Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Eνώ έχει περίσευμα κατάρτισης σε θέματα οικονομίας- εξωτερικών γιατί....


ο Σαμαράς δεν … μαρσάρει ακόμα;

Share
Μερικές παρατηρήσεις απο τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή:
1. Είναι φανερό ότι ο Σαμαράς – που διαθέτει περίσσευμα  τεχνοκρατικής κατάρτισης και ειδικότερα στους τομείς πολιτικής που αδιαμφισβήτητα κατέχει (οικονομία-εξωτερικά) – αποφεύγει να κλιμακώσει την ρητορική αντιπαράθεση και να διασύρει κοινοβουλευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου. Εξαντλεί κάθε όριο κομματικής ευπρέπειας και “fair play”, με τρόπο πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικα δεδομένα. Οσοι, έστω και ακροθιγώς, παρακολούθησαν την χθεσινή συζήτηση, διαπίστωσαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χαμηλώνει στροφές στα γκάζια», για να μην ισοπεδώσει τον αντίπαλο του. Ετσι και μαρσάρει, ο Παπανδρέου θα δεί τη σκόνη του,…ανάσκελα. Και ο γδούπος θα είναι…εκκωφαντικός!
2. Είναι «θαύμα», ένα από τα πολλά της…ανοιχτής διακυβέρνησης του Γιώργου, πώς ο Δημήτρης Δρούτσας φέρει το αξίωμα του υπουργού εξωτερικών. Η φωνή του, γνήσιο προιόν ρομποτικής, σα να βγαίνει από τερματικό αυτόματης μετάφρασης, της αυστριακής στην ελληνική. Και τα επιχειρήματα επιεικώς πρωτόλεια. Βρέθηκε αυτός, ο ευλαβής προσκυνητής του Ντέηβιντ … Χάνει, να αρθρώσει λόγο στηλιτευόντας την υποτιθέμενη στήριξη της Νέας  Δημοκρατίας στο σχέδιο Ανάν! Ξέχασε ο αδαής ολόκληρο διάγγελμα του ΓΑΠ, που ως μη όφειλε, βγήκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με διάγγελμα νουθεσίας του κυπριακού λαού για την αναγκαιότητα του…μονόδρομου, copy paste, της επιχειρηματολογίας Μητσοτάκη, μιά μέρα πριν.  Λίγος, ελάχιστος και θλιβερά ανεπαρκής για τον ρόλο που η πατρίδα του ανέθεσε.
3. Είναι μάταιο να αναζητούμε στοιχειωδώς αντικειμενική μεταχείριση από το Μέγκα, όταν περίπου τα μισά έδρανα της βουλής στην χθεσινή κορυφαία έκφανση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν άδεια. Τι καλύτερο αλήθεια είχαν να κάνουν οι σεβαστοί μας εθνοπατέρες;  Πάσα εξήγηση δεκτή. Αλλά μετά μή διαμαρτυρόμαστε για την αποστροφή του κόσμου προς τους βουλευτές. Φωνή λαού, οργή θεού, λένε στο χωριό μου…
Αγέλαστος Πέτρα στο antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: