Σελίδες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μνημόσυνο για την οργάνωση "Χ"

Posted by blackblogofcommunism στο Ιανουαρίου 10, 2011

Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Οργάνωσης Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τους πεσόντες Χίτες στον αγώνα κατά των συμμοριτών του ΚΚΕ (ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ), καθώς φέτος και για τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου, Χίτη μαχητή, Βασίλειο Κουρουπό. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στις 10:30 π.μ., παρουσία πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.
Ακολούθησε ομιλία του Γ.Γ. του Συνδέσμου Γιώργο Χαλιώτη, ο οποίος εξήρε τις προσωπικότητες των ανωτέρω, καθώς και τους αγώνες της Οργάνωσης «Χ», τόσο κατά των Δυνάμεων Κατοχής, όσο και κατά των ανθελλήνων, οι οποίοι με ιδιαίτερη θηριωδία θέλησαν να αλυσοδέσουν την Ελλάδα στον κομμουνισμό. Οι Χίτες μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν τότε νεαρά αγόρια, εντάχθηκαν κάτω από την καθοδήγηση του Γρίβα για να πολεμήσουν σε δύο μέτωπα : αφενός για την ελευθερία της Ελλάδας από τους πάσης φύσεως τυράννους που ήθελαν να την υποτάξουν και αφετέρου για την ζωή την δική τους και των οικογενειών τους, επειδή είχαν στοχοποιηθεί στο μάτι του ξενόδουλου ΚΚΕ, που έστελνε πίσω τους, τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ. Ήταν η αντιστασιακή οργάνωση που δέχτηκε και την περισσότερη λάσπη από τους αριστερούς και τους λοιπούς συνοδοιπόρους τους, επειδή ακριβώς δεν μπόρεσαν να τους αντιμετωπίσουν στα πεδία των μαχών και το έβαζαν στα πόδια όταν μάθαιναν ότι «έρχονται οι Χίτες».
Στην συνεχεία αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των πεσόντων μαχητών της «Χ».
Μετά την λήξη του Μνημοσύνου, ακολούθησε πορεία στο παρακείμενο άγαλμα του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: