Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τα κατάφερε, τελικά, ο «Κυνόδοντας» Σε εξέλιξη η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων


28 Φεβρουαρίου 2011 06:21
Δεν τα κατάφερε, τελικά, ο «Κυνόδοντας»
13,5 κιλά χρειάστηκε να χάσει ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέϊλ για τον ρόλο του στην ταινία "Ο Μαχητής" ("The Fighter"), που του χάρισε το φετινό Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.
 
 
Δεν τα κατάφερε, τελικά, η ελληνική παραγωγή «Ο Κυνόδοντας», του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, να κατακτήσει το βραβείο Όσκαρ, ως η καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή της χρονιάς. Το χρυσό αγαλματίδιο απέσπασε η Δανέζικη ταινία «Σε ένα καλύτερο κόσμο».
Πρόκειται για ένα δράμα που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της βίας ανάμεσα σε έθνη και γενιές. Είναι η τρίτη φορά που ένα Δανέζικο φιλμ κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ και η σκηνοθέτης της παραγωγής, Σούζαν Μπιρ, είχε βραβευθεί και στο παρελθόν.
Η λαμπρή τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ βρίσκεται σε εξέλιξη, στοKodak Theater του Λος Άντζελες. Ήδη έχουν απονεμηθεί τα βραβεία δεύτερου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Το πρώτο παρέλαβε ο Ουαλικής καταγωγής Κρίστιαν Μπέϊλ, ο οποίος συγκαταλεγόταν στα φαβορί, για τον ρόλο του στην ταινία «The Fighter» («Ο Μαχητής»). Υποδύεται έναν αποτυχημένο πρώην πυγμάχο ο οποίος έχει εθιστεί στη χρήση κοκαΐνης.
Ήταν το πρώτο βραβείο για τον ηθοποιό, ο οποίος έχασε 13,5 κιλά προκειμένου να ενσαρκώσει την αληθινή ιστορία του Ντίκυ Έκλουντ, πρώην πρωταθλητή και χρήστη ναρκωτικών ουσιών. που έκανε χρήση ουσιών. Ο Κρίστιαν Μπέϊλ, 37 ετών, είναι γνωστός από το ρόλο του στον τελευταίο «Badman», όπου είχε μείνει στη σκιά του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ. Είναι, εξάλλου, ο τρίτος Ουαλός ο οποίος κερδίζει Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, μετά τον Ρέϊ Μίλλαντ και τον Άντονι Χόπκινς.
Για την ίδια ταινία «The Fighter» («Ο Μαχητής») τιμήθηκε και η Μελίσα Λίο με το Όσκαρ δευτέρου γυναικείου ρόλου. Η 50χρονη ηθοποιός, η οποία επίσης υπολογιζόταν στους επικρατέστερους για το βραβείο, υποδύεται την σκληρή μητέρα δύο νεαρών Αμερικανών πρωταθλητών της πυγμαχίας, τους οποίους ενσαρκώνουν ο Μαρκ Γουόλμπερεγκ και ο Κρίστιαν Μπέϊλ.
Η Μελίσα Λίο, η οποία αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από τις Έϊμυ Άνταμς και Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, αμφότερες από την ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά», κατόρθωσε να προσδώσει τρυφερή υπόσταση σε ένα σκληρό μητριαρχικό ρόλο στην ταινία. Ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι στην καριέρα της, μετά από την υποψηφιότητά τους, δύο χρόνια πριν, για το ρόλο της στην ταινία «Παγωμένος Ποταμός».
Κατά την υπό εξέλιξη τελετή, η ταινία κινουμένων σχεδίων «ToyStory 3» κέρδισε το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του και έγινε έτσι η τέταρτη παραγωγή της εταιρείας Pixar που κατακτά την κορυφαία διάκριση στο θεσμό. Η ταινία ήταν η επικρατέστερη να κυριαρχήσει και είναι υποψήφια και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αναφέρεται σε μία ομάδα πρωταγωνιστών των κινουμένων σχεδίων οι οποίοι παίρνουν σάρκα και οστά στην πραγματική ζωή, όταν οι άνθρωποι δεν τους βλέπουν.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: