Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

5 και 6 Μαρτίου αν ο καιρός το επιτρέψει εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι που έγινε ποτέ στην Αυστραλία.


Η Μελβούρνη στο ρυθμό του ελληνικού καρναβαλιού

Δημοσιεύτηκε στις 28 February 2011 από τον Απόστολος Παπαποστόλου
Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Γλέντι”, που γίνεται κάθε χρόνο το Μάρτιο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Αντίποδες” για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, θα έχει και χρώμα καρναβαλιού για να εορταστούν και στη Μελβούρνη οι αποκριές.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαρτίου, η “ελληνική γωνιά” της Μελβούρνης θα κλείσει στις συγκοινωνίες και θα στηθούν εξέδρες και περίπτερα για την μεγάλη εκδήλωση την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς και όχι μόνο.
Κατά την διάρκεια του διημέρου θα παρελάσουν από τις διάφορες σκηνές δεκάδες ομογενείς καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα Τα Παιδιά από την Πάτρα και Ζιγκ-Ζαγκ.
*Επίσης θα γίνει επίδειξη αλλά και διαγωνισμός ελληνικής μαγειρικής, διαγωνισμός συρτάκι “μέχρι τελικής πτώσης” και διαγωνισμός του πιο μερακλίδικου ελληνικού καφέ.
*Θα στηθεί μια πλατεία α-λα Ελλάδα.
*Θα υπάρχει παιδική χαρά και δεκάδες περίπτερα με ελληνικές λιχουδιές και, κυρίως, ελληνικά τραγούδια και χοροί ενώ οι ομογενείς καλούνται να προσέλθουν μεταμφιεσμένοι.
Αν ο καιρός το επιτρέψει εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι που έγινε ποτέ στην Αυστραλία.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: