υπερχρέωση κρατών (όπου και στις δύο περιπτώσεις της έχει ανατεθεί ένας ειδικός ρόλος), η ανεργία (όχι αυτή που εμφανίζεται χτενισμένη και καλλωπισμένη στις γερμανικές στατιστικές, αλλα η πραγματική, αυτή με τα εκατομμύρια των απασχολουμένων σε εργασίες του 1. Ευρώ την ώρα ή των εργατών που “νοικιάζονται” απο μια φίρμα στην άλλη με εξευτελιστικούς όρους), οι μαζικές διαδηλώσεις στις γειτονικές χώρες, η παράταση λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων, η παράταση παραμονής του γερμανικού στρατού στο Αφγανιστάν, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67 χρόνια ή τέλος η κάθετη πτώση της δημοτικότητας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.  
Μπορεί λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière, να έχει διατάξει αυστηρότερους ελέγχους στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα σύνορα, να έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία, που, εδώ και μια εβδομάδα, βλέπουμε να περιπολεί, βαρέως εξοπλισμένη, στους κεντρικούς δρόμους και να μας έχει κάνει όλους ύποπτους. Επειδή όμως δεν μας είπε ούτε πότε, ούτε που, ούτε και γιατί θα γίνουν τέτοιες επιθέσεις, εμείς συμπεραίνουμε, ότι πρόκειται για ένα Colpo Grosso, με το οποίο ο σκηνοθέτης θέλει να πετύχει τούς στόχους του, χωρίς να έχει συμβεί τίποτε. Και, ω του θαύματος! Οι στόχοι αρχίζουν να γίνονται ορατοί. Δεν πέρασαν πολλές μέρες και οι πολιτικάντηδες άρχισαν να ζητούν και νέα μέτρα για την ασφάλεια φύλαξης δεδομένων και για μια αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των πολιτών. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, λένε, να επιτρέψει τον μεγαλύτερο έλεγχο, δηλαδή την μεγαλύτερη κατασκόπευση, των πολιτών. 
Βλέπουμε λοιπόν΄για ποιό λόγο γίνεται ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση του κόσμου. Με έναν που φοβάται και θα ζητήσει την προστασία του κράτους, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να τον κάνεις, φερ’ ειπείν, να παραδώσει οικειοθελώς ακόμη και τις τελευταίες ελευθερίες που του έχουν απομείνει. Ή να συναινέσει, nolens volens, στην παράταση παραμονής της Bundeswehr στο Αφγανιστάν, όπως ζήτησε, και πέτυχε, ο Υπουργός Αμύνης της Γερμανίας, Theodor zu Guttenberg. Παρά το ότι αυτό αποτελεί μια παραβίαση του γερμανικού συντάγματος, το οποίο προβλέπει μόνο την εθνική άμυνα. Οι γερμανοί πολιτικοί έχουν όμως μεταθέσει τα σύνορα της Γερμανίας στο Hindukusch και σε άλλες μακρινές περιοχές της γης, υποβιβάζοντας τον γερμανικό στρατό σε έναν στρατό μισθοφόρων, που μάχονται για τα κέρδη των πολυεθνικών Ομίλων. Το ίδιο που κάνει και ο στρατός των ΗΠΑ, που πολεμά μόνο για την προστασία και τα συμφέροντα των Πολυεθνικών. Τί είπε ο Henry Kissinger; «Οι στρατιώτες είναι κουτά και ηλίθια ζώα, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο σαν πιόνια για την εξωτερική μας πολιτική».  
Κι’ ας λένε οι κυβερνήσεις, ότι ο στρατός αυτός, των ΗΠΑ ή της Γερμανίας, βρίσκεται εκεί για να μας προστατέψει απο την τρομοκρατία και να εγκαταστήσει στις χώρες που κάνει πόλεμο την Δημοκρατία, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πόσο ειρηνοποιοί είναι οι στρατιώτες που αποστέλονται στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Υεμένη και όπου αλλού η Δύση κάνει ή θα κάνει πόλεμο και πόση Ειρήνη και Δημοκρατία έχουν φέρει εκεί, το διαβάζουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες.  Δεν είναι λοιπόν η “Αλ Κάιντα”, ο Μπιν Λάντεν ή το Ισλάμ που μας απειλούν, αλλα η αρρωστημένη βουλιμία των χρηματοπιστωτικών κέντρων της Wall Street και της City of London, τα οποία με την κερδοσκοπία και την απάτη απεκόμισαν τεράστια κέρδη δημιουργώντας μια φούσκα και όταν αυτή έσκασε, αντί να κηρύξουν πτώχευση, έβαλαν τους πολιτικούς να υποχρεώσουν τους φορολογούμενους να πληρώσουν τρισεκατομμύρια. Και τον Geoffrey Ππαπανδρέου να στείλει την Ελλάδα στα Τάρταρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συμπαρασύροντας μαζί και την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της αποσυνθέσεως. Δεν είναι όμως περίεργο, το ότι οι δράστες αντί να σταλούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν, θα συνεχίσουν το έργο τους, ανταμειβόμενοι μάλιστα; Διότι με την κρίση θα πέσει περισσότερο χρήμα στο καζίνο τους και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να παίζουν το διεθνές κουμάρι τους, είς υγείαν των κορόιδων.  
Και εδώ όμως υπάρχει μια εξήγηση, κι’ αυτή είναι τα Μαζικά Μέσα, ο εχθρός μας. Πρίν μερικά χρόνια λέγαμε, ότι ο Τύπος στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και πιο πρίν σε χώρες που διοικούνταν δικτατορικά, βρισκόταν υπο κρατικό έλεγχο, ήταν ομοιόμορφος. Στις εφημερίδες Prawda, Neues Deutschland ή Völkischer Beobachter γνωρίζαμε όμως, ποιά είναι η θέση της κάθε κυβέρνησης, ένα προτέρημα, αν συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Όπου η μόνη διαφορά στις εφημερίδες είναι το χρώμα και το είδος της γραφής που χρησιμοποιούν, ενώ, κατα τα άλλα, σε εφημερίδες και τηλεοράσεις επικρατεί η παραπληροφόρηση, γιατί πουλάνε το ψέμμα για αλήθεια, κάνουν το μαύρο άσπρο και μας τραβούν απ’ τη μύτι όπου θέλουν, δηλαδή όπως ορίζουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που έχουν πάψει προ πολλού να είναι εθνικά. Αποβλακώνουν τον κόσμο συστηματικά με ιστορίες για το ποιά τσούλα του κινηματογράφου είναι γκαστρωμένη και ποία χώρισε ή ποιός ποδοσφαιριστής μετεγράφει απο την άλφα στην βήτα όμάδα και πόσα πέρνει. Δεν μας λένε ποτέ όμως, ποιά είναι πραγματικά τα συμφέροντα της χώρας μας, έχουμε μόνο καραγκιόζ-καυγάδες, σήριαλ για σκάνδαλα, πραγματικά ή προκατασκευασμένα και πλύση εγκεφάλου με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκηνοθετούν τα δόλια εκείνα κέντρα, που θέλουν να μας έχουν σε μια συνεχή αναταραχή και αγανάκτιση.    
Κάποτε θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ποιός είναι για μάς και ποιός είναι εναντίον μας, ο εχθρός μας. Ότι εχθρός μας είναι αυτοί, τους οποίους εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε στις εκλογές. Και βέβαια αυτοί, που κρύβονται πίσω απ’ αυτούς που εκλέξαμε και κινούν τα νήματα. Να καταλάβουμε, ότι έχουμε γίνει πρόβατα, που ένας απατεώνας τσομπάνος μας έχει κλείσει στο μαντρι της καταναλωτικής κοινωνίας που έφτιαξε, για να μας αρμέγει και, κατα το δοκούν, να μας σφάζει, για να πουλήσει το μαλλί και το κρέας μας. Απ’ αυτό το μαντρί μπορούμε να απελευθερωθούμε, μόνο αν κατανοήσουμε, ότι αυτό που μας σερβίρουν για Δημοκρατία και Κοινοβουλευτισμό είναι ένα δόλιο σύστημα που μας μανιπουλάρει και μας οδηγεί κατα κρημνού. Και να αρνηθούμε να συμμκετάσχουμε στο παιχνίδι αυτό που παίζεται, εις βάρος μας. Η πραγματική Δημοκρατία δεν είναι ένα δώρο που μας προσφέρουν, τέτοια δώρα των Δαναών πρέπει πάντοτε να τα φοβώμαστε. Την πραγματική Δημοκρατία πρέπει να την κατακτήσουμε εμείς οι ίδιοι, με το σπαθί μας. 
Τόνοι και Πνεύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: