Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ




 


Πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη η προγραμματισμένη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και τον εκπρόσωπο της κατοχής , Ντερβίς Έρογλου.
Φόβος της λεγόμενης αντιπολίτευσης είναι να μην οδηγηθούμε μέσα από ένα αδιέξοδο , σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία. Τούτο θα σημαίνει επαναφορά σχεδίου λύσης τύπου Ανάν . Η αλήθεια όμως είναι πως καμία δύναμη δεν μπορεί να αναιρέσει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας, που εκφράζεται από τον πρόεδρο της, εάν ο ίδιος δεν υποχωρήσει και δεν αποδεχθεί επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την κυριαρχία του κράτους μας και να αποδεσμευτεί έστω την υστάτη στιγμή, από την λογική της υποχώρησης.
Βέβαια , οι πολλαπλές υποχωρήσεις και οι απαράδεκτες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Χριστόφιας , δεν του επιτρέπουν να αναδειχθεί σε ηγέτη διεκδίκησης και επανατοποθέτησης του κυπριακού στη σωστή του βάση και την ορθή πορεία . Ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο είναι συνυπεύθυνο στην εθνική μειοδοσία. Τα λάθη που διεπράχθησαν εγκλωβίζουν αυτό το κατεστημένο στην γραμμή της υποχώρησης. Μοναδική ελπίδα για τη πατρίδα θα είναι η ανάδυση στη πολιτική σκηνή , νέων πολιτικών δυνάμεων , νέων ανθρώπων που θα τολμήσουν τη σύγκρουση με την υποχώρηση και θα υπερασπιστούν τις αρχές της δημοκρατίας επί των οποίων είναι δυνατό να στηριχθεί η λύση του κυπριακού.
Η υποχώρηση φτάνει στο τέλος της . Το πολιτικό κατεστημένο της Ζυρίχης απέτυχε. Καλούμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας να πράξει το αυτονόητο , να υπερασπιστεί τούτη την ώρα , την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και να αποχωρήσει από το πολιτικό προσκήνιο. 
Η στρατηγική της απελευθέρωσης που περνά μέσα από την υπεράσπιση της πραγματικής ευρωπαϊκής δημοκρατίας , χρειάζεται νέα ηγεσία .Ζητούμε την παραίτηση του προέδρου της δημοκρατίας και την ανακήρυξη εκλογών πάνω στη βάση μιας απελευθερωτικής στρατηγικής.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: