Σελίδες

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μακελιό σε χριστιανική εκκλησία της Βαγδάτης

 

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σήμερα, μέσα σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν πηγές των ιρακινών υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας.
«Απελευθερώσαμε τους ομήρους αλλά δυστυχώς εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο επτά μεταξύ αυτών, ενώ 20 ακόμη όμηροι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Ωστόσο πηγή του υπουργείου 'Αμυνας ανέφερε ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 40 πιστοί υπήρχαν μέσα στην εκκλησία.

Το χρονικό
Ένοπλα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI) που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, πραγματοποίησαν την επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στην κεντρική Βαγδάτη.
«Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρομοκράτες κρατούν ομήρους δύο ιερείς και πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία στην εκκλησία», είχε δηλώσει νωρίτερα, ο επίσκοπος της Βαγδάτης.
Το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μπαγκνταντίγια είχε μεταδώσει ότι οι ένοπλοι απειλούσαν να σκοτώσουν τους ομήρους, αν οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν περικυκλώσει την περιοχή, επιχειρούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού. Οι ένοπλοι ζητούσαν την απελευθέρωση μελών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και την Αίγυπτο.
«Πρόκειται για ένοπλη επίθεση στην Καθολική Ασσυριακή Εκκλησία», είχε ανακοινώσει αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν και οι δυνάμεις μας περικύκλωσαν την περιοχή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στην εκκλησία», είχε δηλώσει ο στρατηγός Κάσεμ Ατα, εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης.
Νωρίτερα, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι τέσσερις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, αφού σκότωσαν δύο φρουρούς που φύλασσαν το παρακείμενο Χρηματιστήριο της Βαγδάτης.
Οι ένοπλοι δεν κατάφεραν να μπουν στο Χρηματιστήριο στο οποίο επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και καθώς έφθανε στο σημείο αυτό μεγάλος αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας, ανατίναξαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων. Μετά οι ένοπλοι έτρεξαν με κατεύθυνση την εκκλησία.
Την 1η Αυγούστου του 2004 η εκκλησία αυτή αποτέλεσε στόχο επιθέσεων όπως και πέντε άλλες χριστιανικές εκκλησίες. Στις επιθέσεις αυτές υπήρξαν αρκετοί νεκροί και τραυματίες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: