Σελίδες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο Αττίλας κτίζει συνεχώς τζαμιά στην κατεχόμενη Κύπρο

Τα κατεχόμενα και τα τζαμιά

Εκτύπωση | 11/01/2011 | Με τον Ιωάννη Σιεκκέρσαββα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κατεχόμενα έχουν μέχρι σήμερα ανεγερθεί 186 τζαμιά και συνεχίζεται η ανέγερση και άλλων.
Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό ως συνέχεια του Αττίλα, επιχείρηση η οποία, παράλληλα με την καταστροφή και σύληση των εκκλησιών και των μοναστηριών μας, παράλληλα με την παρεμπόδιση της άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των λιγοστών εγκλωβισμένων μας, παράλληλα με την αλλαγή των ονομάτων των κατεχόμενων χωριών και πόλεων και των ονομάτων δρόμων και τοπωνυμίων, συνεχίζεται στην Κύπρο και ολοκληρώνει την προσπάθεια πλήρους τουρκοποίησης των κατεχόμενων εδαφών μας.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης πολιτικής του συμβιβασμού με την κατοχή που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου. Αυτή η πολιτική οδήγησε στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας για την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει σε βάρος μας, τα βασικότερα των οποίων είναι το δικό μας εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα και ο τουρκικός εποικισμός που ακολούθησε. Αυτή η πολιτική είναι που αφήνει ανενόχλητο και υποβοηθεί το Παράνομο Καθεστώς να εδραιώνεται, να αναπτύσσεται και σταδιακά να νομιμοποιείται.
Τα κατεχόμενα τουρκοποιούνται μεθοδικά και σταθερά διότι το επιτρέπει και το υποβοηθεί η πολιτική συμβιβασμού με την κατοχή και η αναγωγή του Κυπριακού σε θέμα δικοινοτικής διαφοράς, συζητώντας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αντί να αντιμετωπίζεται ως θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αρνητικές για την Κύπρο και την υπόθεσή μας εξελίξεις δεν είναι αποτέλεσμα της τουρκικής δύναμης αλλά αποτέλεσμα της έλλειψης αντικατοχικής πολιτικής από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα Κυπριακά Κόμματα. Είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της έλλειψης εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, αλλά και της τυφλής υποταγής της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ξένα συμφέροντα που ποδηγετούνται από τη Βρετανία και την Αμερική.
Εγγυημένη κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι η νομιμοποίηση της κατοχής και των δεδομένων που δημιούργησε, με την παράλληλη υποθήκευση ολόκληρης της Κύπρου στα τουρκικά και ξένα στρατηγικά συμφέροντα, με τελικό αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της Κύπρου.
Ευνοϊκό κλίμα για τη συντήρηση αυτής της πολιτικής προσφέρει και η παθητική στάση που τηρεί ο Λαός έναντι των εξελίξεων.
Γι' αυτό καλούμε το Λαό να διαδραματίσει το ρόλο του τώρα. Να μην περιμένει δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί. Τώρα πρέπει να απαιτήσει τερματισμό αυτής της πολιτικής φθοράς που επέβαλαν οι ξένοι και να απαιτήσει επανατοποθέτηση του Κυπριακού σε καθαρά αντικατοχική βάση. Να ακολουθηθεί νέα πολιτική η οποία να στιγματίζει την Τουρκία και να διεκδικεί αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο. Πρέπει να παραμερισθεί η κομματική πόλωση και να επικρατήσει η ελεύθερη σκέψη και ο δημοκρατικός διάλογος, που θα πρέπει να καθορίσουν με ένα δημοψήφισμα και τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ
Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: